Google + Közösségi háló

GoodSpeed témája a 'Technika' fórumban , 2011 Augusztus 1.

 1. stoned

  stoned Adminisztrátor


  jaja... én nem hiszek ebben a szép ingyen világban. elég öreg vagyok már, hogy egy-két jó szándékú szentet leszámítva ne gondolnám, hogy mindennek megfizetem az árát előbb-utóbb. hogy csak egy cég? persze, de az információ hatalom és itt óriási mennyiségű információról van szó. nem a gépektől félek én vagy a terminátortól, hanem arról hogy adatok gyűlnek rólam.

  hogy egy más példát mondjak, nekem nincs bankszámlám - amíg lehet nem is lesz. emlékszem még az egyetemen kötelező volt csináltatni, sőt választani sem lehetett, meg volt adva hogy melyik banknál kell. szóval az én pénzem megérkezett a bankba, aki szabadon továbbadhatta a számlám infóit akárkinek, apehnek, marketing cégnek akinek akarta. persze nem teszik... :) de mégis. meg tudják mondani merre járok, hiszen használom a kártyám, hogy mit vettem - megint csak ezért, hogy kinek utalok pénzt, hogy egyáltalán mennyi pénzem van, stb. csupa olyan info amit én qrvára nem akarok senki orrára kötni mert csak rám tartozik. pedig a bank is csak egy cég elvileg. csak közben szép lassan az évek alatt óriási hatalom került a kezébe. nem csak a pénzből eredő hatalom hanem az információból eredő. és ezzel azért simán vissza lehet élni.
   
 2. GoodSpeed

  GoodSpeed Ismert tag

  Értem, tehát a Google ezek szerint nem a barátod, hanem az ellenséged, legalábbis abban az esetben ,hogy ha a végletek közül kell szigorúan választani, és köztes állapot nincs.

  Pedig nem a Google az amelyiknek már születésed pillanatától , önként vagy önkéntelenül adatokat szolgáltatsz, hanem az állam és a társadalom.

  Nem a Google szegregál hanem az állam a társadalom és a közvetlen környezeted.

  Amikor megszülettél lelett jelentve, hogy milyen súllyal , milyen hajjal , milyen családi hátérrel rendelkeztél abban a pillanatban .

  Hogy érthetőbb legyen. Ha valaki egy olyan családba születik ahol az apa utcaseprő, az anya meg takarítónő , már születése előtt le van írva. Ő már eleve el van ásva, és hosszú évek kemény munkája kell, hogy egyáltalán feljuthasson arra a szinte amire egy diplomás család csemetéje eleve pottyan a 0 . perctől számítva.

  Az adatgyűjtés pedig azóta is folyamatos és töretlen. Tudják, hogy milyen iskolát végeztél, vagy nem végeztél, milyen eredménnyel , hol dolgozol, ha dolgozol.

  Aztán fent kis virtuális vagy valós halmazokba rendeznek mindenkit . Mint például :

  Életképtelenek : se iskolai végzettség, se középosztálybeli ,vagy afeletti származás , se megbízható anyagi háttér, se munkahely nem volt nincs és nem is lesz soha (abszolút loser kategória), se élettárs , barátnő, feleség etc...

  Aztán vannak a köztes árnyalatok

  és végül az ELIT klub.

  Ezek lesznek később az ország korrupt vezetői majd. Ezek szülei politikusok, értelmiségiek, milliomosok vagy milliárdosok , elit iskolákba járnak , mindig kivételeznek velük , hatalmas kapcsolati tőkével bírnak, mindent számon tartanak, legfeljebb azt nem kérik rajtuk számon hogy becsületesek is legyenek.

  Most kiindulnék egy picit magamból . Amit nem tud sem rólam sem rólad sem senkiről a Google : A fentebb említett dolgok tipikusan ilyenek egyébként ...

  Amikor én születtem ,nem hogy Google , de még Internet sem volt ... volt helyette más , az állam jól működött , mert fegyelem volt és félelem no és létbiztonság. Ne legyünk már naiívak , a világ összes titkoszogálata képben volt valamennyi olyan állampolgárát illetően pillanatok alatt aki valamilyen okból felkeltette a figyelmüket. A jövőben sem a Google alapján fognak előtted megnyilni a kapuk vagy bezáródni.

  Nem tudja a Google , hogy nekem például milyen a származásom . Ettől függetlenül, egész eddigi életemben , a Google hathatós segítsége nélkül is szinte mindenhol volt hátszelem .Néha azért volt szélcsend is :) Ha bemegyek a rendelőbe alig ülök le már hívnak be, miközben mások már órák óta ott ülnek ... általános iskolás koromban egyszer technika órán váratlanul írtunk egy dolgozatot , tehát nem készültem a lapon lényegében a nevem volt meg pár olyan dolog amivel kettest nem értem volna el ... aztán meglepetésemre kaptam egy négyest. Mikor mentem ki a teremből az igazgató - aki egyébként tartotta az órát, oda súgta, hogy ugye tudod milyen négyes volt az ? Tudtam !

  Ezt most nem nagyképűségből írom én le, csak a saját példámon szemléltetem, hogy mi az igazán fontos az életben . Pedig a szüleim és a nagyszüleim sem nagy vállalkozók. Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy a pénz ... Csupán egy megbecsült pedagógus család sarja vagyok.

  Még egy dolog van amiért leírtam. Már többször olvastam azt, hogy a munkáltatók az meghírdetett állásra jelentkezőket ellenőrzik a különböző közösségi oldalakon. Kifejezetten "szeretik" a party arcokat... legalábbis elmeszelni.

  Ez is igaz, de szerint ez csak akkor releváns, ha az ember tényleg kiszolgáltatott helyzetben van. Magyarul nincs kapcsolatitőkéje.

  A Google -től azok paráznak csak akik születésüktől fogva paranoidok, vagy takargatni valójuk van.
  Akik töltenek mindenfélét észnélkül. De még mielőtt gyomorideget kapnának egy cikket belinkelnék .

  Egyszer sem válaszolt a magyar kormánynak a Google

  A címből az jön le, hogy hű ,mert mi egy lesajnált súlytalan kis ország vagyunk . Ez igaz is, de a nálunk

  Törökország - Wikipédia


  majd nyolcszor népesebb törökök is így jártak. Pedig nyilván olyan személyekről kért adatot az állam akik ilyen olyan bűncselekményt követtek el, még is tojtak a kérésre a Google- nél.

  Nekem van bankkártyám , következés képp bankszámlám is . Adózok is. Mobiltelefont használok, ám arra ügyelek, hogy ha elhagyom a telefont azonnal letiltassam.
   
 3. stoned

  stoned Adminisztrátor

  én nem mondom, hogy a google az ellenségem, sőt épp azt mondtam, hogy nagyon hasznos szolgáltatásai vannak amiket szeretek, csak soknak találom picit.
  amit meg a társadalomról írsz az oké, csak én természetemnél fogva a szabadságot szeretem és minden olyan dologtól idegenkedek ami kontrollt tud vagy/és akar gyakorolni fölöttem. márpedig mind az amiről itt beszélünk ennek is lehet egy eszköze. persze használok mobilt pl. mert hasznos és elfogadom, hogy az ára az hogy meg tudják mondani hogy merre járok. nyilván ha tilosban járnék nem vinném magammal, stb. bankszámlát, bankkártyát nem, mert egyrészt röhejesnek találom a bankrendszer által nyújtott szolgáltatások költségeit, másrészt eszem ágában sincs a jövedelmemet és pénzügyi tranzakcióimat bárki tudtára hozni, szerintem világos hogy miért. itt élek egy társadalomban, annak szabályait részben elfogadom, részben kikerülöm és kijátszom ha a sajátjaimmal nem egyeznek, pusztán azt gondolom, hogy az ember amennyire egyszerű polgárként teheti ésszel adjon lehetőséget a fölötte való kontrollra.
   
 4. GoodSpeed

  GoodSpeed Ismert tag

  Oké, úgy érthető :)

  A bankkártyával kapcsolatban pár gondolatot leírnék. Nem azért van bankkártyám, mert trendi és menőzni akarok, mert a Tesco-ban elegánsabb elővenni egy laza mozdulattal ,mint a készpénzt, és nem is azért mert a hátam mögött lévő nem tudja, hogy 1 millió van rajta, vagy csak egy chips-re való.

  Két okból kifolyólag. Biztonság és takarékosság. Praktikus, és biztonságos mert ha véletlen elhagyom - ami azért nem szokott előfordulni - , akkor gyorsan letiltom . Sok kis nyugdíjas néni képtelen megjegyezni a PIN kódot, és rögtön a kártya mellett tartja, én ilyet nem teszek. Ha gyorsabban ér a tolvaj az automatához mintsem én észrevenném, hogy eltűnt a kártyám. Három próbálkozási lehetősége van, hogy leemelje a pénzt , és hogy azelőtt kitalálja a négy számjegyű PIN kódot. De már az első próbálkozásnál jön a telefonomra az SMS - , hogy valaki próbálkozott. Szóval esélytelen kategória ...

  Takarékosság. Rengeteg szoftvert vásárolok az Interneten. Sok közöttük a játék, de biztonsági csomagokat is mint például az Agnitum vagy a Norton. Sokszor vannak akciók, amikor a hazai ár töredékéért tudom megvenni $-ban , €-ban vagy £-ban. Szoftver esetén ráadásul letölthető a forgalmazótól, tehát nem kell futárdíjat sem fizetnem stb... és vannak olyan tartalmak is, amiket máshogy nem is lehet megvásárolni csak elektronikusan például COD DLC- k.

  Igazad van abban teljes mértékben, hogy a hazai bankok pofátlan címeken sarcolják meg az ügyfeleiket. Az én bankom például havi számlavezetési díj címén számol fel dellát, és ez a havi 12 x -i bevétel még nem elég nekik mert 2000 Ft körül éves tagsági díjat is kérnek.

  Keresztanyám 49 évesen volt kénytelen kimenni 0 angol nyelvtudással Angliába. Már 3 éve kint él, és már egész jól beszéli a nyelvet. Elmondta, hogy ott ilyen rejtett, és pofátlan banki díjak nincsenek . Ékes bizonyítéka ez , hogy a bankok minket a saját országunkban kizsákmányolnak hülyének néznek , és kihasználnak . Ugyanazok a bankok melyeknek az anya cégük a saját országukban nem merné megcsinálni mert rájuk gyújtaná a nép a székházat.

  Azért is céloztam a korrupt politikai elit-re mert mást sem hallok ha kinyitom a tévét, mint x-y kiugrott az ablakon, felgyújtotta magát , stb hogy azt a kis otthonát védje amit a külföldi székhelyű bank éppen elvesz tőle, mert önhibáján kívül nem képes visszafizetni a hitelt. Mert ugye a törvény úgy van megalkotva, hogy a bank sohase veszítsen, még akkor sem ha nyilvánvaló volt már a hitel felvételekor , hogy az illető nem fogja tudni visszafizetni , csupán a fedezet megszerzésére utaztak ...

  Olyan nincs, hogy a bíróság azt mondja vagy azt mondhassa a bank képviselőinek, hogy miért tetszettek neki hitelt adni? Így tetszettek járni ...

  Na nem akartam ennyire elkalandozni, csak bank témában leírtam ,ami hirtelen az eszembe jutott.
   
 5. kalmj

  kalmj Ismert tag

  Ilyen nekem is volt. :D Egy pornóképes kulcstartóért olyan ötöst kaptam.... :D  A magyar államról mindenki rengeteget tudna szerintem írni. Ööö Nem politizálunk. :D Az, hogy mit ad el, vagy ki a google és milyen áron... Az USA 94% azért érdekelne, hogy miben volt készséges. ;)
  Az ügyfélkaput, bankszámlát csak azért nyitottuk, mert valamihez kötelező. A bankszámla biztonságos? Tudnék mesélni... Végül engedtessék meg, hogy jöhet vissza a mindent igazoló igazolvány, amit 20 éve elsőként töröltek el? Csak ezért most ki ne rúgjanak a modik.
   
 6. laki

  laki Aktív tag

  laki köszöni is szépen, be is regiztrált
   
  GoodSpeed kedveli ezt.
 7. GoodSpeed

  GoodSpeed Ismert tag

  Hajnalban LOL volt, hogy belinkelt ám régebbről olvasott Google Transparencia forrásáráa már nem emlékeztem , jobban mondva az indexes cikk forrására, azaz a G.T-re :) Így azt boncolgattam egy postban, hogy mi lehet a forrás, aztán gyorsan töröltem is a hozzászólást :)
   
 8. vilibandy

  vilibandy Aktív tag

  Ki nem "kém" manapság a NETEN ?
   

Megosztás

 1. Halihó! Tájékoztatunk, hogy oldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ.
  A sztar.com további használatával ezt elfogadod. Az új adatvédelmi (GDPR) törvény értelmében, valamit kötelező megjelenítenünk. Valószínű, hogy már 10+ másik ilyet elfogadtál...rajta hát...
  Felhívás bezárása