Megatánc!

Esztragon témája a 'Megatánc' fórumban , 2006 Szeptember 23.

 1. Esztragon

  Esztragon Új tag

  Kezdődik a Megatánc!
  Szeptember 26-án, 21.10-kor kezdetét veszi a TV2 új tehetségkutató műsora, a Megatánc. A hétről-hétre jelentkező produkcióban Magyarország legjobb táncosát keresi a közönség és a neves szakmai zsűri: Keveházi Gábor, a Magyar Állami Operaház balettigazgatója, Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett mûvészeti vezetője, Kishonti Ildikó, színésznő, előadóművész, Novák Péter, énekes, szövegíró, színész, televíziós mûsorvezető, zenei producer és Daniela Hernandez Faith, táncos-koreográfus.
  A Megatánc két műsorvezetője: Patrícia és Tilla.
  [​IMG]

  Patrícia: Nem tudom laikusként nézni az előadásokat!


  „Számomra még mindig meseszerű, hogy felkértek a Megatánc műsorvezetőjének! Nettó életévemet tekintve jelenleg még elmondhatom, hogy életem több mint a felét tánccal töltöttem, ráadásul már évek óta tévézek. Talán ebből is kitűnik, mennyire izgatott a feladat, miért tartom fontosnak, hogy részese lehetek annak a folyamatnak, amelynek eredményeként a televízión keresztül megismertetjük és megszerettetjük a nagyközönséggel a művészetnek ezt a formáját.

  Olyan két pálya ötvöződik ebben a feladatban, amelyek számomra a legmeghatározóbbak voltak eddig. Jó pár éve, hogy eltávolodtam a profi táncművészettől, így hatalmas ajándék a sorstól, hogy újra testközelből élhetem át azt az élményt, amit a zenével összhangba hozott egymás után tett lépések, mozdulatok okoznak. Igen, ez az összhang mindent felülmúl! Más úgy tekinteni a táncra, hogy tudom, mi van mögötte: kemény próbák, napi küzdelem az izmokkal, a pszichével. Nem tudom laikusként nézni az előadásokat és a táncosokat, ha olyan lesz a produkció, nem fogom vissza magam, személyesen mondom el a véleményemet a táncosoknak, vagy gratulálok nekik a kulisszák mögött.”

  <!-- Group -->
  Tilla: Szép testű embereket nézni eleve öröm!


  „Engem általában két dolog szokott megfogni, ha táncost látok: a dinamika és az erotika! Jó, persze lenyűgöző, ha valaki nagyon ügyes, a fején pörög, az arcán pörög, de az kicsit olyan, mint a cirkusz. Az ilyenfajta utcai táncoknál is azt szeretem, ha valakin látszik, hogy nem csak ezerszer elpróbálta a figurákat, hanem minden kis izma külön él, pontos ritmusra lüktet. Ha valaki rendkívül feszes, nekem elég, ha csak lazán, de dinamikusan kétszer megfordul maga körül.

  Emlékszem egyszer láttam egy orosz balett táncost, aki szólója közben akkorákat ugrott, mint egy óriási bolha, és úgy tudott "beleállni" a színpadba, mint egy kés. Ritka pillanat volt, hogy száz százalékosan tudtam élvezni egy balett estet. Na és az erotika! Szép testű embereket nézni eleve öröm. Nem véletlen, hogy a tánc ősidők óta össze van fonódva a csábítással, a vérpezsdítéssel! Szép formák szép mozdulatok, és mindenfelé tekergőző izmok vad rángatózása, ha ilyesmit látok, azt szeretem. Tehát nekem a tánc dinamika, erotika, és mivel én falábú vagyok, ha én csinálom, marad nekem mindebből az EXTÁZIS! Tánctudásom nagyjából a kőkorszaki emberéhez hasonlítható! Rossz ritmusban, de lelkesen tudom rázni a velőscsontot, ami manapság a mikrofon.”
   
 2. Esztragon

  Esztragon Új tag

  Zsűritagok

  Daniela Hernandez Faith

  [​IMG]


  Izgalmas és titokzatos nő, akinek édesanyja magyar, édesapja Mexikó egyik leghíresebb költője volt. Táncos-koreográfus, jelenleg egy performance előadást koreografál és táncol Budapesten, a Millenárisban. Energiái betöltik a teret, inspirálóan hatnak a környezetére. Második otthonának Spanyolországot tekinti, és több nyelven beszél kiválóan. Igazi nemzetközi tagja lehet a Megatánc zsűrijének

  Juronics Tamás

  [​IMG]
  A Magyar Táncművészeti Főiskola Néptánc tagozatának elvégzése után, Imre Zoltán hívására szegődött a Szegedi Baletthez. 1991-től már önálló koreográfiákkal is bemutatkozott, 1993-tól pedig a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője. A magyar koreográfusok közül szinte elsőként használta a kortárs tánc elemeit koreográfiáiban, professzionális, magas technikai tudással bíró táncosok előadásában.
  Mára Juronics nemzetközileg is elismert alkotóvá nőtte ki magát, akinek nevéhez több mint negyven koreográfia fűződik. Műveit az általa megírt történet a letisztult és egységes formavilág, valamint a dramaturgiai szerkezet átgondolt találkozása teszi katartikus élménnyé. A látványos színpadkép, a világítás, az effektek és a zene fontos, integráns részei műveinek. Legutóbbi munkája, a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitóelőadásaként bemutatott Új Világ című balett-előadás, amelyről a külföldi sajtó is elismerően számolt be.

  "Örülök, hogy a TV2 a szórakoztatás mellett a tehetségkutatást is felvállalta, amely a Megasztár három szériáján túl idén a tehetséges táncosokra hívja fel a figyelmet. A Megatáncban univerzális tehetségekre van szükségünk. A válogatáson sokan elkápráztattak bennünket, ők azok, akikkel ősszel a nézők is találkozhatnak a TV2-n."

  1971-ben végzett az Állami Balettintézetben, majd egy évig Leningrádban képezte magát tovább. 1972-tõl az Operaház tagja, 1973-tól magántáncosa, majd 1989-1999 között balett-igazgatója volt. A '80-as évek elejétől kezdve főként kisebb szórakoztató darabokat koreografált. Keveházi kiváló technikájú danseur noble, aki a balett-irodalom szinte minden főszerepét eltáncolta itthon és számos külföldi vendégszereplése során.

  Keveházi Gábor


  [​IMG]
  1971-ben végzett az Állami Balettintézetben, majd egy évig Leningrádban képezte magát tovább. 1972-tõl az Operaház tagja, 1973-tól magántáncosa, majd 1989-1999 között balett-igazgatója volt. A '80-as évek elejétől kezdve főként kisebb szórakoztató darabokat koreografált. Keveházi kiváló technikájú danseur noble, aki a balett-irodalom szinte minden főszerepét eltáncolta itthon és számos külföldi vendégszereplése során.
  A Megatánc zsűrijében nagyon fontos a szerepe, hiszen ismeri az egész magyar táncszakmát, mindig nagyon sok fiatal dolgozik körülötte, így a tehetség felismeréséhez biztosan remek szeme lesz.

  Kishonti Ildikó

  [​IMG]
  1971-tõl táncdalénekesként dolgozott, 1977-ben végzett musical szakon. A Fővárosi Operettszínház tagjaként tevékenykedett 1979 és 1982 között, 1985-tõl szabadúszó. Évekig játszott például a Macskák és a Hegedűs a háztetőn című darabokban, önálló lemeze is megjelent, saját, teltházas előadóestjei vannak. Filmszerepei közül kiemelkedik Makk Károly: Egy erkölcsös éjszaka, vagy az Oscar-díjas Mephisto.

  Novák Péter

  [​IMG]
  1970-ben született Budapesten, kilencéves korában állt először a színpadon, folytatván a családi tradíciókat - szülei koreográfusok, édesapja, Novák „Tata” révén és hatására kilenc éves korától - klasszikus balettet és néptáncot tanult. Gyermekként különböző csoportokban táncol, tizenhárom évesen az István a királyban is szerepelt. Egy évvel később, iskolatársaival együtt megalapítja a Cég nevű rockformációt.
  Felvételt nyert a Táncművészeti Főiskola koreográfus-rendező szakára. Később a zenéléssel párhuzamosan színházi munkákat is vállalt. Zenés darabokban volt szövegíró, zeneszerző vagy éppen szereplő. Dolgozott főiskolás vizsgadarabokban (nővére, Novák Eszter színházi rendező). Szerepelt több musicalben, műsorokat vezetett.
   
 3. Esztragon

  Esztragon Új tag

  A Castingekről egy pár kép
   

  Csatolt fájlok:

 4. Kobe

  Kobe Új tag

  Megatánc??
  Mi jöhet még?
   
 5. Esztragon

  Esztragon Új tag

  sose lehet tudni..... most kezdődik romániába is a megasztár!:beer:
   
 6. Esztragon

  Esztragon Új tag

  Holnap kezdődik!
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
  egy kis ízelitő hogy mi lesz!!!
   
 7. maless

  maless Új tag

  Már alig vártam!!!!

  Két táncostársam bejutott a legjobb negyven-valahány közé,de utána sajnos kiestek:(
   
 8. ftonyo

  ftonyo képmester

  azért kiváncsi lennék, ha a laikus közönség - tv-nézők - felé wbből mi jön le.

  Mert azt, h vki hogy énekel, azt azért minden ember hallja vhogy, akinek füle van.

  no de a tánc?

  Eztz csak szakemberek itélhetnék meg igazán.
   
 9. ftonyo

  ftonyo képmester

  No, az lett, amit vártam: táncművész, koreográfus végzetségű "amatőrök"

  szánalmasabb, mint a Megafrász....:rolleyes:
   
 10. Scooby Doo

  Scooby Doo Új tag

  Ezzel egyetértek, nem tudok ebből mit fognak majd kihozni, én szeret táncolni, az egy kérdés, hogy nem tudok! :D Szívesen elnézem, ha valaki szép koreográfiára táncol és fajin zenére, de alapjába véve... nem jósolok nagy jövőt a műsornak! Sőt a győztesnek sem! :koccint:

   
 11. Lordan

  Lordan borda lovag Képmester

  Én sajnos csak az utolsó 10-15 percet csíptem el, úgyhogy nem is mondanék véleményt a műsorról.
  A jövő héten megnézem az egészet, hogy valami képet kapjak.
  De én így látatlanban is pozitívan állok hozzá. Jó dolog is kisülhet még ebből!
   
 12. ftonyo

  ftonyo képmester

  ... elcsipnek egy-két jó állást a Balettintézet rostavizsgáin kibukottak?:rolleyes:

  (Alapból rosszindulatú vok...:D )

  A válogatás során két szempontot véltem felfedezni:

  1. az illetőnek minimum 5 év balettintézetis múlttal kellett rendelkeznie
  2. ne legyen idősebb 25 évnél
   
 13. Esztragon

  Esztragon Új tag

  itt egy amatör táncosnak semmi esélye nem lett volna... ha van ritmusérzéke és jól mozog és minden... akkor sem!

  Ide profik jöttek. 5-7-8 akár -10 év gyakorlattal a hátuk mögött!
   
 14. Esztragon

  Esztragon Új tag

  A Megatánc Magyarország új tehetségkutató műsora. A TV2 folytatja a Megasztárral megkezdett utat, ezúttal a tánc világában. Természetesen az ország legjobb táncosát keressük. Győzelemre az a tehetség pályázhat jó eséllyel, aki többféle stílusban is képes minél jobban helytállni. És mindezek mellett: a táncosoknak saját egyéniségüket felcsillantva kell kivívni a zsűri, illetve a közönség szeretetét. Fedezzük fel a mozgás és a test gyönyörűségét, és legyen szabad újra az út a tehetségek előtt!

  A TV2 felhívására több ezren jelentkeztek, és a hosszas előkészítő munka után, végre elindulhat a válogatás.

  Az ország minden részéből érkeztek lelkes amatőrök, csakúgy, mint patinás tánciskolák növendékei. Miután mindenki megkapta a sorszámát, a táncosok felkészülhettek a két perces bemutatkozásra.

  A Megatánc szabályai: az ország minden részéről érkező, több ezer jelentkezőből a zsűri kezdetben kiválasztja azokat a táncosokat, akik közül egyetlenegy elődöntőn kerül ki az a nyolc fiú és nyolc lány, akik a döntőkben számos műfajban mérik össze tudásukat majd a nézők szavazataiért. Tehát a válogatás első szakaszában a Megatánc zsűrije, később a közönség választja ki, akit a legjobbnak ítél. A Megatánc győztese ösztöndíjat nyer egy nívós, New York-i tánciskolába.

  A sokszínűség gyönyörködtet. A jelentkezőkön végigtekintve sejthető, hogy a salsától a hip-hopon át, a klasszikus balettig mi mindenre lehet számítani. Sőt, olyan figurák is akadnak, akikkel kapcsolatban lehetetlen lenne bármit is megjósolni. De ki lesz a legjobb? Ezt egyelőre a Megatánc új zsűrije dönti el, amely már el is foglalta a helyét, és kíváncsian várja a tehetségek bemutatkozását. Megkezdődik a válogatás, bemutatkozhat végre az első táncos.

  Sok táncos partnerrel érkezett a válogatásra. Először azonban mindenkinek egyedül kellett bizonyítani a zsűri előtt. És, hogyha meggyőzték a bírákat, akkor lehetett bevetni a társat.

  Hastánc és hip-hop. Ez a két műfaj fordult elő legtöbbször a válogatáson. Épp ezért a zsűri ezektől a stílusoktól egy idő után megcsömörlött, és nagyon kritikussá vált.

  <!-- Simple Image --> A válogatás véget ért. Következik a legizgalmasabb pillanat. Kiderül, kik jutnak tovább az elődöntőbe. Az zsűri az elmúlt napokban több száz jelentkező produkcióját nézte végig, hogy megtalálja azokat a táncosokat, akik tovább folytathatják a versenyt. A legígéretesebb tehetségeket visszahívták, hogy még egyszer megnézve őket, a lehető legjobb döntést hozhassák. Seress Attila, aki korábban a Megasztárokat tanította a színpadi mozgásra, erre a napra betanított a táncosoknak egy olyan koreográfiát, amelyből a zsűri minél többet megtudhatott a táncosok felkészültségéről.

  A zsűri többféle formációban is kíváncsi volt a táncosokra, mielőtt meghozták a döntést. Először a lányok, majd a fiúk következtek. Ezután négyesével is megnézték a fiatalokat hogy kiderüljön, ki lenne alkalmas arra, hogy a felkészítő táborban, majd később esetleg a döntőkben is megállja a helyét. A műsor bírái - a lehető legjobb döntés érdekében -, többször is átbeszélték, ki kit szeretne az elődöntőbe juttatni. Hosszas tanakodás után, a táncosok végre megtudhatták a végeredményt.

  A válogatás első szakasza véget ért. Kiderült, kik azok, akik biztosan folytathatják a Magyarország Legjobb Táncosa címért. Ők most egy intenzív táborba vonulnak, ahol táncos szakemberek segítségével, napi nyolc-tíz órás kemény munkával felkészülnek arra a napra, amikor a zsűri kiválasztja azt a nyolc fiút és azt a nyolc lányt, akik később a Megatánc döntőiben fognak versenyezni. Addig azonban még hátra van egy válogatás.

  Találkozunk egy hét múlva!
   
 15. animanó

  animanó Új tag

  Nem volt rossz. Volt aki teljesen profi szinten nyomta.

  De volt olyan is , aki tuti nem látta magát táncolni előtte otthon a tükörben. :D

  ui: ki gondolta volna a két nagydarab zsűris fickóról, hogy feszesgatyában nyomják a szinpadon...
   
 16. GLinda

  GLinda borda szösszenet

  Nekem is volt ott olyan,akit ismertem.....be is hívták őket....de a feltételek nem tetszettek nekik,úgyhogy nem mentek el.....a műsort már nagyon vártam és várom a folytatást.....de én se jelentkeztem volna....ilyen feltételek mellett....
   
 17. Windu

  Windu Ismert tag

  Miért, milyen feltételek voltak? Mesélj Linda :)
   
 18. dragon86

  dragon86 borda sorozatfüggő

  mik a feltételek:confused:
   
 19. GLinda

  GLinda borda szösszenet

  3 évig le kell velük szerződni,máshova nem mehetsz el táncolni....a pénz nem sok....és nem biztosítanak semmit,hogy lesz-e majd munkád....
   
 20. toromon

  toromon Új tag

  Nekem a "nárcicizmus" tetszett. :cool: :rohog: Már is imádom ezt a hölgyet. Remélem jó zenék lesznek és tényleg jó táncosok. Az, hogy meg tudom-e ítélni ki a jobb: Persze nem tudom, hogy a mozdulat milyen precíz, de azonnal látszott például, hogy Daniela Hernandez sokkal jobb hastáncban, mint akik jelentkeztek (pontosabban akiket a műsorban láttam).
   

Megosztás

 1. Halihó! Tájékoztatunk, hogy oldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ.
  A sztar.com további használatával ezt elfogadod. Az új adatvédelmi (GDPR) törvény értelmében, valamit kötelező megjelenítenünk. Valószínű, hogy már 10+ másik ilyet elfogadtál...rajta hát...
  Felhívás bezárása