Moderátorokkal való párbeszéd...

laca témája a 'Mindent bele!' fórumban , 2004 December 8.

 1. laca

  laca borda szamuráj <br> <b>Moderátor</b>

  Sziasztok!
  az utóbbi időben több esetben is azért zártam ki tagot, mert nem tudtak normális hangnemben válaszolni egy kérésemre vagy figyelmeztetésemre. ha egy admin/moderátor beír vagy privátot küld az nem a vita kezdetét jelzi hanem utolsó kérés vagy figyelmeztetés... ezen a fórumon normális kultúrált hangnemet várok el a tagok közt de különösen az adminok és moderátorok felé! az ilyen válaszokért pl: ne ugass már bele mindenbe, te náci, te fusztrált rasszista komcsi, "népművészeti agyagedény" stb. azonnali ban jár (nálam örökre)
  ne várja el senki tőlem, ha a tagokat megvédem az alpári beszólásoktól, magam vagy a vezető társaim esetében nyelek egyet és meghúzom magam!
  egy kis fórum felépítés azoknak akik tévedésben vannak abban, hogy ki kicsoda a fórumon:
  rangsorrendben...
  adminisztrátor
  moderátor
  képmester
  képtálaló
  bordatámogató
  alapító tag
  régi tag
  tag

  ezt a rangsort moderáláskor figyelembe veszem...
   
 2. Értem a gondot, de sokan az a baj hogy nem tudnak viselkedni ....Nem elég civilizáltak!!!:mad: Sajnos minden forumon vannank szabályok, és normálissan kell tudni viselkedni ugyan ugy a taggal mind a TEAM-el.....Ez természetes!!!alá is irom két kézzel!!!;)
   
 3. bdani

  bdani Új tag

  :rohog:
  Komolyra fordítva a szót, teljesen egyetértek veled!
   
 4. gma

  gma Ismert tag

  Hi Laca,

  nagyon egyetértek. Vannak más fórumok is, ott lehet szemétkedni.

  üdv,
  gma
   
 5. Parabolica

  Parabolica Új tag

  én ismerek egy kép-nagymestert is :D ő hol van :D :koccint:

  Amúgy teljesen igazad van, az alpári megnyilvánulásokat még csírájában el kel folytani, különben egy bolond könnyen százat csinál, és mire törölsz kettőt, már újra van három és így tovább.
   
 6. Shido

  Shido Képtálaló <br> borda barát

  Teljes mértékben egyetértek Veled Laca, de ha lehet javasolni, akkor ez ne csak az adminok és a modik esetében legyen így hanem mindenkivel szemben!
  Egyszer megesett velem, hogy egy 5 hozzászólással rendelkező kezdő "barátunk" úgy beszólt, hogy csak pislogtam, pedig csak segíteni szerettem volna Neki!
  Adjuk meg egymásnak a tiszteletet még a kezdők a kezdők között is, de legfőképp az adminok és a modik felé!!!
   
 7. Mr Uriah Heep

  Mr Uriah Heep borda gyökér

 8. DrWatson

  DrWatson borda detektív - admin Fórumvezető

  Én azt hiszem, az egymással szembeni beszólogatásokra elég érzékenyek a modik, ez a fórum általános hangulatának, arculatának meghatározója...
  Nem véletlen, a "Kérem, köszönöm stb..." topic megszületése sem...
  Amiről itt laca beszél egy olyan jelenség - a "demokrácia van, tehát azt mondok, azt csinálok, amit akarok, véleménnyilvánítás szabadsága" és hasonló blőd dolog amit aki leír,arról tudható élettapasztalat = 0...
  Ugyanis abszolút demokrácia nincs...és aki arc nélkül nagy pofával ilyen nézeteket vall itt, annak szívesen ajánlom ezt a stílust az életben...nem sokra fogja vinni...
  Azt már csak halkan, hogy ilyen típus az arcát sosem adja, nagy szája csak így van...erre viszont ott az Index...
  Köszönöm, hogy meghallgattatok...
   
 9. laca

  laca borda szamuráj <br> <b>Moderátor</b>

  ott van:
  -normális hangnemet várok el a tagok közt...
  -a tagokat megvédem...
  a legtöbb kizárás tagokkal és celebekkel kapcsolatos beszólásért történt!
  a fenti rangsorolás csak abban az esetben él ha súlyos gond van egy taggal... egyébként minden tagot tiszteletben tartok! ;)
   
 10. Csomby

  Csomby Aktív tag

  Hy. Persze tisztelet,meg rendes szöveg az kell,mg hasznos,de hogy semmi kis vita se!!! Ez csak kicsit "életszerűbbé" teszi az egész fórumot. Amúgy elégunalmas lenne,ha lenne 1 topic,pl képet rakfel vki,és errea 80 hozzászólás annyiban kimerül,h. thx meg nag vagy meg hasonlók. Különböző emberek vagyunk,más a dolgokról a véleményünk és ha ezt kinyílvánítjuk,akkor kisebb vitának nevezhető esztmecserék folynak.Ez viszi előbbrea világot. azért abban,h.az 5 hozzászólásos 3napja bordázó kollegák ne nagyon pattoghassanak egyet értek.
   
 11. geryson

  geryson Ismert tag

  Apám engem úgy nevelt, hogy "a rend és fegyelem alapja a félelem". Én már egy kicsit finomítottam a dolgon és a lányaimat "a rend alapja a tisztelet" elven nevelem. De azt hiszem ez itt a Bordán is megállja a helyét. Amíg kölcsönösen tiszteljük egymást nem kérdéses a rend.
  És ezekszerint Laca sem a fater neveléséi elveit követi a moderálásban, de ha kell alkalmazza.

  :koccint:
   
 12. Shido

  Shido Képtálaló <br> borda barát

  Nem is mertem mást feltételezni! :D

  De most komolyan! Minden világos, mindent értek, köszi Doktor Úr, köszi Laca! :meghajolo
  Én csak támogatni tudom ezt a topicot és a tartalmát! :koccint:
   
 13. marcellus

  marcellus Ismert tag

  Csak helyeselni tudok, maximálisan egyetértek ugyanis laca véleményével, csak egy bökkenő van ezzel a topikkal csakúgy, mint a "kérem-köszönöm-topik"-kal. Mégpedig az, hogy épp azok nem olvassák, akiknek kellene........vagy rosszul gondolom? :(:confused:
   
 14. stoned

  stoned Adminisztrátor

  Annyit tennék hozzá ehhez az egészhez, hogy néha valóban nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne írjon senkiről semmi rosszat, nekem legalábbis nehezemre esik néha, most is volt a napokban egy topik, ahol valaki szerintem totál hülyének nézett minket Bordázókat, és nagyon nehezemre esett, hogy nem mondjam meg neki amit gondolok. De elfogadom, hogy sokaknak így is jó, és ha beszólok, megsértődik, elmegy rosszabb esetben a többieket is lebeszéli hogy a Bordára irogassanak az meg kinek jó?
  Amúgy meg tudom magamról, hogy sokszor van olyan ideges vagyok vagy valami [email protected] kikészít és olyankor két dolgot lehet tenni: vagy itt adom ki mérgem és elcseszem másoknak a kedvét is, és kockáztatom hogy esetleg kivágnak, a másik meg hogy inkább úgy fogom fel, hogy van egy közeg ahol kikapcsolódhatok és nem teszem tönkre azt is mert rossz kedvem van.
  A modikkal kapcsolatban meg nyilván kellett ez a topik, de részemről csak annyit, hogy ha kell töröljetek naponta 200 tagot ha ez szükséges ahhoz hogy olyan maradjon a fórum ahogy szeretjük. Én meg mivel nem vagyok modi egyszerűen ignorálom a tahókat, max berakok nekik egy linket a "Kérem, köszönöm" - topikról.

  sztond
   
 15. laca

  laca borda szamuráj <br> <b>Moderátor</b>

  rengeteg olyan topic van ahol a véleményét kinyílváníthatta aki akarta... de lehet úgy is véleményt nyílvánítani, hogy a a legszőrösebb szivű modi se tud belekötni... egy mozifilm kapcsán pl. miért kellene mindenkinek egyetérteni? vagy a valóságsokk műsorok... (a véleményem eléggé markánsan negatív) nem várom el senkitől hogy heppi legyen... DE! minden véleményt be lehet írni, de tedd azt úgy hogy érthető legyen neked miért nem teszik egy műsor, tehát érvelj és ne annyit írj: "nekem nem tetszik ez a [email protected]" vagy "nem tetszik ez a lúvnya!" az ilyen beszólásokat töröljük... ha nincs érv akkor csak kötözködésnek veszem...
   
 16. DrWatson

  DrWatson borda detektív - admin Fórumvezető

  Ne gondold...van ott egy link fent...

  Ki böngész most minket

  Tanulmányozd néha, igencsak meglepődsz...:)
  Pont ez a típus az, aki a saját deviáns viselkedésének minden reakcióját élénken figyelemmel kíséri...és marhára tetszik magának...de ilyenkor szólni nem mer...
   
 17. tthgabor

  tthgabor borda kötekedő

  respect.

  de!

  ez is egy olyan topik, ami bizonyos szempontból felesleges. emiatt senki nem fog szebben beszélni. aki meg szépen beszél, annak nem kell erre felhívni a figyelmét.
  kb, mintha megkérdeznéd a kutyatulajdonosokat, hogy ki xaratja a járdára a kutyáját. senki. de valaki mégis, hiszen ott van. senki nem jön elő, hogy de, én igen, csak kussol. ergo mindenki megállapodik, hogy igenis csúnya dolog odaxaratni a blökit, de ők ezt amúgy semm tennék, szóval...

  vagy valami iesmi.

  bízom benne, hogy jólemléxem, de én borda kötekedő létemre soha nem jártam banveszély környékén. írtam ugyan ezt-azt ide-oda, ennek-annak, na de ezek a mai fiatalok!
   
 18. Szabyka

  Szabyka Ismert tag

  A Borda törv.védve! Aki nem tartja be annak börtön(ban) jár !
   
 19. Sunra

  Sunra borda manager <br><b>Moderátor</b>

  Lehet, hogy nem elsősorban azok olvassák el, és szólnak hozzá, akiknek igazán szól a dolog. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy időnként le legyen írva, hogy mi a fórum lényege és mit tartunk szem előtt a fórum vezetése során. Fontos hogy kommunikáljuk ezt a tagok felé ilyen topikok formájában is.

  Köszönjük mindenkinek aki elolvassa, de leginkább azoknak tartozunk mi vezetők is köszönettel, akik számára a kezdetek óta világos, hogy hogyan lehet és kell itt viselkedni, és ennek betartásával hozzájárultak a színvonal emeléséhez és megőrzéséhez. Ez viszont pontosan azokra vonatkozik, aki ebbe a topikba (jogosan) tiszta lelkiismerettel beírtak, vagy majd írni fognak.

  :meghajolo
   
 20. Én nem láttam semmi érdekeset....
   

Megosztás

 1. Halihó! Tájékoztatunk, hogy oldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ.
  A sztar.com további használatával ezt elfogadod. Az új adatvédelmi (GDPR) törvény értelmében, valamit kötelező megjelenítenünk. Valószínű, hogy már 10+ másik ilyet elfogadtál...rajta hát...
  Felhívás bezárása