Nagyobb spam forrást sikerült eltávolítani az Internetről, eltűnt a spam-ek kétharma

dombi1976 témája a 'Tárhelyek, Internetszolgáltatók, Programozás' fórumban , 2008 November 13.

 1. dombi1976

  dombi1976 borda veterán Moderátor Fórumvezető

  forrás: hup.hu

  ( trey | 2008. november 13., csütörtök - 21:27 )

  Biztonsági szakértők szerint egy, a kaliforniai San Jose-ban működő webhosting cég tehető felelőssé azért, hogy közreműködésével került naponta kiküldésre a világ minden pontjára az online spam-ek több mint 75%-a. A Washington Post Security Fix rovata hónapokon keresztül bizonyítékokat gyűjtött a McColo Corp. ellen, amelynek ügyfélkörében a hozzáértők szerint a legrosszabb hírű cyberbűnözői csoportok egyes tagjai találhatók meg. Ezután a Security Fix kapcsolatba lépett azokkal az ISP-kel, amelyek a nevezett cég internet hozzáférését biztosították, és részükre átadta a bizonyítékokat. Nem sokkal később az egyik szolgáltató már fel is függesztette a McColo Corp. szolgáltatását, amelynek a weboldala azóta már nem elérhető.
  [​IMG]
  A "hadművelet" után a szakemberek azt tapasztalták, hogy meredeken esett a kiküldött spam-ek mennyisége. Ez jól látszik a SpamCop statisztikáján. Az e-mail biztonsággal foglalkozó IronPort szintén megerősítette, hogy nagymértékben esett a spam-ek száma. A vállalat szerint a spam-ek 2/3-a eltűnt.
  A részletek:
  Major Source of Online Scams and Spams Knocked Offline
  Spam Volumes Drop by Two-Thirds After Firm Goes Offline
  A Closer Look at McColo
   
 2. Typhoon

  Typhoon Ismert tag

  Fura is volt, hogy a tavalyi év vége felé a legrégebbi - 12 éves - e-mail címemre érkező óránkénti 100 spam visszaesett napi 2-re.
   
 3. mátyáskirály

  mátyáskirály Moderátor Fórumvezető

  Na, ide nem ezek járnak, mert ma is kivágtam egyet! :D
  Köszi az infot!
   

Megosztás

 1. Halihó! Tájékoztatunk, hogy oldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ.
  A sztar.com további használatával ezt elfogadod. Az új adatvédelmi (GDPR) törvény értelmében, valamit kötelező megjelenítenünk. Valószínű, hogy már 10+ másik ilyet elfogadtál...rajta hát...
  Felhívás bezárása