Veszélyes az iPhone

bende témája a 'Technika' fórumban , 2007 Október 16.

 1. bende

  bende Ismert tag

  Veszélyes az iPhone a Greenpeace szerint
  Veszélyes vegyi anyagokat tartalmaz az iPhone - figyelmeztet a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet. Az Apple informatikai óriásvállalat első mobiltelefon modelljét a Greenpeace egy független minőségellenőrző céggel vizsgáltatta meg. A készüléket szétszedték és minden egyes darab összetételét elemezték. Kimutatták, hogy a 18 belső és külső alkatrész közül 9 tartalmaz a környezetre és az egészségre ártalmas anyagokat. A beépített antennában például brómot találtak. A maró hatású és mérgező anyagot más telefongyártó cégek már nem használják.
   
 2. Kand Úr

  Kand Úr Ismert tag

  Bocsánat, ha ezzel valakit megsértek, de a Greenpeace szerintem kb. éppen annyira ostoba, mint a környezetszennyező nagyvállalatok.

  Félreértés ne essék, én is fontosnak tartom a természet, a környezet, a Föld védelmét, de az ő radikális módszereik, mindenbe belekötő viselkedésük az én véleményem szerint értelmetlenek, nem vezetnek sehova, hiszen sok emberből éppen visszatetszést váltanak ki.
   
 3. bende

  bende Ismert tag

  Nem akarom a Greenpeace-t védeni, de sokszor nincs más lehetőségük küzdeni a mutik ellen, minthogy radikális módszereikkel felhívják a nagyközönség figyelmét az adott problémára. Ez is valami ilyennek tűnik a szememben. Elképzelhetőnek tartom, hogy az Apple csak azért, hogy még 10 centtel növelje az egységnyi profitját 1-1 készüléken valóban olyan anyagokat is felhasznál hozzá, amit más környezettudatosabb gyártók már kerülnek annak környezetre káros hatásai miatt.
   
  1 ember kedveli az üzenetet.
 4. dragon86

  dragon86 borda sorozatfüggő

  nem esett az Apple messze a Greenpeace fájától :D
   
 5. riska

  riska Képmester

  Az összes elektronikai készüléket eddig ólmot tartalmazó ónnal forrasztották. Pár éve Az ROHS technológiának köszönhetően megoldották az ólommentes forrasztást. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal kevésbé tartósak ezek a forrasztások, tehát nagy válószínűséggel hamarabb elfekszik a vásárolt készülék egy egy forrasztási hiba miatt. De most örülhetünk, mert kevésbé szennyeztük a környezetet. :)
  Bár azt nem tudom egy antennába minek bróm, de az akkuban mindig is voltak és vannak kevésbé környezetbarát cuccok, ólom,nikkel, kadmium, lítium.

  Kicsit néha úgy érzem túllihegik ezeket a problémákat.
  Amíg egy autó akkuban tizen kiló tiszta ólom van, kár azon siránkozni, hogy a processzorokban lévő 0,1 gramm ólommal mi lesz ... erről is írtak hasonló cikket.
  Persze lehet azt mondani, hogy az autó akkumulátorokat mindenki visszaviszi a begyüjtő telepre, de ezt tudjuk, hogy ez sajnos nem így történik.
   

Megosztás

 1. Halihó! Tájékoztatunk, hogy oldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ.
  A sztar.com további használatával ezt elfogadod. Az új adatvédelmi (GDPR) törvény értelmében, valamit kötelező megjelenítenünk. Valószínű, hogy már 10+ másik ilyet elfogadtál...rajta hát...
  Felhívás bezárása