A mai naptól Baumgartner Zsolt F-1 -es pilóta!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Garfield

képmester
Index copy-pate:
Baumgartner Zsolt kedden aláír a Minardihoz, ahhoz a csapathoz, ahonnan olyan mai sztárok indultak, mint Trulli, Fisichella vagy Alonso. A magyar pilóta egyelőre persze velük nem foglalkozik, csak a csapattársát akarja megelőzni. Interjú.

Index: Múlt pénteken, amikor a kormány közölte, nem hajlandó önt támogatni, azt nyilatkozta, csoda kellene ahhoz, hogy jövőre a Minardi pilótája legyen, de a Forma-1-ben sosem történnek csodák. Ezúttal mégis megtörtént?

-Igen, csodás történet az egész, három napja úgy tűnt, mindennek vége. De a menedzserem, Frank Tamás szerencsére rettentően kitartó volt, neki köszönhető, hogy összejött a Minardi- szerződés.

Index: Viszont nem lesz könnyű dolga az F-1 legkisebb költségvetésű istállójánál.

-Tudom, de nagyon boldog vagyok, hiszen a lényeg, hogy jövőre a Forma-1-ben vezethetek. Óriási sikernek tartom, még akkor is, ha a legkisebb csapatnál kapok lehetőséget. A lényeg, hogy ott leszek jövőre minden versenyen.

Index: Gondolt már arra, milyen elődjei voltak a Minardinál?

-Persze, tudom, h a Minardiból korábban már olyan nevek kerültek ki, mint Fisichella, Trulli, Alonso vagy épp a legutóbbi felfedezett, Mark Webber. Ők ma mindannyian sokkal jobb csapatoknál versenyeznek, és ez mindenképpen további motivációt jelent nekem.


Index: Önnek viszont először a csapattársával, Gianmaria Brunival kell majd megküzdenie. Ismeri már őt?

-Brunival 1999-ben ugyan abban a sorozatban versenyeztünk. Néha ő volt a gyorsabb, néha én. A szezon elején még általában előttem volt, de az idény végén már én kerültem kisebb fölénybe. Az elsődleges célom természetesen, hogy gyorsabb legyek nála.

Index: És mik a további tervei?

-Minél több versenyt be akarok fejezni, és néhány pontot összegyűjteni. Előbbire nagy esélyem van, hiszen tavaly csak kétszer fordult elő, hogy egyik Minardi sem ért célba.

Index: Korábban úgy tűnt, hogy a Jordanhez szerződik. Az ír csapat autói idén nem sokkal voltak jobbak a Minaradi gépeinél, lehetséges, hogy jövőre utolérjék őket?

-Szerintem elképzelhető, hogy a Jordan-Forddal egy szintre kerüljön a csapat. Eddig úgy néz ki, ugyan olyan Cosworth-motorokot használhatunk, mint ők, így ebből a szempontból nem lesz különbség az autók között. Várhatóan a kasztnik közötti eltérések döntik el, melyik lesz a jobb kocsi.

Index: Tudja már, hogy mikor próbálhatja ki először a Minardi-Cosworth-t?

-Egyelőre annyi biztos, hogy ma, vagyis hétfőn este repülünk Londonba, ahol kedden aláírjuk a szerződést a Minardi vezetőivel. Az első tesztek várhatóan január közepén lesznek, és folytatódnak az első versenyig.

Index: Azzal, hogy hivatalos F-1-es pilóta lesz, az élete is mozgalmasabbá, változatosabbá válik. Ráadásul a munkaadóinak a központja Olaszországban van, így valójában külföldön fog dolgozni.

-Egy olasz csapatnál fogok versenyezni, de nem kell Olaszországba költöznöm. Továbbra is itthon fogok készülni, a versenyek között Magyarországon leszek.

Index: A hétvégén, amikor úgy tűnt, vége az F-1-es álmainak, biztosan gondolta arra, hogyan folytatódhat a pályája. Mi lett volna, ha nem jön össze a Minardi-szerződés?

Ha nem sikerült volna bekerülnöm a Forma-1-be, folytathattam volna a Forma-3000-ben vagy lehettem volna tesztpilóta a Jordannél. De szerencsére most már egyikkel sem kell foglalkoznom

SIKERÜLT!! :csap:
 

zaZZoo

borda zazu
ja, Gratula!! de most aztán kiváncsi leszek mire lesz képes, eddig ugyanis mindenki azt mondta, hogy egy kirobbanóan nagy tehetség, amit én sajnos nem véltem felfedezni....
de, ami késik, nem múlik! HAJRÁ!!:csap: :csap:
 

Imot

Új tag
Inkább erre költsenek, mint focira! Bár a legjobb az lenne, ha a női sportokat támogatnák, pl. a Kétszáz Női Mell-et! :D :D :D :D :D
 

pistok

Új tag
hokuszpok írta:
Hát csak befizettük.
Hajrá.

Hát befizettük...

Csak az a baj, hogy a te, az ?, és az én ADÓMBÓL!
Az meg, hogy majd öregbíto MO nevét egy duma...

Ennyi er?vel miért nem adnak a szomszéd vállalkozásnak is "kölkcsön", mert az meg szállít németországba konzervet... az sem más...

NEVETSÉGES!!!!

Ne mondja nekem senki, hogy ezt zsolt valaha is visszafizeti!! :(

S közben meg megy, hogy erre, arra nincs pénz... akkor adják oda saa szoc. irodáknak, azok legalább egy "néhány" embernek adnának bel?le meleg kaját, meg egy boldo(abb) ünnepet....

Ez ami elszomorit...
 

laca

borda szamuráj - Moderátor
a legfőbb gond a minardi csapat... pontot akar szerezni? hát nem sok esélye lesz rá...
a szponzorok nem adtak elég pénzt öszze erre a célra, erre beszállt az állam és biztosítja a kért összeget azzal a feltétellel ha összejön későbbekben a szponzori pénz, eladja a részét... ez mind szép és jó... de ez csak a hab a tortán... ki adja zsolt fizetését esetleges préniumját?
na a lényeg az hogy lehet drukkolni végre egy magyarnak is...
ui. előre megkérek mindenkit kerülje a politikai jellegű célzásokat mert törlöm...
BOLDOG KARÁCSONYT!!!
 

Imot

Új tag
pistok írta:
Hát befizettük...

Csak az a baj, hogy a te, az ?, és az én ADÓMBÓL!
Az meg, hogy majd öregbíto MO nevét egy duma...

Ennyi er?vel miért nem adnak a szomszéd vállalkozásnak is "kölkcsön", mert az meg szállít németországba konzervet... az sem más...

NEVETSÉGES!!!!

Ne mondja nekem senki, hogy ezt zsolt valaha is visszafizeti!! :(

S közben meg megy, hogy erre, arra nincs pénz... akkor adják oda saa szoc. irodáknak, azok legalább egy "néhány" embernek adnának bel?le meleg kaját, meg egy boldo(abb) ünnepet....

Ez ami elszomorit...
Nem tök mind1 neked, hogy mire költik el? Úgyse arra fogják, amire kell.

Rengeteg pénzt vernek el baromságokra, ez viszont lehet, hogy tényleg bejön. Ne felejtsd el, hogy tényleg számít az, hogy van magyar pilóta a Forma1-ben! Lehet, hogy hülyén hangzik, de többet ér, mint bármilyen más normál sportban világbajnokságot nyerni! Nincs ez így jól, de ez van, ezt kell szeretni.

Részemről inkább autózzon Zsolt az egész világ előtt egy évig ebből a pénzből, minthogy 11 ficsúr rohangásszon a gyepen szégyent hozva hazánkra ugyanennyi pénzből!
 

gereb

Új tag
Imot írta:
Részemről inkább autózzon Zsolt az egész világ előtt egy évig ebből a pénzből, minthogy 11 ficsúr rohangásszon a gyepen szégyent hozva hazánkra ugyanennyi pénzből!
ha legalabb rohangasznanak...

amugy meg Zso'tival kapcsolatban... :mad: vagy maskepp: doglott lonak zabot adni???
de ne legyen igazam...

es politikai jellegut meg nem irok, mert jon Laca, jujujj...:D

na el, Kellemes Karacsonyt mindenkinek megegyszer! :smile:

ps: Sunra, eddig birtam, sorry
 

Laja

Új tag
Szeretném visszakérni a 4 millió dollárból a rámeső részt, ugyanis erre a fakezű fizetős pilótára egy garast sem adnék. Nem tudom minek állitják be ilyen nagy tehetségnek, holott elég lassú pilóta (és az egyik legszarabb csapathoz szerződött). Oda is csak azért, mert fizetett érte... Külföldi szakkomentárok lehurrogják, itt meg ************. Ja, és pár hete még Ausztria szineiben is indult volna, ha épp onnan kap pénzt. Szép!
 

BaSa

R.I.P. - Nyugodj békében Kedves Barátunk
Fórumvezető
Na akkor még egy kis kiegészítés, egy mai hír:
Zsolt szerződésében a Baumgartner család vállalta, hogy a TELJES VAGYONUKKAL felelnek azért, hogy a 4 millió dolláros állami támogatás 5 éven belül az utolsó fillérig vissza legyen fizetve. (Na jó, kamatot nem fizetnek, de a sportminiszter szerint ez kb. 50 millió Ft)
Tehát a Zsoltot menedzselő cég a játékjogának eladásából megpróbálja visszafizetni az államnak a pénzt, de ha az kevésnek bizonyulna, akkor Zsolt szülei a hiányzó részt a saját vagyonukból kifizetik az utolsó fillérig, még akkor is, ha ez esetleg Baumgartner papa nagyon jól menő, autókereskedéssel foglalkozó cégébe kerül. (Az egyik márkás autótípus kizárólagos magyarországi forgalmazója.)
 

Brigi84

Új tag
Meglatjuk mi lesz belolle.
Eddig nekem sem tunt jo pilotanak.
Penzt meg ennel sokkal ertelmetlenebb dolgokra is elkoltenek ...

Szoval most kapott egy eselyt, hogy tud-e elni vele az mar rajta mullik.
 
X

xy

egypár kiegészités:

a jövő évi költségvetés vitája során több tucat tornaterem-építési igényt utasították vissza forráshiányra hivatkozva. Ebből a pénzből számos település juthatna új, vagy felújított sportlétesítményhez, sikert sikerre halmozó sportolóiknak biztosított lehetne a világversenyekre való felkészülése

+ egy apró kiegészítés
a magyar olimpiai bizotság 1.5milliárdot kapott az összes sportág felkészülésére
4M dollár= kb 843,167,223.49 Ft
 
X

xy

rambler
nem a témával foglalkoztál hanem személyeskedtél egy tagal.....
az általad kifogásolt írás is módositva lett
bízd ránk legközelebb
ez nem adok-kapok fórum....

amugy nem egyetérteni hanem elfogadni kell a moderálást:)
 

hokuszpok

borda mágus <br><b>Tiszteletbeli adminisztrátor</b
... és az egyik riportban a MOSZ egyik vezetője megemlítette, hogy az olimpiai bajnokaink MAX!! 250e Ft állami támogatást kapnak ÉVENTE. he?
 

Danis

Új tag
kforg teljesen egyet értek veled... Ennyi pénzzel nem éri meg egy olyan sportolót támogatni, aki nem hoz biztos eredményeket. Mitöbb: egy olyan csapathoz sikerült csak bepaszírozni, ahol 99,9%, hogy nem hoz eredményt. Emellett több idős olimpiai bajnokunk nyomorog, és a fiatal élsportolók sem élnek hűde jól. Azt sem értem, miért ők fizetnek, hogy szerződése legyen, úgy tudtam a jó sportolókat szokták keresni a klubbok, és nem fordítva. Nem tudom miért futnak egy olyan szekér után, ahova nem veszik föl...
 

Laja

Új tag
Danis: a Minardinak biztos jól jött az a pénz, amit Baumgartner hozott nekik; elmegy majd fejlesztésre, meg hasonló dolgokra. Amúgy nem kéne senkinek F1-ben, Jordan is csak tesztpilótának akarta...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére