ActuAlizée n5 - 2 interjú fordítása

Grégoire

Új tag
No, most már mindent lefordítottam az 5-ös ActuAlizée-ből. Itt van két riport: Amina-val és One-T-vel:
(Várom az újabb ActuAlizée számokat
smile.gif
)
ActuAlizée n<SUP>0</SUP>5


Page 19<O:p

Interjú Amina Benouni-val<O:p


Tavaly október 4-én Alizée a Star Academy színpadán szerepelt. Egy nagy lehetőség az énekesünk számára. Az „A contre-courant” c. számát egyedül adta elő, s a „Moi…Lolita”-t pedig duóban énekelte a kastély egyik tanítványával, Amina-val. Az ActuAlizée is meghívást kapott ezen estre, amin az előző Star Academy tagok is megjelentek.

<O:p

Mi volt az első benyomásod, amikor megtudtad, hogy a „Moi…Lolita”-t fogod énekelni Alizée-vel?<O:p

Nagyon megtisztelt a felkéréssel, s egy kicsit tartottam is tőle. Úgy éreztem, ez nem teljesen az én stílusom, sokkal jobban illene Stéphanie-hez. Szóval izgatott lettem, s nem tudtam, hogyan is kell majd előadnom a dalt. De amint elkezdtem dolgozni rajta, máris jobb lett. De igazán csak akkor nyugodtam meg, amikor Alizée-vel találkoztam.

Milyen volt a találka?<O:p

Tök jó hangulatban zajlott. Pozitívan csalódtam. Egy olyan kép élt bennem róla, amit aztán a valóság igencsak megcáfolt.

Ez mit jelent?<O:p

Amikor a tévében vagy a magazinokban láttam, mindig olyan lolitás volt. Állandóan miniszoknyát viselt, ami pedig nem az én stílusom. Nekem sokkal férfiasabb az öltözködési stílusom. Végül is, amikor találkozol vele, kiderül, hogy abszolút nem egy Lolita. Egy tök szimpatikus, kedves és klassz csaj. Különleges. Ennek az estének köszönhetően teljesen megváltozott róla a véleményem.

Próbáltatok együtt az előadás előtt?<O:p

Természetesen. Ez nem is lehet kérdéses. Ő egy igazi tehetség. Én végig csak asszisztáltam. Ő tényleg kiemelkedő a korosztályában. S mennyivel fiatalabb nálam! Gyönyörű hangja van és igen karizmatikus egyéniség. Amikor elkezd énekelni, teljesen megváltozik.

Ezt hogy érted?<O:p

Lehet, hogy éppen nevetőgörcse van a színfalak mögött, de amint a kamerák beindulnak, teljesen komollyá válik. Mint egy festmény. Fantasztikus önkontrollja van. Ebben szeretnék hasonlítani rá.

Amikor a Star Academy promóciós körúton volt Alizée-vel, nos, ezen emberpróbáló körutat fárasztónak találtad?<O:p

Egyáltalán nem. Egy jófej csajt ismertem meg benne. Sokat beszélgettünk és nevetgéltünk együtt. Nagyon közvetlen.

Nincs túlzottan körülrajongva?<O:p

Nem hiszem. Pont annyira, amennyire kell is.
<O:p
No, és hogy telt a nagy este?<O:p

Hehe, jól. Viccesen. Képzelheted, végül én énekeltem miniszoknyában, ő pedig nadrágban. (Nevetés)

Ezt az előadás előtt vagy csak alatta vetted észre?<O:p

Igen, már előtte. A színrelépés előtt látni akart. Ez kedves volt tőle. Az öltözőjébe bandukoltam. Vagy 15-20 percet beszélgettünk.

És mi volt a téma?<O:p

Az ő karrierje, az én vágyaim, a lámpaláz és a Star Academy.

Figyelemmel kísérte az előadást?<O:p

Nem tudom, de gyanítom, tekintettel Jérémy-re.

Mesélt róla neked?<O:p</O:p

Igen, de megkért, hogy ne beszéljek róla. Egyébként Jérémy is ott volt az estén.

Alizée öltözőjében?<O:p</O:p

Nem, nem láttam őket együtt, habár azért ott volt a kulisszák mögött.

Vannak Alizée lemezeid?<O:p</O:p

Igen, mostanában a „Moi…Lolita”-t sokat hallgattam. Tetszik még az „A contre-courant” is, amit az esten énekelt. Egyébként nem az én stílusom.

S ki a te stílusod?<O:p</O:p

Lara Fabian, Julie Zenatti, s a hasonló hangok.

Mit csinálsz mostanában, mióta elkezdted a Star Academy-t?<O:p</O:p<O:p</O:p

Modellekkel dolgozom.

Viszontláttad azóta Alizée-?<O:p</O:p

Nem, sajnos. Pedig szeretném.<O:p</O:p

<O:p</O:p

Page 15<O:p</O:p

<O:p</O:p
Dosszié – Interjú<O:p</O:p

<O:p</O:p

One-T, a fiatal francia DJ számára igen fontos volt a 2003-as év. A „The magic key” című lemeze nagy siker lett nálunk (franciahonban – a fordítóJ), ám több más európai országban is a népszerűségi listák élén szerepelt, mint pl. Németországban, Ausztriában és Dániában. A kis DJ eddig nem mutatkozott sehol, de Alizée 7 Olympia-i koncertje előtt mindig helyt kapott a repertoárban. Most pedig a vele készült interjú következik.

<O:p</O:p

Hogyan és mikor tudtad meg, hogy Alizée koncertjei előtt te is felléphetsz?<O:p</O:p

<O:p</O:p
Pont a nyár kellős közepén. Éppen Dél-Franciaországban nyaraltam, Eddy Barclay-nél, amikor megszólalt a mobilom. Ezt kérdezte a producerem: „Nem akarsz az augusztus végi Alizée koncert előtt fellépni az Olympia-ban?” Hezitálás nélkül rávágtam az igent mind a hét alkalomra, s egyenest Párizsba utaztam, s belevetettem magam a munkába.

Hogyan sikerült megkapnod ezt a lehetőséget (Alizée meghívására vagy a lemezkiadód intézte el)?<O:p</O:p

Azt hiszem, Alizée szereti, amit csinálok… az, hogy a „Magic key”-t állította be csengőhangnak a mobiljára, azt jelentheti, nem? (Mosolyog) Myléne és Laurant, a proucerei is kedvelnek. De gondolom először megkereste őket a Polydor, a lemezkiadóm.

Mi volt az első reakciód, amikor megtudtad a hírt?<O:p</O:p

Hah, még mindig nem tértem egészen magamhoz. Nem különben a rokonaim és a haverjaim…
Egy első koncert, s mindjárt az Olympia-ban. Nagy feladatnak tűnt, s senkit sem akartam kiábrándítani, aki eddig bízott bennem. Remélem mindenki jó véleménnyel volt a fellépések után.

Mi volt a véleményed Alizée-ről, mielőtt megkaptad a felhívást? Volt tőle lemezed? Vagy ha nem, lett a fellépések után?<O:p</O:p

Voltak tőle lemezeim, mivel mindenféle zenét szeretek hallgatni, legyen az vagy francia vagy külföldi. Bár ő nem tartozik az én zenei stílusomba, irányzatomba.

Ismerted őt azelőtt? Találkoztál már vele?<O:p</O:p

Nem, személyesen még soha a koncertek előtt. Nem igazán vagyok benne a showbizniszben. Beteges félénkségem és a fizikumom arra enged utalni, hogy nem is leszek.

Alizée-vel kapcsolatos látásmódod megváltozott a találkozások óta?<O:p</O:p

Nem igazán. Ő ugyanolyan felszabadult az életben is, mint a kamerák előtt.

Tartottátok a kapcsolatot a koncertek alatt?<O:p</O:p

Ritkán a kulisszák mögött, amikor épp kereszteztük egymás útját, elcsattant egy-két puszi. Tudod, a csajok nem igazán rajonganak körül, úgyhogy amikor Alizée adott egy puszit és megkérdezte: „Hogy vagy, One-T?”, nos ez energiát adott nekem a koncert előttre, a fellépésre, s utána is…

Ott voltál a próbáin? S ő a tieden?<O:p</O:p

Az első próbámon ott volt a teremben Ő, Myléne és Laurent is. Ne gondold, hogy izgultam. Az énekesek és a táncosok is frankók voltak, csak én haltam meg majdnem. Amikor tapsolni hallottam őket, azt mondtam magamnak, hogy ok, menni fog, és talán van esélyem.

Adtatok egymásnak hasznos tanácsokat a jövőre vonatkozóan?<O:p</O:p

Személy szerint, nem az én feladatom, hogy tanácsokat osztogassak. Alizée már túl jó ahhoz. Pusztán sok szerencsét kívántunk egymásnak. Ennyi.

Milyennek találtad: távolságtartó vagy barátságos, félénk vagy kiegyensúlyozott, kiszolgálják vagy önálló?<O:p</O:p

Becsületszóra, teljesen kiegyensúlyozott, kedves, magabiztos, teljesen önálló és szuper szimpi. Hiába, ő már egy nagylány.

Miért nem szerepeltél a vidéki koncertek előtt?
<O:p</O:p
Sajnos az én időbeosztásom nem engedte meg… Egyébként is általában visszahúzódom az otthoni stúdiómba, az az én menedékem.

Milyennek találtad a közönségét? Szívesen fogadtak téged?<O:p</O:p

Szuper volt. Az igazat megvallva a fellépés előtt Alizée mindig mondott egy-két szót rólam a közönségnek. Marha vegyes a kép: a gyerekektől a tizenéveseken át a felnőttekig.

Azt hallottam, hogy az előadásod playback volt. Igaz ez?<O:p</O:p

Ha ott lettél volna, tudnád, hogy nem. Bekapcsolt mikrofonokkal énekeltek az énekeseim, hiszen addig kiadatlan hip-hop számokat is előadtunk. Persze ebben volt rizikó, dehát ez a t-team.

Mikor láthatunk egy 100%-ig One-T show-t?<O:p</O:p

Amikor megjelenik az első album, biztos teszünk egy körutat itthon. Vagy harmincöt állomással. Csak egy kis türelem…

Gondoltál már arra, hogy egyszer egy Alizée számot remixelj?<O:p</O:p

Már csináltam ilyet Myléne Farmernek, a „L’instant x”-el, a remixalbumára, mely tavaly decemberben jelent meg. Akkor hát miért ne csinálhatnék egy Alizée-remixet is?

<O:p</O:p

---------------------------

Fordította: Grégoire K.<O:p</O:p
 
Oldal tetejére