Ajándék MINDENKINEK! :)

dzsdzs

Új tag
Mérleg :)
Általános egészségügyi tanácsok:
Tested szabályozórendszerei sérülékenyebbek a megszokottnál, így elõfordulhat, hogy allergia lép fel nálad, esetleg bõrbántalmak jelentkeznek. Hólyaghurutra fokozottabb hajlamod van, ilyen panaszok esetén rendkívül sok folyadék elfogyasztásával általában lehet a bajon segíteni. Rosszabb esetben a csalántea-kúrát ajánlom, enyhe vízhajtó hatása miatt. Veséidre jobban oda kell figyelned az átlagosnál, vesekõképzõdésre nagyobb hajlamod van, mint a megszokott. Ezt a problémát megelõzheted elegendõ folyadék napi fogyasztásával, minimum 2,5-3 liter ásványvíz, vagy gyógytea formájában. Fogaidat rendszeresen ellenõriztesd, különös tekintettel a gennyes gócok felderítésére, amelyek rengeteg problémát okozhatnak a szervezet sok területén. Nyári idõszakban javaslom, hogy használj nagyon erõs fényvédõ faktort, tartalmazó védõkrémet, mert fokozottan káros lehet, ha leég a bõröd.
Táplálkozás:
Fejed területe sokkal érzékenyebb, fejfájás panasza rendszeresen elõfordulhat. Ezt okozhatja a vér elégtelen gáz cseréje, amit vashiányos állapot is elõidézhet. Ilyen esetekben fogyassz sok színes zöldségfélét, paradicsomot, almát. Energetikai rendszereddel a következõ gyógynövények harmonizálnak, melyeknek minél gyakoribb fogyasztását ajánlom számodra. A gyermekláncfûbõl remek salátát készíthetsz, nagyon elõnyösek a hatásai. Cickafarkfû tea fogyasztását is minél több alkalommal javaslom neked, csakúgy, mint a csombor menta nevû növényét.
Javasolt sporttevékenységek:
Olyan sportot válassz magadnak, ami másokkal közösen ûzhetõ. Remek ötlet lehet például a tenisz, hiszen ennek gyakorlása közben remek emberi kapcsolatokat, barátságokat köthetsz, ami mindennél fontosabb számodra. Nem is beszélve arról, hogy elegáns sport, s ez nagyon fontos számodra.

Skorpió
Általános egészségügyi tanácsok:
Sérülékeny terület szervezetedben hólyagod, nemi- és kiválasztó szerveid. Fertõzésekre nagyobb a hajlamod, mint a megszokott, tehát vírusos idõszakban ne menj túlzsúfolt, oxigénhiányos helyekre. Lábaid területe is érzékenyebb, mindig ügyelj a megfelelõ cipõ, lábbeli kiválasztására, inkább igényesebb, kényelmesebb darabokat vásárolj. Minél gyakrabban keresd fel fogorvosodat, ügyelj arra, hogy az esetleges gennyes gócok minél hamarabb felderítésre kerüljenek.
Táplálkozás:
Vörösvérsejtszámod néha alacsonyabb lehet, mint az átlagos, tehát egy kis vérszegénység elõfordulhat néha a Te esetedben. Ilyen esetekben fejfájás is elõfordulhat, a vérben kialakuló elégtelen gázcsere miatt, érdemes tehát vastablettát szedned kúraszerûen. Sok alma, paradicsom, színes zöldségfélék fogyasztása is elejét veheti a problémának, ráadásul természetes úton segít megelõzni a bajt. Kõképzõdésre (különösen vesekõ), is nagyobb hajlamod van, ezt megfelelõ mennyiségû folyadék elfogyasztásával elõzheted meg. Nagyon hosszú élet várhat rád, ha nem dohányzol mértéktelenül, nem iszol sok alkoholt, és tartózkodsz a sok állati zsiradék elfogyasztásától. Sok gyógynövény fogyasztását ajánlom, a következõ növények harmonizálnak személyes energetikai rendszereddel: ételeid elkészítésénél részesítsd elõnyben a bazsalikomot, sokféle étellel harmonizál. A csalántea kúraszerû hatása nagyon jó hatással lehet rád, méregteleníti szervezetedet. Saláták elkészítésénél jó hasznát veheted a tárkonyüröm nevû, pikáns fûszernövénynek.
Javasolt sporttevékenységek:
természetesen a neked kitalált sport egyfajta világnézetet sem nélkülözhet, s kell, hogy legyen benne némi misztika. Így azt gondolom, hogy a harcmûvészet lehet megfelelõ számodra. Hiszen ez a sport szellemi vetületeket is nyit neked, nem is beszélve arról, hogy harcos énedet is megélheted benne.

Nyilas
Általános egészségügyi tanácsok:
Sérülékeny terület szervezetedben az artériák, a comb, csípõ, medence tájéka. Az átlagosnál jobban kell vigyáznod a hörgõk területére, mellkasodra. Hörghurutod gyakran lehet, erre az öltözködésnél, ruházatod megválasztásánál is ügyelj téli viszonylatban. Általában karodra, kezedre figyelj oda a konyhai munkálatok, háztartási munkák során, javaslom neked, hogy ilyen alkalmakkor viselj védõkesztyût.
Táplálkozás:
Vérnyomásodra is ügyelned kell, ezt megfelelõ életmóddal teheted meg a leghatásosabban. Javaslom, hogy rendszeresen tarts méregtelenítõ kúrát (persze elõbb alaposan olvass utána a témának, hiszen nem mindegy, hogy hogyan alkalmazod), mert májad érzékenyebb a megszokottnál. Így azt sem javaslom, hogy az esti napszakban egyél sokat, mert a máj éjszaka regenerálódik. Tehát a nagyobb vacsorák, esti étkezések sokat árthatnak neked. Nagyon jó hatású lehet, ha olyan gyógynövényeket használsz és fogyasztasz, amelyek energetikai rendszereddel harmóniában állnak. Ilyen a zsálya, amely serkenti a vérkeringést, és az emésztést, emellett baktériumölõ hatású, s a lehangoltságon is segít. A turbolyát is nagyon ajánlom, amely nagyszerû általános erõsítõszer.
Javasolt sporttevékenységek:
Ügyelned kell arra, hogy sportolás közben lábad ne sérüljön meg, s ne is erõltesd meg túlságosan. Ellenkezõ esetben sportbalesetek könnyen elõfordulhatnak a Te esetedben. Viszont nagyon ajánlom, hogy lovagolj sokat, s a vívás is megfelelõ sport lehet számodra, mert ezek a tevékenységek nagyon jó kikapcsolódást jelentenek neked, s egészségednek is nagyon jót tesznek.

Bak
Általános egészségügyi tanácsok:
A rendszeresen végzett masszázs nagyon jótékony hatással bírhat egész szervezetedre, ugyanis megóv téged a „lemerevedéstõl”, amire hajlamos vagy. Végtagjaid egyes idõszakokban érzékenyebbek, s a téli idõszakokban fokozottabban kell ügyelned arra, hogy meg ne sérüljenek, hiszen a csúszós utakon könnyebben eleshetsz. Házimunka során is mindig viselj védõkesztyût, vagy akkor is, ha kisebb-nagyobb kerti munkákat végzel. Gyomrod is érzékenyebb kissé, hiszen sokáig „rágódsz” azokon a dolgokon, amelyeket sérelemnek élsz meg. Így ez a lelki panasz testi szinten is megjelenhet. Vérnyomásod idõnként „rendetlenkedhet”, s fejed is fájhat életed egyes idõszakaiban.
Táplálkozás:
Ügyelj táplálkozásodra, ugyanis a táplálékbevitel- és lebontás folyamata is felborulhat egyes idõszakokban életed során. Remek eredményt érhetsz el azzal, ha tavaszi idõszakokban böjtöt tartasz, így megszabadulhatsz a lerakódott salakanyagoktól. Bõröd érzékeny, mindig megfelelõen kell ápolnod, ugyanez vonatkozik fogaidra is, és csontrendszeredre. Ennek érdekében javaslom, hogy fogyassz olyan terméket, amely biztosítja a megfelelõ kalcium bevitelt szervezetedbe. Néhány gyógynövény, fûszernövény sokat segíthet neked hangulatod, közérzeted szinten tartásában, hiszen ezek a növények energetikai rendszereddel harmóniában vannak. A fekete nadálytõ, a lórom, és a salamonpecsét kiváló gyógynövények számodra, a cékla fogyasztása, pedig egyenesen csodát tehet szervezeteddel, és elõnyei, jótékony hatásai szinte megszámlálhatatlanok.
Javasolt sporttevékenységek:
A leginkább akkor tudsz kikapcsolódni, ha csak magadra kell figyelned, s kicsit elvonulhatsz. Remek elfoglaltság lehet számodra a jóga, amely nemcsak szervezetednek tesz jót, hanem szellemedet is pihenteti.

Vízöntő
Általános egészségügyi tanácsok:
Sérülékeny terület a csontrendszered területe, ezért javaslom neked, hogy idõben kezdj el szedni kalciumot, tartalmazó készítményeket. Idegrendszeredet sem szabad túlterhelned, megfelelõ életmóddal mindig találd meg a módját annak, hogy pihenj és kikapcsolódj. Lábaidra is jobban kell ügyelned az átlagosnál, fõleg a visszerek problémája vetõdhet fel majd a késõbbiek folyamán. Ezt azonban megfelelõ cipõ használatával megelõzheted, vagy legalábbis javíthatsz lábaid állapotán. Javaslom, hogy melleidet rendszeresen vizsgáld meg, ezt már egyes nõgyógyászati ambulanciákon oktatják, s elsajátíthatod.
Táplálkozás:
Ügyelned kell a gyomrodra, ugyanis lelki problémáid könnyen jelentkezhetnek ezen a területen. Érzékenysége miatt javaslom, hogy részesítsd elõnyben a könnyû, de tápláló ételeket. Nagyon jótékony hatású lehet szervezetedre, ha olyan gyógynövényeket, gyógyfüveket használsz, s fogyasztasz, amelyek energetikai rendszereddel harmóniában vannak. Ilyen a bodza, ökörfarkkóró, s a takarmányárpa. Az „árpagyöngyöt” leginkább piacokon lehet beszerezni, s sokféle étel elkészítéséhez felhasználható, magnéziumtartalma, pedig igen magas, ami nagyon jót tesz a szervezetnek. Általánosságban elmondható, hogy különösebb fogyókúrára, zsírégetésre nincs szükséged, ám ezt a jó adottságot is el lehet rontani, ha nem táplálkozol megfelelõen és egészségesen.
Javasolt sporttevékenységek:
Minden olyan sport, ami szokatlan, s kissé extrém. A gumikötélen való ugrálást, (hídról, toronyház tetejérõl), neked találták ki, ám ez is igényel némi elõtanulmányt. A sárkányrepülés, siklóernyõzés szintén nagyon jó elfoglaltság lehet számodra, hiszen általa megélheted, hogy más vagy, s különleges. A hagyományos, „szimpla” edzõtermi munka meglehet, hogy túlontúl is monoton számodra, ám ha nincs más lehetõség, akkor formában tarthatod magad általa.

Halak
Általános egészségügyi tanácsok:
Szervezetedben sérülékeny terület a lábfej, lábujjak, mirigyrendszer, nyirokrendszer és a szervezet szállítórendszere. Ezért azután bizonyos idõszakokban elõfordulhatnak nálad allergiák reakciók, gombás fertõzések az immunrendszer gyengébb volta miatt. Bokasüllyedés, illetve lúdtalp is felléphet, erre mindig figyelned kell a cipõk megválasztásánál. Vigyáznod kell még gerincoszlopodra, hátadra, ügyelj a helyes testtartásra. Keringési zavarokra, illetve vérnyomásproblémákra is hajlamod van, ezt megelõzheted, ha megfelelõ keretek között kiéled indulataidat. Például, ha pszicho-dráma csoportba jársz, vagy más csoportterápia keretében dolgozol magadon, akkor építõ módon használhatod fel ezeket az energiákat, s önismereted is gazdagodik így.
Táplálkozás:
Gyomor- bélrendszered is sérülékeny pontod, ezért gondolkodj el a vegetáriánus étkezés elõnyein, s ha ennek nem vagy híve, akkor is iktass be tavasszal életedbe egy böjtöt. Étkezésedet az öt elem alapján is megközelítheted, de ez is hosszadalmasabb tanulmányozását jelenti a témának. Van néhány fûszernövény, gyógynövény, amelyek remekül harmonizálnak energetikai rendszereddel. A fekete áfonya, tüdõfû, legyezõfû remek gyógynövények számodra, s ki ne ismerné a csipkebogyót, amelynek ezerféle jótékony hatása van, s rendkívül gazdag vitaminokban. Egy kis zsírlerakódásra hajlamod lehet, ennek megelõzésében néhány növény a segítségedre lehet. Jó hatású a chili paprika ebbõl a szempontból, s az algás készítmények is beválhatnak, nem is beszélve a fokhagymáról.
Javasolt sporttevékenységek:
Minden, ami víz! Igazán elemedben érezheted magadat az uszodában, vagy nyáron a tiszta élõ vizeken. Neked való a vitorlázás, vagy a vízisí, búvárkodás is.

The end.
 

odry

Ismert tag
kalmj, azért beszélsz (írsz) Te elég sokat... :)

Diófa, úgy legyen, érkezzen meg az a pénz! :)

Bur,bur..... testkultúra-oktató:rohog:, pszichiáter.... csak így elképzelem lelki szemeim előtt, azt hiszem Tarantino filmjéhez szuper főszereplő lennél! :rohog:

adam, előtted az élet! :koccint:


dzsdzs, köszi!
Érdekes a kosoknak eddig mindig mindenhol a fejet írták, hogy arra vigyázzanak (ugye fejjel megy a falnak:) ).
 

stoned

Adminisztrátor
<table class="MsoNormalTable" style="background: rgb(132, 192, 252) none repeat scroll 0% 0%; -moz-background-clip: border; -moz-background-origin: padding; -moz-background-inline-policy: continuous; width: 351pt;" align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="468"><tbody><tr style=""><td style="border: medium none rgb(235, 230, 225); padding: 1.5pt; background-color: transparent;"> Akik valamelyik hónap 25-én születtek<o></o></td></tr></tbody></table>
<o></o>

Intuitívak, szelídek, és sok időre van szükségük önmaguk számára<o></o>
Sérülékenyek, és hajlamosak a visszahúzódásra. Nehéz közel kerülni hozzájuk, de ha valakivel megbarátkoznak, az örökre szól.

Életük egyik alapvető igénye az őszinteség, és ezt mindenkitől elvárják, illetve saját maguktól általában hatványozottan elvárják. Szüntelenül az igazságot keresik. El kell fogadniuk, hogy egyedül csak az őszinteséggel az igazság többnyire nem ismerhető meg, sőt többféle igazság is van, amelyek párhuzamosan egymás mellett létezhetnek.

Másik fontos tulajdonságuk, a végtelen türelem segíti őket abban, hogy a világ zűrzavarában rátaláljanak néha az áhított igazságra. Legalább egy szemernyire!

Negatív oldaluk abban mutatkozik meg, hogy tehetetlenkednek, idegeskednek, és időnként - konfliktus esetén - inkább félrehúzódnak, mintsem hogy megpróbálnának megoldást keresni.

A 25-ös szám (5 x 5) az ősi Kínában különleges szerencseszámnak számított. Az ezen a napon születettek előtt sok lehetőség áll nyitva. De észre is kell venniük a sors által felkínált kedvező alkalmakat!

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek természetgyógyászként, tudósként, revizorként, tanárként vagy nyomozóként, hiszen előttük semmi sem maradhat rejtve.<o></o>


<table class="MsoNormalTable" style="background: rgb(132, 192, 252) none repeat scroll 0% 0%; -moz-background-clip: border; -moz-background-origin: padding; -moz-background-inline-policy: continuous; width: 351pt;" align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="468"><tbody><tr style=""><td style="border: medium none rgb(235, 230, 225); padding: 1.5pt; background-color: transparent;">
</td></tr></tbody></table><o></o><o>
</o>


intuitív - ha lexarom hogy mások mit gondolnak az még az? :)
szelídek - nem szelíd vagyok bakker hanem kicsi
sok időre van szükségük önmaguk számára<o>- kinek nem?
őszinteség - persze elvárom de azért nem dől össze a világ ha nincs
szüntelenül az igazságot keresik - mi van???
végtelen türelem - már ezt is alig bírtam végigolvasni, ez hülyeség
idegeskedni szoktam, tehetetlenkedni nem
konfliktus esetén sose húzódok félre
nyomozóként nem lennék túl sikeres, mert sokszor türelmetlen vagyok, ezért átsiklok apró részletek felett, tanárként szintén nem tudnék türelemmel magyarázni, tudósnak nem vagyok elég okos, természetgyógyásznak viszont meg túlzottan is, revizornak meg nem vagyok eléggé troll

a többi mind stimmel, köszi az ajándékot :)
</o>
 

Ati182

Ismert tag
Hát nagyon nem hiszek az ilyen dolgokban (sőt egyáltalán nem:)), de itt most mindkettő telibetalált :) (23-án születtem, és Ikrek vagyok)

"nyughatatlanok, és húsz éves korukig nem tudják, mit is akarnak az élettől."

23 vagyok, és még most sem tudom :)

"foglalkozások: beteggondozó"

kacérkodom a gondolattal

A horoszkóp szerint vigyáznom kell a hörgőkre és a vesékre. Mindkettővel volt gond (nem is kicsi), szóval... :)
 

damacsek

Ismert tag
<table class="MsoNormalTable" style="background: rgb(132, 192, 252) none repeat scroll 0% 0%; -moz-background-clip: border; -moz-background-origin: padding; -moz-background-inline-policy: continuous; width: 351pt;" align="left" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="468"><tbody><tr style=""><td style="border: medium none rgb(235, 230, 225); padding: 1.5pt; background-color: transparent;">Akik valamelyik hónap 5-én születtek<o></o>
</td></tr></tbody></table>
<o></o>

Sokoldalúak (annyira sokoldalú vagyok mint egy gömb) :rohog:, és jó a kapcsolatteremtő képességük

Az ilyen embereknek meg kell tanulniuk összefogni az erőiket, mert egyébként szívesen kipróbálnak mindent. Szeretik a hasonszőrűek társaságát, és többnyire jó üzletemberek. Barátkozóak, jó alkalmazkodó-készségűek és intelligensek.

Az életben szabadságra és változatosságra van szükségük. Nyitottak minden kezdeményezésre, és leküzdhetetlen vágy hajtja őket mindig új, tágabb horizontok felé. Számukra nem létezik az „úgysem sikerül" kifejezés. Mindig mindennek lehetségesnek kell lennie. A partnerkapcsolatban sem tűrik a beszűkültséget. Inkább szakítanak, mihelyt úgy érzik, hogy korlátok közé kerültek.

Negatív tulajdonságaik: nyűgösek, sértődékenyek, makacsok és öntetszelgők.
Egy biztosat lehet állítani róluk, hogy semmi biztosat sem lehet állítani róluk. Szeretik a dolgok szüntelen változását, az átalakulásokat és a kalandokat. Nyughatatlan energiájuk különösen jól tükröződik szenvedélyes vitáik során.

Fiatalságukra a bizonytalanság jellemző. Szüleikkel, barátaikkal sok problémájuk adódik. A tanulás nehezen megy. Biztos pozícióhoz és jó keresethez inkább csak 35 éves koruk után jutnak. Az igazi nagy szerelmet 50 éves koruk után ismerik meg.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek brókerként, illetve bolti eladóként, diagnosztaként, biztosítási kárbecslőként, elemzőként, újságszerkesztőként, gyógyszerészként, szakiskolai igazgatóként, sportedzőként vagy tőzsdei szakemberként.
<o></o>
<o></o>

Ez mind igaz a hozzám/nk illő foglalkozások az :muhaha
 

odry

Ismert tag
intuitív - ha lexarom hogy mások mit gondolnak az még az? :)

:D Aha :)

szelídek - nem szelíd vagyok bakker hanem kicsi
sok időre van szükségük önmaguk számára<O>- kinek nem?
őszinteség - persze elvárom de azért nem dől össze a világ ha nincs
szüntelenül az igazságot keresik - mi van???
végtelen türelem - már ezt is alig bírtam végigolvasni, ez hülyeség
idegeskedni szoktam, tehetetlenkedni nem
konfliktus esetén sose húzódok félre
nyomozóként nem lennék túl sikeres, mert sokszor türelmetlen vagyok, ezért átsiklok apró részletek felett, tanárként szintén nem tudnék türelemmel magyarázni, tudósnak nem vagyok elég okos, természetgyógyásznak viszont meg túlzottan is, revizornak meg nem vagyok eléggé troll

a többi mind stimmel, köszi az ajándékot :)
</O>


Szívesen.
 
Oldal tetejére