DVB-T MP4 vágás probléma

2002 December 11
1,151
1,470
113
43
#1
Segíítségeteket szeretném kérni. S.O.S.
Ahogy Teszári Nóra is mutatja el vagyok akadva.
Vásároltam egy Windows 7 nevű programot ami elég nagy galibát okoz elég fura jelenség, úgyanis nem tudom megvégni a Mindigtv-ről felvet DVB-T MP4 fomátumban a TV2 és az RTLklub műsorait mert a végeredmény az hogy a lejátszásnál begyorsul a film pedig a eredeti vágatlan anyagot szépen letudom játszani csak a vágás után gyorsul be (nem a vágó progival van a gond mert 4 progit is kipróbáltam és ugyan az az eredmény meg bármilyen formátumra konvertálok begyorsul) és érdekes az m1,m2,Duna simán megy vágás után is. Mi lehet a probléma?

Teszári Nórát rég láttam tévében.
 

Csatolások

Lájk: Sada1973

Wolfy

Ismert tag
2003 Május 6
5,948
2,996
113
#2
HAtásvadász topic cím. Okoskodásként mondom, ennek nem itt lenne a helye. Van technikás rész.
De ha már itt van, azért írd meg azt is milyen progit használasz, milyen beállításokkal, kodekkel stb., hogy segíteni is tudjon, aki eseteg ért hozzá.
 

dvbz

Ismert tag
2009 November 14
1,461
14,683
113
#4
Az RTL Klub és a TV2 AAC hanggal megy a MinDigTV-n, míg a közszolgálatiak mpeg layer 2 (mp2) hanggal. Lehet, hogy emiatt csúszik el a kép-hang szinkron a vágásnál.
Megoldást nem tudok, de én leírom, hogyan szoktam vágni. A felvett anyag TS formátumban van (gondolom nálad is), ezt beolvasom a VLC lejátszóval, de nem lejátszásra, hanem konvertálásra (Átalakítás/mentés menü). Kijelölöm, hogy maradjon mpeg TS és tartsa meg az eredeti videó és hangsávot, azaz ne kódolja újra. Van még valami ilyesmi, hogy "összes alapvető folyam szórása". Nem pontosan ez a neve, valami hasonló. Ezt is be kell ikszelni. Ezután megtörténik a konverzió, TS-ből csinál TS-t, de a konvertált állományt a TSMuxeR-rel be lehet olvasni, azaz nem jelez hibát. Ezzel a progival (TSMuxeR) vágom. Itt meg lehet adni, hogy mennyit vágjon le az elejéről és hol legyen a vége. Én másodpercben szoktam megadni. Az eredményt ellenőrzöm, hogy nem csúszik-e a hang. Sajnos minden esetben szokott, de be lehet állítani, hogy hány milliszekundum legyen a kép és a hang között az eltolás. Amit alaphelyzetben beállít, az nálam nem szokott jó lenni és csúszást eredményez. Ezt ki kell kísérletezni, nálam csatornánként változik. A hang és a szájmozgás figyelése fontos. Lehet, hogy csak huszadikra fog sikerülni, de ha összejött, akkor meg kell jegyezni az értéket, mert a következő anyagnál is annyi lesz, ami arról a csatornáról készül, mint felvétel. Ezután én még beolvastatom ezt a megvágott fájlt a TS Doctor nevű progival, ami végigelemzi, logot készít belőle, tökéletesíti és le is menti a végeredményt. Ha a log állományban az errors és a warnings mellett 0 érték szerepel, akkor jó lett a végeredmény.
Picit körülményes megoldás, de végig ingyenes progikat használtam. A TS Doctor proginak csak a korábbi verziója ingyenes, ezért azt használom.

Nálam az az érdekes, hogy ha a KMPLayer progival játszom le a vágatlan és a vágott anyagot, akkor ugyan az a jelenség, mint nálad, azaz a film gyorsítva megy, de a hang nem. Más lejátszók gond nélkül viszik: Media Player Classic, VLC... stb.
 

Balu

Ismert tag
2004 Május 19
9,335
5,703
113
118
#5
A tsdocotor nekem már nem megy fel a gépre, mert lejárt a 30 nap. Beléptem a regedit-be, töröltem mindent ami tsdoctor, majd újra feltettem...felment, de nem indult el, mert közölte, hogy lejárt. Erre van valami okos megoldás, hogy mit kellene még törölni? És az ne a win legyen.
Köszi.
 
2004 December 31
3,086
549
0
#6
Nezd meg valamilyen registry monitor programmal hogy hova ir es honnan olvas, telepitesnel majd futtatasnal, igy hatha megkapod azt amivel ellenorzi hogy lejart vagy nem. Elotte telepitsd le es torolj ki mindent a geprol ami hozza tartozik, program files-bol, docs and settingsbol (itt tobbfele tehet dolgokat), windows mappabol, utana telepitsd a registry monitor mellett. Mas megoldas lehet ha ertsz valamennyire a programozashoz hogy kovesd a program belso mukodeset indulaskor egy debugger jellegu progival, igy is meg lehet esetleg talalni hogy mit nez lejarasellenorzeskor, de ez nem a legegyszerubb. Esetleg megprobalhatod valami regcleaner progival, miutan letelepitetted, futtasd a progit h tisztitsa ki a registry-t, hatha torli azt is amit nez a tsdoctor. Ja es ne eg***l toroltesd a tisztito progival a talalatokat, hanem fusd at oket torles elott, mert a progi akar olyasmit is szemetnek tekinthet ami nem az es forditva is, de ez progitol fugg.
 
Lájk: 1 person
2006 Május 31
248
347
63
#7
Szia.
Én erre a 4Videosoft-ot használom.
Én is belefutottam ebbe a problémába nemrégen.
Tökéletesen. Konvertál bármely típusú .TS-t Én Mpeg 2 HD-be szoktam.
Ezt a formátumot, viszont már bármely mpeg vágó szerkesztő lekezeli, ha valaki módosítani akarja.


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
 

dvbz

Ismert tag
2009 November 14
1,461
14,683
113
#8
Nekem olyan verzió van belőle fent, ami 2009. júniusában és júliusában működik, előtte és utána nem. Három lépésből szoktam indítani:
1. Rendszerdátum átállítása 2009. júliusára
2. TS Doctor elindítása
3. Rendszerdátum visszaállítása

Ezután már tudom használni, még úgy is, hogy miközben fut a rendszerdátum már vissza van állítva a mai napra. Gondolom az újabb verziót már levédték. A régiebbi verzió így legális és ingyenes, mert az időutazást nem tiltja a törvény. :)