DVD felvevős házimozi rendszer

KOZMIXcsaj

Új tag
2004 November 11
454
1
0
34
Somorja, Szlovákia
kozmix.gportal.hu
Sziasztok.
Segítségeteket kérném, vagyis inkább tapasztalatokat.
Mi a véleményetek az LG márkárol? Vagyis pontosabban felvevos házimozi rendszerukrol? Mennyire megbízhato lehet?
Ezért kérdezem, mivel szeretnék venni DVD felvevos házimozi rendszert, és kinéztem egy LG-t, pontosabban ezt a típust: LH-RH761IA.
 

pussy smarmy

Új tag
2004 Július 16
2,771
68
0
Minek?
Ott a pc-d. Vegyél egy jó videokártyát, ugyan olyan minőségben rögzíthetsz. Vannak jó progik rögzítéshez, vágáshoz, konvertáláshoz, íráshoz....
Az audio teljesítmény általában elégséges, de csak a nagyobb, vagyis drágább cuccokhoz adnak normális hangfalat. Amúgy az LG elég jó.
 

FRD

Tag
2003 Június 2
782
2
18
43
Visit site
Kollégámnak LG RHnemtomvalahányasa van (asszem 9700-as), HDD-s felvevő, 80 GB-s lemezzel. Hibái:
- Áramszünetkor elfelejt mindent (órát, beállított időzített felvételeket)
- Nem lehet rajta nézni semmit, amíg felvesz.
- Állítólag újabban spontán leáll felvétel kezdete után néhány perccel.

Nekem egy Pioneer DVR-540-em van, annak ilyen gondkai nincsenek, de ez is messze nem tökéletes (állítólag most még nem is igazán találni olyat, amiben ne lenne pár idegesítő gikszer) Az enyém pl nagyon gyenge DivX lejátszásban, rengeteg MPEG4-es formátummal nem birkózik meg, amit az előző (Pio DV-2850) simán vitt. Némelyiktől úgy tud kifagyni, hogy ki kell húznom a 220-ból...
De DVD-t legalább rendesen játszik le meg vesz fel, és felvétel közben is lehet nézni, akár ugyanazt a műsort is korábbról...

Először nekem is PC-s kártyám volt csak, de aztán nagyon zavart, hogy nem tudok több napra előre beprogramozni dolgokat, mert magától nem tud bekapcsolni a gépem. Most ezzel a Pio cuccal az összes fontos sorozat be van állítva heti ismétlésre... :)
 

KOZMIXcsaj

Új tag
2004 November 11
454
1
0
34
Somorja, Szlovákia
kozmix.gportal.hu
pussy smarmy írta:
Minek?
Ott a pc-d. Vegyél egy jó videokártyát, ugyan olyan minőségben rögzíthetsz. Vannak jó progik rögzítéshez, vágáshoz, konvertáláshoz, íráshoz....
Az audio teljesítmény általában elégséges, de csak a nagyobb, vagyis drágább cuccokhoz adnak normális hangfalat. Amúgy az LG elég jó.
De viszont akkor ossze kéne kotni a TV-vel a gépet, meg akkor új hangfalat venni, 5.1.eset, meg ilyen dolgok. Meg hiába vettem DV kártyát vagy micsodát a gépbe, ha nincs progim amivel be tudom huzni a miniDV kamcsimbol a felvétel. Van panasonic progi, bár azt se tudom milyen, milyen minoségben huzza be a felvételt, s ez a progi 14 ezer forint, és én ennyit nem adok egy progiért, mert ki tudja milyen. Probaverzioja meg nincs. Már sok progit probáltam, egy se huztam be olyan minoségben a felvételt, amilyenben fel lett véve, akkor meg minek digitális kamera?:confused:
Egyébként ez a mozirendszer már komolyabb, mert van benne HDMI-is. Az ára 180 000-200 000 kozott mozog.
 

pussy smarmy

Új tag
2004 Július 16
2,771
68
0
ha van benne normális méretű vinyó, és lehet vele editálni, esetleg megéri....de ha pl. nincs, akkor felveszel valamit a tv-ből, és tele van reklámmal.....és igen, a barátom is, bár van pár laptopja, meg desktopja is, mégis asztali felvevővel szenved, volt már neki mindenféle, de mindnek volt valami hiányossága, baja....
a dv kártyához illett volna adni progit is, nekem külső van, jó progival, és egy jó videokártyával nem boszorkányság a tv-re kinyomni a cuccot...
de ezek csak vélemények...
azért 2 kilóért ezt pc-vel nagyon magas minőségben össze tudnád hozni, még hangfalakkal együtt is...
 

KOZMIXcsaj

Új tag
2004 November 11
454
1
0
34
Somorja, Szlovákia
kozmix.gportal.hu
Sziasztok.
Megvettem azt a LG DVD felvevos mozirendszert, 250 GB HDD-je van.... :p
A hangzása az király. Csak sajna egy szomoru dolog van, lehet hogy még nem kell elkeserednem. Van Digi TV-nk, gondolom tudjátok mi az, már nálatok is van, sot elobb mint itt volt (Szlovákiában). Nah szoval osszekottem scartal a decodert meg a DVD felvevot, majd a másik scarttal a felvevot meg a TV-t, így volt írva a konyvben is. De viszont a felvevo nem huzza be a Digi állomásait, nem lehet eltárolni, csak a sima anttenásat tudja. A digibol csak azt huzza át amit épp nézunk, szoval nem a felvevos irányítojával állítom a programokat. Jah, és ezt is csak úgy, hogy a decoderbol, kivezettem egy antennát, majd be a felvevobe, majd a felvevobol a TV-be, a sima anttenát is így írják le, hogy így kell osszekotni.
Kellene még máshogy is osszekotni. Pl. az ami van az audio L,R meg a video kábelt? :rolleyes: Mert lehet scartal nem mukodik úgy.
Az unokatesom azt mondta, hogy a Digivel nem lehet úgy osszekotni, hogy tárolja a programokat, hogy onnan nem lehet felvenni :rolleyes: :sír:
Kérlek segítsetek. Bár ma hívom a márkaboltott ahol vettem, de hátha itt s tudtok segíteni. Koszonom
 

janó007

Új tag
2011 November 28
1
0
0
Szia nekem van egy lg lh-rh761ia házi mozim és nagyon meg vagyok elégedve vele tudásra is meg hangzás ra is, csak kiváncsi vagyok, hogy sikerült-e vened ijen tipust mint ez mert én kerestem már jó pár hejen és nem nagyon találtam.Még annyit kérdeznék,hogy menyiért néztétek az uj árát? Válaszod várom előre is köszike.