Erotika a magyar színpadon - Gyűjtő

turbo-t

Ismert tag
Egyébként már többször találkoztam olyan esettel, hogy a szereplők bizonyos jeleneteket máshogy játszanak, ha kamera is jelen van. Lehet, hogy itt is erről van szó. A dolog akkor válik érdekessé, ha a felvétel idején fizető nézők is jelen vannak.

Ahogy látom, itt mindkét videó esetében arról van szó, hogy eljátszották a kamerának az előadást, közönség nélkül. Szóval ezek nem "igazi" előadások. A rendes előadásokon is készül felvétel, ahol gondolom nem mismásolják el a dolgokat, de ott ugye a szokásos probléma merül fel, hogy hol lehetne ezekhez hozzájutni.
 

turbo-t

Ismert tag
Érdekes előadás lenne, ha most sikerülne meztelenség nélkül megoldani, miközben a kórus (az eredeti mű szerint) a meztelenséget dicsőíti. Én arra vagyok kíváncsi, lesz e bemutató május 16-án. :)

Ma van az előbemutató a nagyszínpadon, úgyhogy majd lehet figyelni, mit írnak a kritikák. A Nemzeti oldala nincs túl jól szerkesztve, mert a szereposztás sincs fent, ezért nem tudom, hogy ki játssza Albertinkát:

http://www.nemzetiszinhaz.hu/eloadasok&list=actual&performance=243&doc=szinlap
 

Starsend

Ismert tag
Annyit tudok, hogy tegnap elmentem a Nemzeti oldalára, és ott a "mai műsor" alatt ott volt, hogy Nagyszínpad: Operett. Más nyomát egyelőre én sem találom.
Mint a fociban, zárt kapuk mögött, teljes titokban. :) Szerintem nem volt semmilyen bemutató, de ez várható volt. A Nemzeti oldalán meg ottfelejtették az információt.

Néhány kocka az 1980-as vígszínházi Őfelsége komédiása című darabból, Hernádi Judittal.
Hernadi_Judit_Ofelsege_komediasa.jpg
 

turbo-t

Ismert tag

Starsend

Ismert tag
Szóval jövőre lesz, ha igaz.
... hát, tavaly is azt hittük, hogy jövőre. :( Érdekes, hogy rövid idő alatt színre került a Szent Johanna és a János vitéz is. Mindkettő szerepelt Alföldi idejében is. Operett viszont nem volt. (?) Talán lesz egy új Magyar ünnep, nyakig begombolkozva.
 

gollam555

Új tag
Valaki esetleg fel tudná tenni a Tóték felvételét???

És még vidcap két előadásból. Már emlegettem Kováts Adéllal a Szegény Lázárt, 2002-ben a Tivoliban játszották, és egy 2008-as előadás a Pécsi Harmadik Színházból, egy gyönyörűségesen szépségesen bájos színésznővel. Rárósi Anita a Tóték-ban. Sajnos magasfokú számítógépes ismereteimnek köszönhetően mindkét előadás felvétele elveszett.
Talán valakinek megvan !???

 

turbo-t

Ismert tag
A szinhaz.tv-t szoktátok nézegetni? Random rákattintottam a fesztiválokra, a legelsőt megnéztem, és már a 30. másodpercben volt egy meztelen jelenet bevágva, majd 1:40 körül egy másik.

Egy órás az összefoglaló végig előadások bejátszásaival, itt lehet böngészni:

http://www.szinhaz.tv/series/alternativ_szinhazi_szemle/alternativ_szinhazi_szemle_2009

Írd meg az időpontot, ha találsz valami érdekeset.

Illetve ez csak az első videó volt, amire rákattintottam, érdemes körülnézni az oldalon, hogy van-e még érdekes tartalom máshol is.
 

ÉnBizony

Új tag
Azért erre ne vegyél fel kölcsönt. Ha abból indulok ki, hogy a most valahányadszor ismételt Kisvárost a 25. résztől kezdték újra vetíteni, talán mert az első részekben sok volt a meztelenség ... A Jég meg végképp nem fog képernyőre kerülni, főleg nem a klasszikus Trafóbeli előadás. Ha készült is arról felvétel, szinte biztos, hogy nem adásminőség. De amúgy sem merné senki bevállalni, hogy leadják. Úgy látszik, kicsit fejlődünk - vissza. Ha jól emlékszem, valamikor 90' előtt még az Érzékek birodalma című filmet is leadták, cenzúrázatlanul. Ma már ez is elképzelhetetlen.
A Szabó Ervin központi könyvtárában van néhány színházi felvétel, a Radnótiból, és a Katonából. Jó darabok, még ha nincs is bennük meztelenség.
De ha valakit mégis érdekel ilyen "erkölcstelenség", Alföldi Rómeó és Júlia rendezése a néhai Új Színházból: YOUTUBE
Egyszer már linkeltem:
Ha esetleg van aki megnézné.
 
Oldal tetejére