Erotika a magyar színpadon - Gyűjtő

turbo-t

Ismert tag
Queendom kritika:

elkezdődik az előadás, üvegezéssel eldönti a hét performer, hogy ma este ki kezdi el a vetkőzést – itt még azon agyalok, hogy vajon milyen nehezék lehet az üvegben, hogy biztosra mehessenek (most éppen Makra Viktóriára mutat az üveg nyaka), de aztán rájövök, hogy nem, ezek a lányok tényleg improvizálnak, nem is keveset.

Rögtön az első jelenetben meztelenre vetkőzik mind a hét nő, és összeállnak egy reneszánsz festménnyé, a háttérben hosszú ária (Zbigniew Preisnertől a Lacrimosa), amire az aktmodellek néha flegmán pózt váltanak. Nem csak ez az első, de a következő, pornós-twerkelős jelenet is, vagy a szépségversenyekre emlékeztető, hajtépázásig fajuló etűd is a nőiséget, a női testet mint valamilyen felvett pózt mutatja meg. A zsenialitása a Queendomnak nemcsak abban rejlik, hogy az adott blokkban a férfitekintet elvárásának megfelelő nőszerepet mutatja meg, hanem egyszerre a színész, a performer kitett helyzetét is tematizálja. A színpadon nincs hova elbújni, nem lehet kilazulni, a performer – akárcsak a szexista társadalomban a nők – folyamatosan a nézés aktusának van kitéve.
http://kutszelistilus.hu/szinhaz/kritika/475-palffy-zsofi-no-bra-day
 

dodeskaden

Ismert tag
A halandóság feltételei (2014) című darabban megtalálták a módját annak, hogy a táncos véletlenül se ejtse el partnernőjét.
Ehhez biztos fogást kellett találnia rajta... :D:D:D
(A képen Cuhorka Emese)
 

Csatolások

 • zszs a halandóság feltételei.gif
  12.3 MB · Olvasás: 88
 • zszs a halandóság feltételei.png
  zszs a halandóság feltételei.png
  609.3 KB · Olvasás: 657
 • zszs a halandóság feltételei2.png
  zszs a halandóság feltételei2.png
  821.6 KB · Olvasás: 661

dodeskaden

Ismert tag
2013-ban mutatták be a Trafóban a Pirkad (Dawn) című tánc-performanszot. A darabról "turbo-t" már posztolt ebben a topicban, de az már nem található meg. Hátha valaki kíváncsi rá, készítettem egy anyagot a vezető táncosra, Garai Júliára fókuszálva...:hungry::hungry::hungry:
Megtaláltam a jelenetet sokkal nagyobb felbontásban. Így egyes részletek jobban a felszínre kerülnek... :hungry::hungry::hungry:

p1.png p2.png p3.png p4.png p5.png
p6.png p7.png p8.png p9.png p10.png
p11.png p12.png p13.png p14.png p15.png
 

Csatolások

 • zszs pirkad 2013.mp4
  76.7 MB · Olvasás: 307

dodeskaden

Ismert tag
OK 'látványosak' ezek a darabok, de számomra semmi nem indokolja a pucér előadást. Illetve egy igen, vsz ha testszínű dresszben adnák elő, a kutya nem volna rájuk kíváncsi.
Nos igen, a meztelenség vonzza a nézőket. De ez így van minden területen. Régi kártyanaptárakon még a nyúlketrecet is félmeztelen modellel reklámozták... :D
 

turbo-t

Ismert tag
OK 'látványosak' ezek a darabok, de számomra semmi nem indokolja a pucér előadást. Illetve egy igen, vsz ha testszínű dresszben adnák elő, a kutya nem volna rájuk kíváncsi.

Így sem a meztelenség miatt megy el rá, aki megnézi. Ha belenézel egy ilyenbe, ahol végig meztelenek, láthatod, hogy a meztelenség kb. 5 percig érdekes, utána természetessé válik, így ha valakit nem érdekel a tánc, akkor másfél órát vagy többet végigülni így elég unalmas.

Itt még az sincs, hogy ismert színésznő vetkőzik. A tánc iránt érdeklődőkön kívül másoknak ezek a nevek nem mondanak semmit, szóval még az sincs, hogy olyanokat lehet látni vetközni, akiket már több filmben, stb. láttál korábban.

Szóval nem valószínű, hogy túl sokan nézik meg ezt csak azért, mert pár táncos leveszi a ruháját, így csak emiatt nem lenne sok értelme vetkőzni.
 

silvio11

Ismert tag
Elnézve ezt a sok "színházi jelenetet", a következő sztori jut eszembe.
Csortos Gyula - színészlegendát - egyszer a színházban megszólítja egy fiatal színésznőcske:
- Kolléga Úr!
Csortos felnéz, majd a kis lassú beszédén: "hmmm, ... mióta vagy én ... kurva?"

Bocs. :)
 
Oldal tetejére