Ezek vagyunk! :(

Belizár

Aktív tag
Én dolgoztam Angliában étteremben, de láttam, hogy mi folyik a konyhában. Tényleg félelmetes, hogy mennyi kaját dobtak ki minden nap végén. Pedig ott még megpróbáltak valamennyi maradékot a másnapi kajához hasznosítani, illetve 2-3 napon keresztül újra eladni. ( A HACCP szerint ez teljesen szabályos főtt étel esetében) De meg sem fordult senki fejéban, hogy az ebédről megmaradt, de aznap még felhesználható kaját odaadják a rászorulóknak. Pedig biztos lett volna rá kereslet. Igaz hogy átlagban jobban élnek, mint mi itthon, de ott is borzasztó sok hajléktalan és rászorüló van. ( az okokat most ne firtassuk) Remélem előbb-utóbb azért valami változni fog, mert kicsiny Földünk energiaforrásai végesek...
 

Diófa

Ismert tag
...engem felháborít, hogy a bev. központokban paprikát, paradicsomot pl jordániából jöttet kell vennem, mert a magyar paprika más országokba kerül, vagy mert a multik nem engedik be.

Kicsit off, de amit a multik csinálnak hogy eladják az árujukat, az finoman szólva nem tisztességes.
Saját szememmel láttam a múltkor, a hagymánál ki volt írva nagy betűkkel, hogy makói hagyma, a cimkén meg ott volt apró betűkkel, hogy származási hely Kína. Ugyanezt eljátsszák a többi zöldséggel-gyümölccsel is időnként, mert tudják, hogy a hazai terményt keresi a vevő.
 

TK36

Új tag
Dombi: üdvözöllek a való életben. :D

Még nem olvastam el az egészet, de érdekes amiket írogattok.
Saját példa (tán nem of): a piacon, mikor vásárolgatok, látom hogy milyen drágák az adott termékeknek az árai. Az adott árusnál sokan állnak sorban és mondják neki, hogy ha x összeggel adná olcsóbban a termékét, akkor vennének belőle (többet is). De nem adja.
2-3 nappal később visszatérve látom, hogy már szinte rohad az asztalán a termés, a helyett, hogy korábban olvcsóbban adta volna.
 

Petyulino

Új tag
Sajnos a probléma valós és bizony szomorú látvány ez a pazarlás.De ugye nem gondoljátok komolyan,hogy majd összeszedjük a maradékot -kontinensre,országra,városra,tanyára,kftre-lebontva és a NagyKözpontiVilágélelmezésiVállalat elszállítja Afrikába??
Lehet ezen dühöngeni csak nem sok értelme van.Hát még azt sem tudjuk megoldani,hogy a lefoglalt kínai pólók szegényekhez kerüljenek.Inkább elégetjük.
 

anonim

Ismert tag
Na amíg a kutya megeszi a kenyeret, addig még éheztetni kell. A disznó meg a reformkajától nem hízik. Persze piciben működik, de néha csak dupla kárt csinálsz.
Hát nem tudom... a mieink pl. még akkor is elrágcsálják a száraz kenyeret, ha már a rendes melegételből már egy falatot se tudnak megenni :eek:
 

kalmj

Ismert tag
Petyulino!
Azért itthon is volt nemrég, hogy a lejárat elötti napon a sajtokat kidobálták a raktárból. Gondolom nem kéne sokkal elöbb elindítani Afrikába sem. Persze ennyire nem vagyok már gyerek, hogy higgyek is benne. :rolleyes:

anonim! Lehet, hogy itt a baj, hogy a nagyi nem csont keményen adta oda? ;)

Fölmerült itt még valami. A túlnépesedés. A gazdag országok mind fogynak. Tehát a tévé öl butít és nyomorba dönt, a pénz meg csak az első kettő.
 

|2eborn

Új tag
A "nagy" minőségekhez visszatérve és egy kicsit az Unióhoz.
Nike boltban dolgoztam, mint biztonsági őr, volt azért rálátásom a dolgokra. Majdnem több jegyzőkönyvet írtak(persze minőségi hibák miatt) egy nap alatt, mint amennyit eladtak. Nagy tévhitben él az aki elhiszi, hogy Nike meg az egyéb ilyen "NAGY" márka. Mindent ott gyártanak, készítenek ahol a legolcsóbb, ez általában Kína vagy Korea vagy hasonló rabszolga, robot ország. Meg lehet szépen nézni temékeink honnan, miből vannak. A profit a lényeg itt is, mint az élelmiszereknél, eddig úgy volt, hogy a ****t adták olcsón, most meg már a drága is **** lett. Ezen kívül megy a népbutítás és a nép buta is, hülye, mert semmihez nem ért, semmiről nem tud és nem is akar.
A multik - ahhoz képest, hogy nagy reményeket fűznek, fűztek hozzájuk - csak szépen tönkrevágták, tönkrevágják az ország gazdaságát, mint az Unió is. Teljesen megszűnteti azt, hogy egy ország ellássa magát, azt akarják hogy függjünk tőlök, és sikerül is nekik. Butaság volt az Unióba belépni és hagyni a multikat is ennyire elfogalalni az országot.
Az alapvető dolgokat nyugodtan meg tudnánk termelni magunknak és sok iparág felvirágozhatna, mezőgazdaság elsősorban.
Az meg, hogy elégetik és inkább megsemmisítik a hasznos dolgok az szükséges, bár nem értek vele egyet. Ebből is látszik, hogy az ember szellemi szinten hol tart.
Kicsit relatívan kell nézni a dolgokat és átlátni az egészet. Pl.: nem etethetünk meg ruházhatunk fel olyat, aki nem is tett azért.
Gondolok itt a hajléktalanokra, munkanélküliekre(tisztelet a kivételnek), akiknek eszük ágában sincs dolgozni, és egyébként is semmirevalók. Senki nem véletlen van ott ahol. Az éremnek 2 oldala van.
Elnézést a politikai résszel, de azt hiszem azok is hozzátartoznak szorosan ehhez a témához.
 

thomasfox

Ismert tag
Azért esztek Jordán gyümölcsöt mert a magyar drágább.
Az,igy h be van hozva még igy is olcsobb.Gondolom senki nem hiszi azt hogy ha a magyar gyümi jó áron lenne,nem azt tartaná.Rendben én megértem hogy a magyar árutermelő meg igy is veszteséges,de akkor is ez van.Vagy oké megveszi a kisnyugdijas egyszer 1 honapban a magyar almát de akkor többet nem eszik vitamint.Vagy nem veszi meg a gyogyszerét.Lehet magyarkodni,csak nincs rá pénz.
Oké el lehetne vinni az éhezoknek a megmaradt élelmiszert..de oks,de ki fizesse ki a hajót?Meg gondolom ez sem ien egyszerü.Gondolván arra amit kuldenek az vagy "picit" lejárt vasgy nemsokát teszi ezt.S mien balhé lenne ha egy afrikai ország f*sna a picit avós joghurtól....
Szóval sztem ne legyunk demagógok,a dolgok sokkalta összetettebbek és bonyolultabbak mint hisszük.
 

kghymes

Új tag
nemtom mit sajnálkozok annyyira
amit kidobnak az nem banán az szemét
az ország 99 szaléka nem evett még életében banánt
az afrikai kontinens lakossága meg az utóbb évtizedekben simán megduplázódott messze fölülmúlva a többi kontinest
a világ széndioxid kibocsátásának 21 szaléka meg az emberi fogyasztásra tartott állatok okozzák
ezen is lehetne sajnálkozni üvegházilag ugye
meg sok mindenen
a ****ó ültetvényeken dolgozó éhező agyonvert kisgyerekekről, minden harmadik tábla csokihoz vér tapad
sokmindenen
a mobiltelefonok alapanyagát kézzel a föld alól kikaparó kisgyerekeken
minden 4000 telóra jut egy halott az ásványanyag mafia miatt
meg azon is hogy én gyakorlatilag megfélemlítve élhetek
mert thomasfox hozzászólásában 4x is ÁVÓs yoghurtot olvastam
na mind1
 

kalmj

Ismert tag
A "nagy" minőségekhez visszatérve és egy kicsit az Unióhoz.
Nike boltban dolgoztam, mint biztonsági őr, volt azért rálátásom a dolgokra. Majdnem több jegyzőkönyvet írtak(persze minőségi hibák miatt) egy nap alatt, mint amennyit eladtak. Nagy tévhitben él az aki elhiszi, hogy Nike meg az egyéb ilyen "NAGY" márka. Mindent ott gyártanak, készítenek ahol a legolcsóbb, ez általában Kína vagy Korea vagy hasonló rabszolga, robot ország.
Azért eggyezzünk meg abban, hogy mégse a kínai piac minősége. ;)
 

Serj

Tag
Szerintem érdemes lenne azt a lehetőséget is számba venni, hogy pont ez az érdekük, hogy ne kerüljön oda, hiszen ez egyenes út lenne a túlnépesedéshez.
Már régen megoldhatták volna ezt a problémát, ha akarták volna...

Akármilyen kegyetlenül is hangzik, jelenleg többet használnak a bolygónak / embereknek a pazarlással, mint ártanak!

( és ezt egy olyan valakiként mondom, aki mélységesen elítéli a jelenleg uralkodó anyagias gondolkodást és világnézetet! )
 

kalmj

Ismert tag
Szerintem érdemes lenne azt a lehetőséget is számba venni, hogy pont ez az érdekük, hogy ne kerüljön oda, hiszen ez egyenes út lenne a túlnépesedéshez.
Nézz meg egy átlag európait. Halálba eszi magát és nem vállal gyereket. Jó rendszer, nem??? :confused:
 

Random666

Ismert tag
Nézz meg egy átlag európait. Halálba eszi magát és nem vállal gyereket. Jó rendszer, nem??? :confused:

Nézz meg egy fejlődő országbelit, 12 gyereke van és minden évben újabb erdősávot éget fel. Jó rendszer, nem???

Szerintem hagyjuk ezt az összehasonlatósdit, mert nagyon fals eredményt hoz!
 

TK36

Új tag
Egyébként addig nem változik semmi, míg Afrikában - tisztelet a kivételenek ott - némely ország többet költ fegyverekre, lőszerekre, zsoldra, stb. mint élemiszerre.
Meg azárt - mellékesen - a megelőzésre, felvilágosításra is kéne, kellene energiát fordítani.

A másik meg - a hozzáértől levezették - minél több utód van az egyénnek, annál nagyobb az esélye annak, hogy a génállomány tovább öröklődik, fennmarad.

Valaki azt mondta, hogy a világ mai élelmiszer termelése bőven fedezné az egész világ élelmiszer gondját. Persze ha jól lenne elosztva.
 
Oldal tetejére