Fotós topik

Wolfy

Ismert tag
Szép kép Chimi, de hát tőled rosszat minek is várnék. :)
Meg lett a gép. Hát nem 60D, egy kategóriával lentebbi, 650-es
Ha már topicélet, kérdésem lenne, hogy miként működnek a régi obik az újabb EOS gépekkel? Van egy régi M42-es menetes objektívem és ha nem muszáj nem vennék a hírhedt Canon 50-es műanyagából, hanem használnám azt. Találtam hozzá adapter-, közgyűrűt, drágább (11000) és olcsóbbat (kb. 2000 Ft) is. Próbált már valaki ilyet? (Persze a rekeszelés nem fog automatice menni.)

A másik, hogyan kell a közgyűrűket használni makrozáshoz? Többféle méretben van, melyiket mikor érdemes felcsavarni? Vagy hogyan függ ez az obitól?
A videken, amit láttam próbálgatták mindegyiket ugyanahhoz. Vagy találtam még a reverse (obifordítós) technikát, amit esetleg kipróbálnék valami régi obival, mert amit makroznék ott úgy sem a sebesség a fontos, hanem inkább az eredmény.
 

Chimera

borda bluesman
M420 adaptert én még nem használtam.

A többiről van itt egy jó kis összefoglaló: http://pixinfo.com/cikkek/makro

Nekem van közgyűrű sorom is és fordítóm is, de nincs még objektívem amivel kipróbálhatnám, nagyon nem is keresek mert nem az én profilom a makró de ha véletlenül bele akadok egy elfogadhatóba akkor fogok venni.

pár kép a múlt hétről:
AT-GGB-01.jpg AT-GGW_MG_6742.jpg AT-MB_CRW_2445.jpg
 

D_Phobos

Ismert tag
Megint fényképezőgépet keresek...
Tavaly megvettem a Samsung PL210-est, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az egy dolog, hogy teljesen kinagyítva zajosak a képek, de az autofókusz sem működik jól benne, homályosak a képei, szerintem rosszul állítja be a fókuszt, ezért gondoltam arra, hogy olyan gépet vennék, ahol manuálisan lehet a fókuszt állítani, a kézremegésemmel meg majd csinálok valamit, már nem olyan rossz, mint régen volt.
Tudom, hogy nem olcsó egy ilyen gép, így eléggé fogcsikorgatva, de max. 100-at tudnék rákölteni, amúgy rendezvény fotózásra használnám, leginkább emberek fotózására.
 

Wolfy

Ismert tag
D-Phobos: Hát azt kell mondjam, hogy 100-ért maximum egy bridge, vagy jobb kompakt jön össze, esetleg használtan valami. Néztem a Samsungod, ezektől a gépektől csodát nem is lehet várni. A kézremegés sem kedvez az élességnek. :) Sajna velem is előfordul időnként. :D Főleg, ha kicsit sötétebb a téma és nagyobb "záridőt" használ a gép, vagy a telét kinyomod, ahol amúgy is moshatja a képet.
Bár kicsit csalóka a monitoros kép, mert előhivatva, vagy fotónyomtatón kinyomtatva nekem okozott kellemes meglepetést a 3,5 megapixeles Fujim képe.

Ha rendezvényt akarsz fotózni, akkor arra sajna kell egy aparát, témától függően. Egyszerű képeket bármilyen jobb, vakuval felszerelt bridge vagy jobb manualitásra is képes géppel is tudsz, komolyabb felvételekhez már kell az objektív (lehetőleg jó üveggel, olykor kettő is), valamilyen rendszervaku (mert biz kell a fény olykor). Ezt viszont nemhogy 100 alatt, de 400ezer alatt sem úszod meg. Ja, és pótakuk, pótkártya stb.

Chimi: próbáltam a M42 átalakítót. Elsőre nem rossz. Még csak beltérben, de kihozom utcára és majd referálok. Igaz vissza kell térni a régi mechanikus beállítás kezelésre, de mivel nincs a gép-obi között olyan kontakt pl. Av prioritással tud működni a záridő, vagy mindnet manuálisan állíthatsz. Minimális beruházás és mükszik a régi obim. Van "csipes" kivitelben, ami ad valamilyen visszajelzést a gépnek a fókuszról, de itt figyelni kell, hogy ismerje a géptípust. Amúgy meg jó a szemem. :) Kompromisszumokkal lehet jól használni.
Ezekkel az új elektronikus obikkal csak anniy baj van, hogy ha fordítod nincs kommunikáció a géppel, de a jutyubon láttam elég vad orosz videt ennek kezelésére. :)
 

helomi

Ismert tag
Sziasztok, nem tudom lehet - e , max törlitek, de ha valakit érdekel Szhelyen eladó lenne egy Canon 5d MK1 + Canon 24-104F4 L. Gép és obi váltás miatt kerültek eladó sorba. ha valakit érdekel, privi.

köszi
 

D_Phobos

Ismert tag
Nos, gyermekeim az Úrban! Megvettem már a gépet, amiről tavaly kérdeztem benneteket. Első látásra szerelem talán? :D
Csak automatán készítettem eddig még képeket, de már elalélok a képektől és ennél csak jobbak lesznek :D
Canon EOS 1100D gépet vettem 18-55mm IS II obival. Próbálgatom és szombaton megyek rendezvényre, ott lesz komolyabban kipróbálva, de nagyon bizakodok :D
 
Oldal tetejére