Garfield egyéni gubanca

kalmj

Ismert tag
Igen, ezen én is elgondolkoztam, hogy ha már hajnali 5 -kor (szó szerint!) FELLLLRÁZZZZZZÁÁÁÁK az embert, (mert ahol én feküdtem, ott kizárólag olyankor volt érvényes lázat és vérnyomást mérni ) és komplett díszkivilágítást gyújtanak a kedves beteg fejére, akkor legalább valami olyasmi látványra ébredne az ember, amiért érdemes a szemet hunyorogva kinyitni. :D
Megnyugtatlak, sehol nem hagynak 6-nál tovább. :D Takarítás, műszakváltás, fürdetés, régen még átadás-átvétel is volt.
Minden ember fontos ember és mindenki nagyon jó valamiben! (Csak van, aki sajnos nem tudja meg sosem, miben lett volna kiemelkedő.)
Vagy inkább a legtöbben?
 

nervus.v

Új tag
Hathogy miert nem olvastam en ezt a topikot hamarabb.. alap lett volna, hogy ceges gyujtest meg mindent inditottam volna :/ De hat mar mindegy igazabol, igy ismeretlenul is orulok annak, hogy jobban vagy ;] Btw ilyen implantatumrol volt egy doktor house resz is, barpersze ez hulye pelda, de azert ott is lehetett hallani rola dolgokat.
 

Garfield

képmester
Én ezt úgy ismerem, hogy mindenki jó valamire. Ha másra nem, akkor legalább elrettentő példának. :D

:rohog:
Nem így értettem, pedig ez is igaz! :D
Nervus! Köszi szépen! (Ment privi...)
Amúgy itt a Borda -n van még egy olyan illető, akinek ugyanezt a műtétet elvégezték anno. Ő még a "táska nagyságú" külső egységet kapta, aztán később lecserélhette Ő is a kisebbre. :)
(A "Ki az?" -kérdésre helyest választ adók "nyernek egy hangszórót". :D ;) )
Mához egy hétre én is megtudom, milyen a külső kütyü. :) Akkor majd jelentkezem újra, meg csatolok be képet, stb. ;)
 

stoned

Adminisztrátor
Garifeld, ritkán vagyok mostanság ezért erről a topikról (is) lemaradtam, most végigolvastam és nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!
pacsi
 

Garfield

képmester
Akkor ígéretemhez híven egy kis brégking nyúz ismét...:
A külső egységgel barátkozás van pár napja... (Kép mellékelve...) Ez annyit jelent, hogy hangokat már hallok, de ennek még köze sincs a valódi halláshoz!
Egyelőre minden hang fémes, visszhangos, zörejes kvartyogás formájában jön át rajta, de a 12 évnyi teljes csönd után már ez is egy fejlődés. :D
Nekem szoknom kell a hangot (mint olyant) újra, a kütyüt pedig 2-3 hetente állítgatják, finomhangolják a kórházban. (Tehát vissza-visszajárok vele.)
Legalább 3 hónap, mire az emberi beszédet úgy értem majd, hogy akár háttal állva az illetőnek is tudom, mit mondott. Tehát a "szerkentyű hozzám hangolósdi" és az általam "a hallásra visszaszokósdi" még igen hosszú idő, de... Tettünk egy újabb lépést előre. :)
(A fülem mögött van a vevő-vezérlő egység, ami csatlakozik a tekercshez. Ez utóbbi továbbítja a jeleket a fejemben lévő processzorhoz, amihez mágnesesen tapad. :) Tehát a félreértések elkerülése végett: Nem a fejemet cserélték le bádogra és nem is Darth Vader szindrómám van, hogy csak úgy, lazán ottmarad a fülem fölött a tekercs. :rohog: Kizárólag egy helyre hajlandó tapadni, ahol a fejemben a proci van. :))
 

Csatolások

  • DSCF7698.JPG
    DSCF7698.JPG
    1.5 MB · Olvasás: 43
  • DSCF7701.JPG
    DSCF7701.JPG
    1.6 MB · Olvasás: 43

SyD

Ismert tag
Nagyon vad. :) Azt azért nem kérdezted, hogy ezt a szerkentyűt erősíteni is lehet? Gondolok itt arra, hogy jobban fogsz hallani, mint egy átlag ember a legvégén? Talán nem olyan tisztán, de messzebbre vagy ilyesmi, érted mire gondolok. :) Tiszta Cy.borg(valamiért csillagozva jelenik meg egybeírva. :D) dolgok vannak már manapság. :) És anno kinevették az ilyen sci-fi írókat.
Na de visszatérve rád, örülök, hogy alakul a dolog, biztos kell hozzá nem kevés idő, míg a ketyerét is hozzád állítják ill. a te agyad is rááll a hangok feldolgozására, értelmezésére.

(hm, most nézem az oldalad, értem már miért is mondtad, hogy érdekes dolgokat feszegetek/feszegettem, így teljesen érthető a hozzáállásod. :p :D)
 

Burberrys

Ismert tag
:eek:
Meglepő a méretei. :eek: Azt hittem kisebb a cucc, de írtad, hogy régebben nagyobb volt. Sok türelmet, kitartást a jövőben neked! :koccint:
Mennyire érzékeny a kütyü? Ipari iskolás koromban, járnom kellett az orr-fül-gégészetre még Veszprémben. (influenza,mellékeredménye) Ott volt egy "süketszoba" ahol egy fejhallgatót kellett felvennem és különböző frekvenciákon leadott sípolásokra kellett figyelnem. Mikor meghallottam a sípolást meg kellett nyomnom egy gombot. A finomhangolásba ezt a vizsgálatot érted? Vagy összetettebb?
 

Anikó

borda csikidam<br>Képtálaló
Milyen érdekes... hihetetlen mikre képes ma már a tudomány.
Nagyon köszi, hogy megosztod velünk a történeted, hajrá! :)
 

kalmj

Ismert tag
El fogod, el szabad rejteni hippi frizura mögé? Remélem jól sikerül beállítani! Nem tudom, hogy milyen gyötrelmes, csak látom egy családtagnál, hogy minden készülékváltása az. A modern digitálisakat nem is tudja használni.
 

csaacsii

Ismert tag
Kedves Garfield
Azok közé tartozom, akik (szerencsére) nem tudják átérezni kellőképp a problémád. Sokáig gondolkodtam mit is írhatnék anélkül, hogy valami lesajnálás féle, értelmetlen üzenet legyen belőle. Minden esetre, rajtad kívül még sokaknak segíthet ez a topic! Új dolgokat tudhatunk meg belőle,pl. hogy hova is vezet a technika és hol tart ma!
Sok sikert kívánok Én is és remélem, megtalálod a már elfogadható megoldást a problémádra!
Ui.: Remélem nem baj , hogy úgy is írtam, hogy segíteni nem tudok...
 

nervus.v

Új tag
Hi újra :)

Remélem senki sem haragszik meg, Garfielddal beszéltem privátban és arra jutottam, hogy igyekszem őt támogatni (fentebb írtam, hogy ha hamarabb látom a topicot, akkor a céggel segítek). Nem önreklámnak szánom, de hátha valaki így tudja támogatni: http://xploresolutions.hu/garfield/
Természetesen ha ez a szabályokba ütközik, akkor elnézést, csak hátha a fórumozók közül valakinek van ismerőse vagy épp neki kell valami a szolgáltatások közül és akkor így is segítenénk.
Azt mondanom sem kell, hogy mindenütt igyekszünk megoldást találni.
 

BaSa

R.I.P. - Nyugodj békében Kedves Barátunk
Fórumvezető
Elég érdekes kütyünek tűnik, remélem sikerül elérni, hogy rendesen működjön. :)
 

Garfield

képmester
Próbálom sorban...
Hallani nem fogok jobban, mint mások, (sőt :p ) a kütyü ehhez nagyon kevés. Tehát a dolgot nem úgy kell elképzelni, hogy eljött a Kánaán és feltalálták a "műanyag hallást". :) Egyelőre ez még nagyon messze van attól, amire egy ép hallású átlag ember képes a hangokkal kapcsolatban! Annyit tudunk, hogy elég tág határok között hallok, tehát (érdekes módon) igen nagy hangtartományban fogom a jeleket a kütyü által, sőt... Ahol a szerkezet már feladja, ott én még hallanék tovább! (Tehát előbb ér véget a processzor tudása, mint amit felfogni képes vagyok.) Azt, hogy ebben mennyi szerepe van annak, hogy 25 éves koromig "vájt fülű" voltam, (Hi-Fi cuccokat az én hallásom alapján állított be műszerész ismerős) nem tudom, de mindegy is...
Kis extra képesség lesz a szerkezettel, mert... Nagyon érzékeny, így fogja a rádió jelek némelyikét. Ami azt eredményezi, hogy itt-ott "leszed" a levegőből jeleket, amiket én hallani fogok, de mások nem! :D (Néha rádió adás foszlányok, néha CB rádió adás, de állítólag az előttem néhány hónappal műtött ember egy mobiltelefon adótorony mellett végigröhögött egy egész telefonbeszélgetést és senki nem tudta, min nevet! :D Valamiért a kütyü elkapta a jelet és tisztán, érthetően hallott egy beszélgetés részletet az adótorony közelében állva. Szóval ilyesmik lesznek, de ez túlzottan most nem izgatja a fantáziám én "hétköznapilag" szeretnék már újra hallani! :) )
A kütyüt folyamatosan fejlesztik Ausztráliában, így ha van újabb, elvileg (3 évente 1x) jogosult vagyok a következő szériára, de... Mivel csak a külső egység újításait kaphatom meg, ez nyilván azért bekorlátozza a lehetőségeket. (A proci persze marad a fejemben ugyanaz.)
Érzékenység tekintetében végül is jó, mert ha közép hangtartományban van az adott hang, arra nagyon ki van hegyezve! Pl. ha az egér lap görgető részét tekergetem, az ezzel járó icipici kattogás is "megvan", hallom! :)
Az állítgatás nem olyan, mint amit felvetettetek. Olyankor a tekercs le van húzva a kütyüről és engem egy laptophoz kötnek a szerkezet által. Ilyenkor a számítógépen futó programmal kommunikál a processzor a fejemben, tehát azokat a "próba hangokat" hallom, amik a laptopról jönnek és a gép pedig a procit kérdezi le, hogy "hogy van" és mire lenne még képes, mit állítsunk rajta, stb. Kb. úgy kell elképzelni, mint egy Formula-1 -es kocsit, ami befut a tesztkőr után a boxba és ott rákötik a gépekre az autót, lehívják az adatokat és esetleg a számítógépek által állítanak a motoron, befecskendezésen, vezérlő elektronikán, stb. Utána lehúznak a számítógépről és a tekercs visszakerül a helyére. Ilyenkor jön a "nosza" és újabb egy hét élet "próbából"... :) Aztán vissza a géphez, hogy újabb állítgatás következzen mindaddig, amíg a maximumot ki nem hoztuk belőle, ami legjobban hasonlít a valós halláshoz.
A hajam ennél csak kicsivel lesz hosszabb, (eddig legalább is nem nagyon volt sokkal sosem :p ) szóval kénytelen vagyok csak félig-meddig takargatni és felvállalni a kütyüt. Vagy szerintetek veszettül égés...? :p (Max. Baseball sapek, jobbat nem tudok... :D ) Na, igen, lányoknak ennyiből könnyebb a helyzet...
Anyagilag a részleteket meg még nyögöm egy darabig, de majd csak vége lesz 1x... :)
Csaacsiii csacsi vagy! ;) Örülök, hogy írtál, köszi szépen! (Ahogy mindenkinek!)
 

csaacsii

Ismert tag
Vagy szerintetek veszettül égés...?

NEM! Pár éve még megnéztek, ha volt a fejemen HeadSet, most meg már azért, ha nincs... Nem olyan vészes. Nekem családi hagyomány a kopaszodás. Egy ideig ide-oda tettem azt a pár szál hajat, most meg 1-esre nyírom. Nők meg hát nagyon válogatósak (ennek ellenére mindig rosszul választanak). Minap beszélgettem egy lánnyal, igencsak bensőségesen és elmondta, hogy másként öltözködjek. Én azt hittem jó kis szerkóban vagyok. Inkább a funkcióra megyek, mint a legtöbb férfi. Baseball sapkát is azért hordok, hogy ne süssön a szemembe a nap. Nekem az a gyengém. Rossz a szemem. A jobbos +4.5 a balost meg nem állapították meg (kb.: +14- es) mert a kettő közti különbség miatt futott a kép és lefordultam a székből. Gyerek korom óta ilyen és a műtét is csak ideiglenesen javítana. Az a zavaró, hogy mindenki azt mondja csúnyán nézek, pedig csak hunyorítok. Sokan mondják, hogy kell adni a mások véleményére, hát ebben az esetben nem. Akik ismernek, megismertek és elfogadtak. Aki meg nem akar megismerni azzal meg minek foglalkozni!
A kütyü beállításai (amit írtál) eléggé problémásnak tűnik. A laptop mégis csak tiszta szűrt jeleket ad, a készülék, meg az éterből fogja. Nagyon úgy tűnik , hogy a jel erősségén sok múlik, inkább mint a frekvencia szűrésen. Sok okos ember van akik ezzel foglalkoznak kitalálják, ebben biztos vagyok! El lehet szórakozni vele, mert túl sok a változó. Bocs hogy ehhez hasonlítom, de a telkünkön élesebb a kép, ha esik az eső. A konyhában át vannak rendezve a fém edények akkor képes teljesen elmenni. Nagy a különbség a kettő között de a jelfogó az jelfogó.Valami zavarszűrő kellene. Kicsit elkanyarodtam a témától... "Örülök, hogy írtál, köszi szépen!" Nincs mit ez természetes!Néha bekukkolok, mi újság!
Üdv.: csaacsii
 

Garfield

képmester
Némi "biztatást" kaptam, hogy frissítsem a topic -ot, hogy áll a helyzet(em)... :p
Jogos, de eddig azért nem tettem, mert olyan fene nagy változásról nem tudok még beszámolni. :)
LASSANKÉNT javul az állapotom, kicsivel többet és többet hallok folyamatosan, de ez egy igen apránként változó folyamat. Annyira, hog ynéh anekem kell visszapörgetni az eseményeket, hogy pár hét alatt mit is hallok jobban, mint eddig. Mert nekem a lassú változás miatt fel sem tűnik, csak ha mondják. :)
2 hetente járok vissza Szegedre, (ott műtöttek) ahol újrahangolják a külső vevő egységet. Ez azért fontos, hogy kövesse a hallásom változását, ne akadályozzon egy téves beállítás a fejlődésben.
Ha csönd van (!) körülöttem, akkor (!) a beszédet már értem 90% -ban. Így képes vagyok kommunikálni másokkal, ami igen fontos pont a fejlődésben. Már addig is eljutottunk, hogy párszort azt is értem, amit háttal mondanak nekem, tehát nem is kell közben szájról olvasnom. Persze még nincs itt a kánaán. :p Pl. egyik nap próbáltuk, mi lenne, ha telefonálással is kísérleteznénk... Na, az még nagyon nem megy. A "gép hangot" szinte egyáltalán nem értem. Az emberi "élő" beszédet sokkal jobban. (Meg nekem macera is a telefonálás, mert nem a fülemhez, hanem a vevő egységhez (a fülem fölé) kell tartani a készüléket.)
4 féle zajszűrő van beépítve, ebből 2 olyan, hogy valóban van értelme, a másik 2 verziót még tanulgatom, mire is jó...
Összességében: Ha zaj van körülöttem, vagy több ember egyszerre beszél, akkor reménytelen a dolog és nem hallok (ill. értek) semmit. Csöndben viszont egészen használható.
(Ilyesmi, hogy pl. zene, teljesen kizárt! A ritmust hallom, a dallamból csak zúgást, zörgést, berregést, stb... Szóval azért nagyon korlátozottak a lehetőségek, de még nem is értem a fejlődés végére.)
 
Oldal tetejére