Grand Theft Auto: San Andreas

EREBUS

Aktív tag
Azért indítom ezt a topicot, hogy mindenkinek legyen információja róla akit érdekel és szereti a sorozatot. Akinek van valami új infoja amit még nem látott itt azt nyugodtan írja ide.

Előtörténet:
A játék az 1990-es évek elején játszódik. San Andreas nevű államban, ahol bandaháború, drog es korrupció uralkodik. A főszereplő Carl Johnson ebbe a gettóba tér vissza Liberty City-ben eltöltött 5 év után. 5 éve egy tragikus balesetben meghalt testvére, Brian. Carl másik testvére Sweet Johnson Carlt okolta Brian haláláért, aminek következtében Carl elhidegült a családtól. Ezt anyjuk hirtelen halála törte meg, és Carl visszatér San Andreasba. A család széthullott, egymást támadják, és a család egykori bandája kezéből kicsúszott az utcák irányítása, és most két rivális banda szorongatja őket. Carl nem akar belefolyni az utcai életbe, de két korrupt zsaru Frank Tenpenr es Eddie Polaski ráállt testvéreire, így a sors utoléri Carlt, és kénytelen beszállni, hogy megvédje a családját, bandáját és saját életét.

Városok:
San Andreas nem egy város, hanem egy állam, ami kb 6x nagyobb területen terül el mint Vice City. Három nagy város található San Andreasban: Los Santos, San Fierro és La Venturra. Mind három város valós városokról lett mintázva, úgy mint: Los Angeles, San Francisco és Las Vegas. A városok között változatos táj fog elterülni. Lesz sivatag, mező, hegyes vidék. A városokat autópályák/autóutak kötik össze. Ahogyan az várható volt, nem lesz minden város bejárható a játék kezdetekor. A GTAs fiktív városokban az igazi városokra jellemző tulajdonságokkal is találkozhatunk. Például Los Santosban lesz smog, ahogyan a valóságban is van smog Los Angelesben. La Venturra-ban meg lehetőség lesz kaszinóba menni, szerencsejátékot játszani. Valamint a valóságban is létező híresebb épületek is megtalálhatóak lesznek a városok GTAs változataiban.


Szereplők:
Carl Johnson: San Andreas főszereplője, te irányítod.
Sweet Johnson: Carl egyik testvére, Carl bandájának tagja.
Smoke: Smoke a Johnson család legrégebbi barátja, és tagja a bandának
Kendall Johnson: Carl es Sweet lánytestvére. Sweettel nem jönnek ki jól.
Ryder: Carl bandájának a tagja.
Frank Tenpenr es Eddie Polaski: két korrupt San andreasi zsaru.

Hivatalos hírek #1 :
Lesznek visszatérő karakterek régi GTA-ból.
Un. Ragdoll fizikát kapott a játék, ami sokkal jobb animációkat eredményez. Hasonlót lehet látni az új játékokban is, mint pl Far Cry, Half Life 2 es Max Payne 2.
Lehetőség lesz saját banda toborozására amivel megtámadhatjuk a másik bandát, vagy mehetunk házakat, boltokat rabolni. Ezek a rablások kicsit másak lesznek a Vice City-ben látottakhoz képest. Szükségünk lesz gyakorlatra, és jó tervezésre egy sikeres rabláshoz.
Vice City-ben már igazi szabadság volt közlekedés szempontjából; földön, vízen, levegőben lehetett közlekedni. San Andreasban lesz egy új földi jármű; bicikli.
San Andreasban már etetni is kell főhősünket, Carlt. Ha túl sok hamburgert és mindenféle haszontalan ételt eszik, akkor elhízik, és ez hatással van Carl képességeire. Pl lasabban tud futni. Viszont lehetőségünk lesz kondizni, hogy fittek maradjunk.
A grafikán is fejlesztettek. Jobb árnyékolás lesz, valós idejű csillogás autókon, ablakokon vagy tükrökön, és a beltéri megvilágításon is fejlesztettek.
Mindennek lesz egy éjszakai és nappali modellje, aminek köszönhetően részletesebbek és szebb színei lesznek a tárgyaknak este mint a Vice City-ben.
A Vice Cityben már találkoztunk beltéri helyekkel, de ezek többsége csak egy részletesen kidolgozott mentőpont volt. San Andreas tele lesz egyéni beltéri helyekkel, házakkal.
San Andreasban lesznek beltérrel ellátott házak, éttermek, és egy teljesen működő kaszinó is. Eddig is voltak már ilyenek a GTA-ban, de mostantól ezek a helyek befolyásolhatják egyéniségedet, képességeidet, sőt még a megjelenésedet is. (pl: sokat eszel elhízol).
A játék hangulatához illő rap radió is lesz, de nem csak rap. Gta3 és Vice Cityhez hasonlóan változatos zenei stílus és kínálat lesz a rádióban.


Hivatalos hírek #2 :

Friss hivatalos információk szivárogtak ki a San Andreasról. Az angol PSM magazinban közölte le ezeket az infókat.
Egy két infó:
-Biciklin is lehet wheelie-zni
-Nem lesz töltési idő, kivéve ha beltérbe mész
-Lehet fodrászhoz is menni, ahol változtathatsz a hajviseleteden
-Kinézeted függvényében bánnak veled a gyalogosok ill. tisztelnek a banda tagok
-Carl Johnson az un. Orange Grove banda tagja
-Szerezhetsz 'barátokat', és bárhova viheted magaddal őket
-Lesz konditerem
-Sok autó lesz :) és a játék kb 5x lesz nagyobb a Vice Citynél (gondolom a pálya lesz 5x nagyobb)
-Autót rabolni már bandában is tudsz, néhány küldetésnél kell is, hogy legyen bandád
-A házak kirablását jól meg kell szervezned, különben nagy bajba kerülhetsz, pl a tulajdonos megragadja a shotgunját, és nem nézi tétlenül a betörésed, amig a rendőrség kiérkezik.
-Városban 2x, vidéken 4x meszebb lehet ellátni
-A sivatagban lesz ördögszekér
-Már egy rendőrcsillagnál is jobb lesz félni, de árnyékokban is lehet rejtőzni
-A célzó rendszer fejlődött, de ez a PC-s verziót nem érinti
-Lesznek motoros rendőrök, és ha kell akár a motorháztetőre is ráugranak.
-A rendőrhelikopterek pengéket is tudnak lőni (?)
-A játék dupla oldalú DVD-n lesz (PS2)
-Több mint 400 különböző mondatot lehet majd a gyalogosoktól hallani az utcán
-San Andreasban több küldetés lesz, ahol a természetben, Carl nem vezetési képességei lesznek próbára téve
-A város vidéki része sem lesz unalmas, lesznek ott pl járművek, amiket városban nem lehet használni.
-Lesznek itt autó versenyek is
A vezetési élményen is javítottak, a GTA igaz nem versenyautó játék, de olyan érzés lesz majd mint egy üldözős játék.
A vidéken lesz mező, farm, folyó, erdő, sivatag és hegyek. Lesz egy magas hegy, ami kb fél mérföld (800méter) magas, egy percet vesz igénybe, hogy helikopterrel a csúcshoz repüljünk.
San Fierro hegyes vidék lesz
Carl tud majd úszni is! De nem lesz végtelen úszkálás. Ha a kocsival vélettlen belehajtasz a mélyvízbe, akkor kimászhatsz az ablakon, és egy bizonyos ideig tudsz úszni. Ha nem mászol ki a kocsiból, akkor elsüllyedsz vele...
Lesznek low-rider autók, és működni is fognak (Vice City-ben a VooDoo tud ilyet)
A játékmenetet próbálják nem lineárisra tervezni. Pl: egy ideig a történetben haladsz előre, majd nyitott lesz a játék és sok szálon lehet előre jutni, majd megint storyline.
A Rockstar humor a San Andreasban is benne lesz. A játék viccet csinál a kor amerikai fogyasztásából, akció filmekből, pop kultúrából. A karakterek viszont komolyabbak lesznek.
Lesznek részek, ahol első nézetben (First Person) lesz a játék.
Mások életét is jelezni fogja a játék, egy színkódos csíkkal, ha rájuk célzol.
A játék 15%-ában leszünk gangsterek.
Az első küldetésben 2 rendőr veszi fel Carlt, hogy hazavigye, de ellenséges területen kidobják, és biciklivel kell elmenekülnöd.
Lesz egy nagyon részletes pizzéria, ahol 3 méretű pizza közül lehet választani, és mindegyiknek más ára lesz.
ördögi...
 

JHetfield

Új tag
Én mindegyik GTA részt végigjátszottam, de ez a hírek alapján a legjobb lesz. Kíváncsi vagyok a városokra , mert ugye azt mondják hogy sokkal nagyobb lesz a megszokottól. Nem tudom hogyan fogom majd megjegyezni az egyes helyeket. :D Én nagyon várom. Nem tudsz híreket h a zenék milyenek lesznek a rappen kívül?
 

||Mashed||

Új tag
GTA San Andreas: egy kis érdekesség

Csapjunk is bele a közepébe:

# San Andreas kiterjedése nagyjából ötször akkora lesz, mint Vice Cityé volt (nem egy városról, hanem három nagyobb várost felvonultató államról van szó, ugye). A városokon kívüli terület változatos lesz: farmokat, mezõket, hegyeket és sivatagot is találunk itt. A hegyek között lesz egy különösen nagy / híres példány is: ez közel fél mérföld magas, helikopterrel egy perc alatt lehet (az aljáról) a tetejére érni, autóval sokkal tovább tart a megmászása. A füves területek és a növényzet sokkal realisztikusabban fog kinézni, mint korábban.

# Ha egy jármûvel belehajtasz egy folyóba / tóba / tengerbe ki tudsz mászni az ablakon, és kiúszatsz a partra. Ha bent ragadsz az autóban - megfulladsz. Lesznek olyan missziók, amelyek speciálisan megkívánják majd az úszás alkalmazását.

# Bemehetsz a fodrászhoz, és új frizurát csináltathatsz magadnak. Ha a hajvágás rosszul sikerül, a társaid röhögni fognak rajtad, ha azonban sikerül eltalálni a menõ stílust, megdicsérnek, és jobban tisztelnek majd.

# A Rockstar igyekszik a lehetõ legkevésbé lineárissá tenni a játékot. A történetben bármikor "megállhatsz", mászkálhatsz kedvedre, és akkor folytatod majd, amikor csak akarod [ez mondjuk a korábbi részekben is így volt... - a szerk.]

# A San Andreasban nagy szerepet kapnak az árnyékok: elrejtõzhetsz bennük - így tudsz majd pl. meglepetésbõl támadni. Az árnyékokra egyébként szükség is lesz m majd: a zsaruk már egycsillagos körözésnél is elég agresszívak lesznek (ha kiütötted az autójukat, kiszállnak, és elkezdnek a menekülõ jármû után rohanni), az árnyékok nagy segítségedre lesznek, ha meg akarsz szabadulni tõlük. [Hmm, a Rockstar Northos arcok beépítenek pár elemet a Manhuntból is... - a szerk. :-]

#
A megnövekedett terület ellenére "loading" felirattal kizárólag akkor találkozunk majd, ha belépünk egy épületbe (azaz városon belül most már nem fog tölteni a játék). A játéktér állítólag olyan nagy, hogy még a fejlesztõk is eltévednek rajta néhanapján. A brutális méretű adathalmaz következménye: a játék dupla DVD-n fog megjeleni [viszontlátásra, kalózverzió - a szerk.].

# Teljesen átalakítják a célzási rendszert: a célkereszt színébõl (zöld - teljes életerõ, sárga - ötven százalék körül, piros - közel a halálhoz) kapásból látod majd, hogy milyen állapotban van az ellenfeled. Minél többször találsz, annál pontosabban lõsz - ezt egyébként a képernyõn százalékban is kijelzi majd a játék. Harc közben lehet oldalazni is.

# Bandánkkal, az Orange Groove Familyvel területeket foglalhatunk el: ha egy szomszédos kerületet elfoglaltunk az ellenséges bandáról, az átszínezõdik a térképen, és hozzánk folyik be az abból származó bevétel.

# Misszióleírés #1: hõsünket, Carlt két korrupt zsaru elkapja repülõtéren. Sikerül meglógnia, szerez magának egy bicajt (egy BMX-et) és azzal kell biztonságban hazaérnie.

# Misszióleírás #2: a bandák békét akarnak kötni egymással, egy hotelben találkoznak. Egy áruló azonban beköpi a helyszínt, a rendõrök helikopterekkel érkeznek. Elõször az Orange Groove egyik emberével, Sweetel a balkonon kell harcolnod (fedezed a többi bandatag menekülését) - mindenhonnan özönlenek a rend õrei. Miközben Sweet lefoglalja a zsarukat, a banda többi tagját jármûvön menekíted a helyszínrõl, és sajátszemszögû perspektívából lövöldözhetsz az üldözõkre.
 

tom3.14

Új tag
Mondhatom már izgatottan várom:)
Eddig az összes része nagyon tetszett, de ahogy hallom ez még jobbra sikeredett. A korábbi verziókból hiányoltam a házakba való bejutást (kivéve Vice City, ahol már egy két helyre bejutottunk), ha itt ezt is megengedik akkor ez már csúcsszuper:)
 

||Mashed||

Új tag
A nagy csata : GTA San Andreas vs. Driv3r
Azt, hogy ki fog győztesen kikerülni a küzdelemből ez már a jövő zenéje lesz de én már nagyon várom !!! :banán:
 

EREBUS

Aktív tag
||Mashed|| írta:
A nagy csata : GTA San Andreas vs. Driv3r
Azt, hogy ki fog győztesen kikerülni a küzdelemből ez már a jövő zenéje lesz de én már nagyon várom !!! :banán:
Na ez még nagy összecsapás lesz!
amúgy a dupla DVD csak PS2-re vonatkozik PC-re még nem lehet tudni min adják ki
ördögi...
 

albi99

Aktív tag
Nem akarnék senki lelkébe taposni, de GTA-t és Driver-t egy napon említeni... :D
San Andreas nagyon nagyon jó lesz! Az lesz az életcélom, hogy mire végre kijön PC-n, olyan gépem legyen hozzá, ami szépen viszi. Ha kell, nem eszem addig :D
 

dragon86

borda sorozatfüggő
Remélem amit igérnek a fejlesztők, az meg is fog valósulni.
ÉS nem lesz annyira Bug-os mint a VC.:D

A dupla DVD hogy értitek? 1. két db DVD v. 2. egy dubla oldalas DVD.
 

monachus

Új tag
GTA rulz, eddig sikerült az összes részt végig jáccani :D
Gondolom, ahogy eddig egyikben sem, mosse fogok csalódni...
Hajrá, gyereke, adjátok ki minnél előbb!
 

stoned

Adminisztrátor
Alig várom, nagyon jól hangzik. A "szerk." meg szerintem még valahol a múlt században ragadt ezzel a "viszontlátásra kalózverzió" - dumával... :D :D

stoned
 

kickflip

Új tag
Szerintem előzetesként érdemes a True Crime-ot is kipróbálni.
A téma hasonló csak itt LA utcáin kell kószálnunk.
 
Oldal tetejére