Hivatalos Forma1 Topik

Sunra

borda manager <br><b>Moderátor</b>
2002 December 22
7,925
138
63
40
#1
Tisztelt Bordázók!

A Borda Vezetés tisztában van a Forma1 népszerűségével itt a Bordán. Ezért szeretnénk szabályos és ellenőrizhető keretek között tudni az idei F1 őrületet. Ezért ebben a topikban mindenki kedvére beszélgethet az idei szezon eseményeiről, jöhetnek a képek, videók, interjúk. De itt, és csak itt. Az e témán kívül nyíló F1-es topikokat ide fogjuk beolvasztani. A topikra természetesen a Moderálás általános szabályai ugyanúgy vonatkoznak.

A dolog egyetlen hátránya, hogy F1-es szavazást idén nem nyithattok. Minden F1-es szavazás (főleg a "szerinted ki nyer..?" típusúak) kivétel nélkül törlésre kerülnek kérdés és figyelmeztetés nélkül.

Kellemes fórumozást, drukkolást, és sok sikert kívánok a kedvenceiteknek!

Sunra
borda manager
 
Lájk: 1 person
2003 Március 26
1,060
728
113
38
#2
Mint moderátor az a5.hu oldalon, természetesen én sem hiányozhatok innen sem, a videóarchivumhoz egy oldalt tudok ajánlani, amely történetesen az enyém itt nagyon sok videót megtalálhat az érdeklődő. a cím a következő: http://f1paradise.fw.hu
 
2004 Január 26
1,747
5
0
#4
Én is köszönöm a Borda vezetőségének e topik lehetőségét!

Nos, túl vagyunk a kezdeten: a két Ferrari nekem bearanyozta a hajnalt!!! Elég meggyőző előnnyel repesztettek végig, bár szerintem ebből még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ami viszont feltűnő, hogy a belső kameraképek alapján nagyon precízen és könnyedén vezethető az F2004, Schumiék szinte rajzolták az íveket, míg sokan össze-vissza rángatták az autót és küzdelmet vívtak a kormánnyal. A McLaren sajnos csalódás, és érthetetlen, mert nagyon sokat dolgoztak az új autón, talán ők futották a legtöbb tesztkilométert. Nincs igazság, hogy Kimi idő előtt kiesett, remélem lesz lehetősége csatázni, és nem bizonyul zsákutcának a kocsi. A Renault és BAR Honda alaposan felzárkózott a BMW-hez, és a Jaguar is mutogatja a körmeit.
Nem tudom, ti hogyan látjátok, de ezek a "szakértők" szerintem jobban tennék, ha nem bosszantanák a nézőket. Sajnos az RTL képtelen felfogni, hogy rajtuk kívül mást is érdekel ez a technikai sport, más is tud tájékozódni, információk alapján kalkulálni, és ez a mesterséges, erőltetett profizmus idegesítő. Palik blődségei már nem bosszantanak, sokszor inkább elnémítom a tévét, és a kiírt információk alapján követem az eseményeket. Többet ér...
 
Lájk: dastan2

peet

Ismert tag
2003 December 10
7,929
2,898
113
#5
Remélen a McLaren összeszedi magát. Ez a mai teljesítmény nagyon sovány volt.
Egyébként nagyon unalmas versenyt láttam.
 

hokuszpok

borda mágus <br><b>Tiszteletbeli adminisztrátor</b
2002 Szeptember 12
12,084
1,972
113
#8
... belülről láccik a Mercedes embléma, Palik:

"most megy el Juan Pablo Massa mellett"
GRAT
 

Sunra

borda manager <br><b>Moderátor</b>
2002 December 22
7,925
138
63
40
#9
"Oppácska" (c) Palik :D :D

Repes a szívem mert a Ferrari a kedvenc csapatom. Sajnálom hogy Zsolti Minardija elromlott, meg azt is nem volt izgalmasabb a futam.. De még csak most kezdődik az évad..

:koccint:
 
2003 Február 7
1,438
26
48
#10
Remélem, hogy nem ismétlődik meg a tavalyelőtti évad, amikor csak az volt a kérdés, hogy a két Ferrari milyen sorrendben ér be az első két helyen... Nem tudom mit csináltak a többiek az elmúlt fél évben, de sikerült a tavalyi szint alá dolgozniuk magukat. Pedig már nagyon vártam, hogy végre kiegyensúlyozottabb legyen a mezőny és a Ferrarinak véres verejtékkel kelljen néhány futamgyőzelmet megszereznie, a többi futamon meg harcolnia kelljen a harmadik negyedik helyért is. Nagyon nem szeretem, hogy már a verseny előtt oda lehet adni a tíz pontot Schumachernek. Ugyan hátra van még tizenhét futam, de a mostani produkciót látva nem sok esélyt látok a látványos javulásra... Sajnos. A Renault ugyan látványosan javult, de ez csak arra volt elég, hogy a Williams-et és a McLarent lenyomja, a Ferrarinak csak bottal ütheti a nyomát. Nagyon jó lenne, ha év közben mégis sikerülne valamit javítani a kocsikon. Nem értem, hogy a McLaren- Mercedes pl hogy tudott így leromlani. Csináltak szélcsatornát, gondolom ott se falusi ezermesterek tervezik a motort meg a karosszériát, most már ráadásul ki is tudják próbálni, idő is volt, mégis kaptak egy kört a Ferraritól, ráadásul Raikkonen ki is esett. Tehát lassú és megbízhatatlan autót hoztak össze. Ha csak a tavalyi autót fejlesztették volna, többre jutottak volna. Az új karosszériában melegszik a motor, nem jó a hűtés, az új alakkal már egy éve kísérleteznek (tavaly nem tudták bemutatni), mégis rossz. Közben a Ferrari nem csinált forradalmi újításokat, csak éppen sokkal gyorsabbak lettek. Egyszerűen nem értem...:(
 
2004 Január 26
1,747
5
0
#11
Angelheart, annak ellenére, hogy fanatikus Ferraris vagyok, azt mondom: ne írd le ezt az évet. Messze még a sorozat vége, és nem biztos, hogy a Ferrarinak minden pálya ennyire fekszik majd. Jó az autó, ez kétségtelen, de nagy kérdés még a gumik viselkedése eltérő hőmérsékleti viszonyok mellett, a motor megbízhatósága, és igazából gőzünk sincs, hogy melyik csapat mit tartogat még a tarsolyában. Mert tartogatnak dolgokat, ez biztos, mert a maranellóiak most alaposan fityiszt mutattak mindenkinek. Akinek teljesen új az autója, lásd McLaren, jó, ha az év közepére egyenesbe jön, és nem csodálnám, ha Norbert Haugot visszapaterolnák sportújságírónak. Ez nem szint, amit a világ egyik legjobb csapatánál teljesít. Jean Todt és Ross Brown azt hiszem megmutatta, hogyan kell csapatot építeni: a Ferrari világhíresen csapnivaló, hanyag, trehány gárdáját úgy gatyába rázták, hogy csuda, mert az eredményekhez elengedhetetlen a csapatmunka. Rejtély a Mercedes fiaskója, a McLaren lassan a Peugeot-korszak szintjére sűllyed, pedig DC tavaly itt még nyerni tudott... Ha így megy tovább, Montoya nem fog jövőre átülni, ezt már most borítékolom!
Végezetül Palik: hát, idén sem lesz hiány bakiparádéból, annyira amatőr ez az ember, hogy szinte már profi, és ez az oppácska... Inkább nem is mondok semmit, felesleges.
 
2003 Augusztus 5
406
0
0
118
#12
Remélem, hogy nem ismétlődik meg a tavalyelőtti évad, amikor csak az volt a kérdés, hogy a két Ferrari milyen sorrendben ér be az első két helyen...
Én is csak ezért könyörgök!
Ha ez így fog folytatódni, mint a mostani verseny akkor nem tudom mit csinálok.Ez totális unalom volt :(
Go Mclaren.Én amúgy még mindig Häkkinen fan vagyok :)
 
2003 Február 7
1,438
26
48
#13
Parabolica írta:
Angelheart, annak ellenére, hogy fanatikus Ferraris vagyok, azt mondom: ne írd le ezt az évet. Messze még a sorozat vége, és nem biztos, hogy a Ferrarinak minden pálya ennyire fekszik majd. Jó az autó, ez kétségtelen, de nagy kérdés még a gumik viselkedése eltérő hőmérsékleti viszonyok mellett, a motor megbízhatósága, és igazából gőzünk sincs, hogy melyik csapat mit tartogat még a tarsolyában. Mert tartogatnak dolgokat, ez biztos, mert a maranellóiak most alaposan fityiszt mutattak mindenkinek. Akinek teljesen új az autója, lásd McLaren, jó, ha az év közepére egyenesbe jön, és nem csodálnám, ha Norbert Haugot visszapaterolnák sportújságírónak. Ez nem szint, amit a világ egyik legjobb csapatánál teljesít.
Ez a kulcsmondat. Ezt nem értem, miért. Pont ugyanannyi idejük volt autót építeni, mint a többieknek. Nem újonc csapat, nem a nulláról kellett kezdeniük. Talán nem tudták, hogy a szezon márciusban kezdődik? Az meg már régen rossz, ha arra kell számítani, hogy a Ferrarinak nem megy mindig elég jól...
 
2003 Február 22
338
1
0
38
#14
Az is jó volt az időmérőn, hogy "a rozmár járni tanul" :rohog: (az új williams -re mondta). Már csak Palik bakijai miatt is érdemes nézni :D

Hogy egy kicsit reklámozzam a munkatársamat: http://www.f1-online.hu
Az én csapatom az utolsó, nem lesz nehéz megelőzni :rolleyes: És van Palik-baki gyűjteményük is...
 
2004 Január 26
1,747
5
0
#15
Angelheart írta:
Ez a kulcsmondat. Ezt nem értem, miért. Pont ugyanannyi idejük volt autót építeni, mint a többieknek. Nem újonc csapat, nem a nulláról kellett kezdeniük. Talán nem tudták, hogy a szezon márciusban kezdődik? Az meg már régen rossz, ha arra kell számítani, hogy a Ferrarinak nem megy mindig elég jól...
Igazából ez olyan, mint a 22-es csapdája. Vannak határidők, tervek, okos emberek tucatszám, és mégsem működnek úgy a dolgok, ahogyan kellene. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy civilben rendszeresen a legújabb autókkal járhatok, és bizony egy teljesen új konstrukció mindig ad okokat kritikára - MÁRKÁKTÓL FÜGGETLENÜL!!! Vezettem én már pocsék Audit, Mercedest, Alfát, Peugeot-t, sokmindent, pedig képzelheted, hogy ezeket is mennyit tesztelték előtte. Furcsa érzés, hogy többszáz ember, mérnök tudása legjavával megalkot egy kocsit, és akkor jövök én, mint "hétköznapi" okostojás tesztelő, és elkezdem kritizálni: ez sem jó, az sem jó, amaz sem jó. Miért? Valahogy így lehet ez a Forma-1-ben is, kinek jobban sikerül, kinek rosszabbul, a McLaren most a rosszabb kategóriában van. A megoldást pedig közösen fogjuk látni, versenyről versenyre.
 
2004 Január 25
379
1
0
35
#16
Én sem tudom, hogy a középmezőny jött e föl, vagy az élmezőny maradt le? :rohog: Én is remélem, hogy az idei évad nem fog szűkölködni a Magyra Nagydíjhoz hasonló esetekből. Hajrá Zsolt! Szorítok, hogy a Minardi ne essen szét minden futamon a srácok feneke alatt.
 
2004 Február 12
490
2
0
#17
Nos, a szezon elkezdődött :banán: ! Nagyon vártam, és meg kell mondanom nem vagyok az Ágaskodó Paripa elkötelezett híve, mégis a hétvégi teljesítményük előtt meg kell hajolni, bármennyire is fáj :meghajolo :sír: !! Elképesztő, hogy az úgynevezett nagy csapatok, a hatalmas fejlesztéseikkel, sehol nem voltak a pályán!
Mindamellett a középmezőnyben sem volt valami, hatalmas küzdés a pozíciókért, és ez az, amit igazán hiányoltam, hol a verseny?!?!?
Ha Montoya megnézte az MP4-es teljesítményét, verheti a fejét a falba, hogy aláírt :rohog: !
 
2004 Január 20
4,056
71
48
41
#18
Angelheart írta:
Nem értem, hogy a McLaren- Mercedes pl hogy tudott így leromlani. Csináltak szélcsatornát, gondolom ott se falusi ezermesterek tervezik a motort meg a karosszériát, most már ráadásul ki is tudják próbálni, idő is volt, mégis kaptak egy kört a Ferraritól, ráadásul Raikkonen ki is esett. Tehát lassú és megbízhatatlan autót hoztak össze. Ha csak a tavalyi autót fejlesztették volna, többre jutottak volna. Az új karosszériában melegszik a motor, nem jó a hűtés, az új alakkal már egy éve kísérleteznek (tavaly nem tudták bemutatni), mégis rossz. Közben a Ferrari nem csinált forradalmi újításokat, csak éppen sokkal gyorsabbak lettek. Egyszerűen nem értem...:(
Nagyon haragudtam a Mercedesre tegnap!!! :sír: Sajnos az az érzésem, hogy "falusi ezermesterek" készítik a Mercedes (Ilmor) motort.;) Sajnos azt kell mondanom, hogy vagy motorszállítót kell váltani, vagy "fejeket". Ez a hétvégi szereplés nekünk csak kellemetlen, de nekik egyenesen ÉGÉS!!! Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy a McLaren nem csinál motort.
Gratulálok a Ferrarinak a sikerhez. :koccint:
De azért Hajrá McLaren! Hajrá DC & KR!! :D
 
2002 December 17
9,278
13
0
39
#19
Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy az egy-motor-egy-hétvége miatt nagyon sok csapatnál vissza voltak véve a motorok rendesen. Ez a szabálymódosítás kifejezetten rosszul jött a McLaren-nek, gondoljunk vsak bele, amikor tavaj beszutyakolták a 930 lóerős motorjukat Kimi kocsijába és mindenkit 2 mp-el mnegvert. Aztán persze el is durrant a versenyen sajna.

Legalább pozitívum, hogy Kimi sem motorhiba miatt adta fel, így meg lehet majd próbálni azt a motort kicsit jobban pörgetni.

Amúgy a hőmérséklet is a Ferrarinak kedvezett!

Viszont Palik kiköphetné már a szájából a Sumi lábaközti fityegőjét. :D Mindenki tudja, hogy Sumi nagy pilóta volt, de már távolról sem a régi önmaga. Ami nagyon jó, az a kocsijuk. De azért nem látom már azt a kirobbanó különbséget, és már tavaj sem látszott, ami Sumi és Barcsi között van, illetve volt!
 

stoned

Adminisztrátor
2002 Október 28
5,268
1,412
113
#20
Szerintem ez most dögunalom volt, ezért nem nagyon érdemes nézni, nekem legalábbis sok örömöm nem telt benne. Kb. olyan volt mint mikor a GP4-ben amatőr szinten játszok és 6 boxkiállással is 1 percet verek 2. helyezettre... Szar ügy ez, mert nyilván ha a Ferrari ennyivel jobb azzal nincs mit tenni, de az unalom nem fog előnyére válni a sportágnak.
Ami viszont sokkal jobban felb***ta az agyamat az a RTL Klub volt (megint). Nem tudtam pontosan mikor kezdődik az ismétlés délután, benyomtam a tévét pont a híradó ment és szépen bemondták, hogy a versenyt Schumacher nyerte és Zsolt kiesett. Legközelebb bemondhatnák azt is, hogy akit érdekel a futam az most ne figyeljen mert elmondjuk az eredményét. Vagy ehhez egyetlen ember sem elég intelligens náluk? Szépen elcseszték nekem, pedig nagyon vártam már hogy kezdődjön a szezon. Épp elég baj, hogy csak az RTL közvetíti aztán még ez is.

stoned