Hivatalos MotoGP Topik (Az m1 egész évben adja...)

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
2002 Szeptember 1
5,350
4,467
113
Ingyen megkapta az m1 Talmácsi futamát


A jogtulajdonos spanyol cég a szurkolóknak tett gesztusként ajánlotta fel a katari versenyt, a Magyar Televízió még nem válaszolt.
A gyorsaságimotoros-világbajnokság közvetítéseinek jogtulajdonosa pénteken, az esti órákban hivatalosan, telefonon értesítette a Magyar Televízió (MTV) sportosztályának vezetését, hogy az MTV jövő heti döntésétől függetlenül - a magyar nézőknek és Talmácsi Gábor szurkolóinak tett gesztusként - felajánlja az MTV számára a katari nyitófutam minden kategóriájának ingyenes közvetítését.
A jogtulajdonos hivatalos választ egyelőre az MTV vezetésétől nem kapott.
Emlékezetes, hogy a Magyar Televíziónak a tárgyalások kezdetén ajánlott, hat hónappal ezelőtti ár hatodáért sem kell a MotoGP-közvetítés, melyről a futam előtt két nappal még nem született megállapodás.

Két hete a jogtulajdonos a saját szabályzata szerinti lehető legalacsonyabb árat ajánlotta a köztévének, mely euróban alacsonyabb (a rossz árfolyam miatt forintban több) a tavalyinál, az MTV megkapta volna mindhárom kategória jogait, ráadásul a kábeltelevízióknak továbbértékesíthette volna az adást. A televízóban ezt sem fogadták el, az MTV válaszul nulla forintos ajánlatot tett.
A világbajnokság első futamát vasárnap rendezik Katarban, a 125 kcm-ben 2007-ben világbajnok, tavaly bronzérmes Talmácsi Gábor a 250-esek mezőnyében rajtol.
Talmácsi az első szabadedzést megnyerte Katarban, a spanyol Alvaro Bautista második, az olasz Mattia Pasini harmadik, Tóth Imre 18. lett.forrás: index.hu
 

otyg

Ismert tag
2004 Január 19
3,402
159
63
Hát erre tényleg nem sok mindent lehet mondani. Értem én, hogy kevés a pénz, de hogy egyetlen hazai adónak se legyen fontos egy olyan sportesemény, amiben neadjisten még érdekeltek is vagyunk (sőt Talma miatt akár esélyest is mondhattam volna), hát ezt nehezen lehet megemészteni. Ha fociról van szó, akkor persze sorba állnak, mert az "mindenkit" érdekel. Szomorú vagyok, de még reménykedem, hogy nem kell felvételről végignézni az idényt (de ha nem marad más, akkor az internetnek hála legalább ez a lehetőség megmarad)
 

pardiimre

Ismert tag
2005 November 18
1,403
103
63
Nehezen tudom elhinni, hogy 2009ben nincs olyan magyar(nyelvű) adó amelyik adná a MotoGP(800cc) idei futamait... Tavaly is elég sok futamot megnéztem, egyre jobban kezd érdekelni, erre....
2 év múlva lehet F1et se fogunk látni.........
 

gabesz007

Tag
2005 Április 5
284
23
18
Nem akarom elhinni hogy ne lenne rá igény, mióta Talma megy, főleg mióta ott van a tűz közelében egyre többen kezdtek motogp-t nézni.Ha van időm én is megnézem mindhárom versenyt(sikerült egyet leadni élőben).Sajnálom hogy az ES nem közvetíti mert azért Pepivel és Várhegyi Ferenccel volt az igazi.
 

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
2002 Szeptember 1
5,350
4,467
113
Az m1 egész évben adja Talmácsi futamait

A MTV kuratóriuma jóváhagyta az idei költségvetést, az m1 megállapodhatott a közvetítésről a spanyol jogtulajdonosokkal. A gyorsasági motoros világbajnokság szezonnyitó katari futamát 733 ezren nézték a köztévében.
A 2009-es szezonban a Magyar Televízió közvetíti a gyorsasági motoros világbajnokság 17 versenyhétvégéjének valamennyi futamát. Az MTV ZRt. Közalapítványának kuratóriumi elnöksége április 15-én elfogadta az MTV 2009-es üzleti tervét, mely lehetővé tette, hogy a köztévé anyagi kérdésekben is megállapodhasson a jogtulajdonosokkal.
Az idei első futamot, a katarit, a Dorna a három és fél éves együttműködés alapján, a nézők érdekében ingyen bocsátotta az MTV rendelkezésére. A futam kiemelkedő nézettséget hozott a köztévének, 733 ezer néző volt kíváncsi rá. A Telesportot a teljes tévénéző lakosság 15,9 százaléka nézte, ezzel megelőzték a tv2-t is, de 18-49 éves korcsoportban (a reklámpiac ezt tekinti a releváns korosztálynak) az m1 alulmaradt.
Ismeretes, hogy a Magyar Televíziónak a tárgyalások kezdetén ajánlott, hat hónappal ezelőtti ár hatodáért sem kell a MotoGP-közvetítés, melyről még futam előtt egy nappal sem született megállapodás.

Három hete a jogtulajdonos a saját szabályzata szerinti lehető legalacsonyabb árat ajánlotta a köztévének, mely euróban alacsonyabb (a rossz árfolyam miatt forintban több) a tavalyinál, az MTV megkapta volna mindhárom kategória jogait, ráadásul a kábeltelevízióknak továbbértékesíthette volna az adást.
A televízóban ezt sem fogadták el, az MTV válaszul nulla forintos ajánlatot tett. Információink szerint a tévé ennek az alacsony árnak az 50-60 százalékát ajánlotta, az egész idényre vonatkozóan néhány tízmilliós összegről van szó.
„Egyértelmű, hogy Talmácsi az egyik legnépszerűbb magyar sportoló, és nemcsak a motorozás, hanem a közszolgálati tévé hőse is” – fogalmazott Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke. „Talmácsi Gábor sikertörténete nálunk vált először ismertté, szeretnénk, ha nálunk is maradna, minél tovább. Most már csak a részletekben kell megállapodni a jogtulajdonossal, de ahogy eddig, ez most sem lesz probléma.”
„Talmácsi tudása, különleges gyári motorja, megszokott háttércsapata, komoly és megbízható szponzorai az élbolyba predesztinálják Gábort a 250-eseknél is” – mondta Schulek Csaba sportfőszerkesztő. „Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legjobb műsort készítsük majd el. Együtt fogunk dolgozni Talmácsi menedzsmentjével azon, hogy a futamokon kívül mindig legyenek érdekes háttértudósítások is Gábor életéről, edzéseiről, utazásairól."
Első alkalommal több mint három és fél éve, 2005. július 24-én közvetítette a Moto GP 125 köbcentiméteres kategóriájának versenyét a Magyar Televízió a Donington Parkból. Talmácsi világbajnoki győzelemmel végződő, 2007. november 4-ei valenciai versenyét több mint másfél millióan nézték, idei második versenyét április 26-án, Motegiből közvetíti az m1.
 

adam89

Ismert tag
2005 Szeptember 20
6,026
1,303
113
30
...
"A 2009-es szezonban a Magyar Televízió közvetíti a gyorsasági motoros világbajnokság 17 versenyhétvégéjének valamennyi futamát."
Ezek alapján adniuk kéne...
 

otyg

Ismert tag
2004 Január 19
3,402
159
63
Na végre! (azért remélem, hogy élőben adják le mindhármat, nemcsak a 250-et, aztán valamikor késő este a többit felvételről - bár ez is jobb megoldás, mint a semmi:)) :beerbang:
 

rallye

Aktív tag
2004 November 10
139
26
28
Hát ha a Eurosport nem adja, akkor hülyék lennének ha nem adnák élőben, elég nagy nézőszámot lehetne csinálni vele.
És szerintem sokkal többen nézték volna, ha tudták volna elöbb, hogy egyáltalán lesz.
 

maresz2

képtálaló
2004 November 1
8,677
21,019
113
36
Kőszeg
A MotoGP katari futamáról pár kép. :koccint:
 

Csatolások

pardiimre

Ismert tag
2005 November 18
1,403
103
63
Ez a nagylelkű M1 valóban adja a királykategóriát is... Felvételről. Ezen a héten délben, mivel a futam reggel van, jövő héten éjfélkor. Köszönjük! (forrásom: Port.hu)
 

otyg

Ismert tag
2004 Január 19
3,402
159
63
Elég jól alakult a mai nap (már ami a magyarokat illeti persze, Talma 4. Tóth Imi 13., míg csapattársa Pasini meg 3.). Nem mondom, hogy nem kellett egy kis szerencse is Talmának, de a tudás mellé ez is kell. Egyébként az első két futam alapján úgy látom, mintha Talma motorja egy picit gyengébb volna, mint csapattársai (vagy egyszerűen csak a beállításokat nem találják), de ezt nehéz megállapítani, mert nem túl szerencsés körülmények között zajlott egyik verseny sem.

Ami meg a GP-t illeti, Melandri jó szereplésének nagyon örültem, a Kawasaki meglepően jól ment, remélem sikerül neki komolyabb meglepetést okozni idén. :)