Interjú P. Edinával: Nem harap a PB Nyuszi

Tom48

Aktív tag
Nem harap a PB-nyuszi ( Kisalföld Online)

2003-10-17

Bármi is volt a szerencseszáma eddig Pantinchin Edinának, a győri modell valószínűleg lecseréli a tízesre: a tizedik hónap tizedikén, este tíz órakor, a tízes számú jelöltként nyerte el az Év Playmate-je címet. Cikk+ képek Edináról

Kattintson a képre!
A huszonhárom éves szőke lányt a tizenkét döntőbe jutott jelölt közül választotta ki a zsűri, hogy az Év Playmate-jeként egy éven át képviselje a nyuszis magazint. Az estélyi ruhás, bikinis és nyuszijelmezes felvonulás során a formás idomok és a harmonikus megjelenés mellett a fellépést is díjazták, még egy rövid koreográfia is belefért a bemutatkozó néhány percbe. A tét nem akármi volt: címlapos fotósorozat a novemberi Playboyban, egy gyönyörű BMW, s persze háziasszonyi szerep számos rendezvényen. A jelöléstől a döntőig eltelt hosszú hetek alatt végig folytak a találgatások, milyen típusú, alakú, hajszínű lány a legesélyesebb a győzelemre. Bár az amerikai anyalap modelljei nagyrészt szőkék, tavaly egy barna lány, Bódi Sylvi lett a magyar Playmate. Éppen ezért idén szőke befutóra saccoltak – és bejött.

A döntő pillanatai
Edina már a válogatáson alaposan meglepte a zsűrit eredeti, szókimondó válaszaival, de mint mondta, éppen ez volt a célja.
- Sokat gondolkoztam például a mottómon - nem szerettem volna valami sablonos bölcsességgel előállni -, aztán belegondoltam, miről szól a magazin, a verseny, és úgy érzem, sikerült beletrafálnom. A zsűri több kérdést is feltett, amit igyekeztem inkább a humor felől megközelíteni. Arra például, hogy mit kérdeznék Hugh Hefnertől, a PB nagy nőfaló hírében álló, idős alapítójától, azt válaszoltam: megkérdezném, neki is akkora van-e és olyan természetes, mint az én mellem… A Playmate-választás nem egy szépségverseny, itt a külső mellett hatalmas szerepe van a kisugárzásnak is. Hogy nyertem, abban valószínűleg benne van az is, hogy a zsűri látta, vannak eredeti gondolataim, hamarosan diplomám is lesz, beszélek nyelveket, tehát valószínűleg méltó módon tudom majd képviselni a magazint. Valószínűleg ezt a vetélytársak is sejtették, hiszen nemcsak azt vágták Edina szemébe többször, hogy „úgyis te fogsz nyerni!", hanem ki is közösítették a felkészülés során: nem beszélgettek, de még egy asztalhoz sem akartak ülni vele.

Bundavádak

Alighogy megnyerte a versenyt, szárnyra kaptak a hírek: az egész bunda volt, s minden „illetékes" tudta, hogy Edina nyer majd. Egy bulvárlap a címoldalon feszegette, vajon meddig megy el a lány, s mire hajlandó a gyönyörű BMW-ért, az interneten pedig fórumokon csaptak össze a pro és kontra érveket hangoztató drukkerek és ellendrukkerek. Edina nem titkolja, hogy tényleg sok mindenre hajlandó volt a sikerért, de semmi olyanra, amire rosszakarói célozgatnak.
- Persze, többször is eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha nyernék, ez adott erőt ahhoz, hogy lemondjak valamiről, vagy éppen megtegyek bizonyos dolgokat, hogy lemenjek edzeni, hogy otthon üljek egyedül az albérletemben, miközben a főiskolás csoporttársaim buliznak az éjszakában. A természetes adottságaim nélkül
persze nem sikerült volna, de megdolgoztam a sikerért. Aerobicozom, futok, foglalkozom a külsőmmel, erre pedig bárkinek megvan a lehetősége. Ha tényleg bunda lenne a dologban, és hónapokkal ezelőtt tudtam volna, hogy én nyerek, mint ahogy egyesek állítják, valószínűleg nem az ájulás határán, szóhoz sem jutva vettem volna át a díjat, hanem komoly színészi alakítást nyújtottam volna a színpadon. S még ha a leggonoszabb pletykákat vesszük is alapul, nehéz elhinni, hogy megkörnyékeztem volna mind a tíz zsűritagot, beleértve például Bíró Icát is…
A győzelem nemcsak a csillogást, hanem az irigységet is magával hozta Edina életébe, aminek megnyilvánulásaival nap mint nap találkozik. Volt, hogy meghúzták az autóját, vagy éppen belerúgtak, ha pedig melegítőben megy le a boltba, furcsán néznek rá, hogy miért nincs kiöltözve…
- Úgy veszem észre, az emberek sokkal nehezebben fogadják el, ha valakinek egy hétköznapi családból, átlagos környezetből sikerült kitörnie, mint ha úgy ér el sikereket, hogy eleve beleszületik a jóba, a gazdagságba. Éppen a pletykák miatt is készültem annyira a fotózásra, hiszen úgy éreztem, lehetőséget kaptam, hogy bebizonyítsam: érdemes vagyok a címre.
Hogy az-e, bárki megnézheti a novemberi Playboyban, az Edináról készült aktfotó-sorozaton. A parádsasvári kastélyszálló luxuslakosztályában készült képekről csak annyit, hogy a legjobb értelemben vett, klasszikus PB-hagyományokat tükrözik: fényűző, romantikus környezet, ahol az új címlapmodell a mesés Csipkerózsika szerepét alakítja.

Bevállalós, de nem akárkinek

A versenyre választott szlogenje – „Egy nő legyen finom, egy nő legyen buja, a konyhában tündér, az ágyban …" – és a „legvagányabb jelölt" cím ellenére Edina bemutatkozó filmjén úgy tűnt, hogy egy visszafogott, szerény nyuszival (pontosabban nyuszijelölttel) állunk szemben: vérvörös, démoni ajkak helyett szolid, natúr sminkben láthattuk, s azok közé a kevesek közé tartozott, akik nem dobták le a melltartójukat.
- Azt hiszem, igaz rám a mondás, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. Nemcsak a friss címem miatt, de egy kicsit valóban nyuszi vagyok. Nagyszájú vagyok és bevállalós, de ezt nem szabad összekeverni a könnyűvérűséggel.
Ami nem jelenti azt, hogy egy megfelelő partner nem tudja kihozni belőlem a legjobbat. Sőt…
S hogy milyen ez a megfelelő partner? Elsősorban érdekes, izgalmas egyéniség, aki mellett nem lehet unatkozni. Legyen hasonló érdeklődésű, fontos, hogy „passzoljanak" minden téren - igen, azon is! -, s mivel Edina amolyan „első látásra-típus", a legfontosabb, hogy már az első pillanatban meglegyen köztük az a bizonyos szikra.
- A testbeszéd az, ami igazán megfog, nem véletlen, hogy az első nagy szerelemből is megmaradtak bennem bizonyos mozdulatok: imádtam például, ahogy az illető lehamuzta a cigarettát. Még az is tetszett, ahogy rágta a körmét.

Nincs szüksége szilikonra

Bár a jelöltek között nem egy volt, akinek dús idomai nem is titkolhatóan a szilikonnak köszönhetőek, a természetesség győzedelmeskedett az idei PB-gálán. Edina, aki többször visszahallotta már azt a rosszindulatú pletykát, hogy az ő formás mellei is sebészkés alatt „készültek", már csak legyint a hasonló híresztelésekre.
- Belefáradtam, hogy bizonygassam, valódi a mellem. Aki ismer, és akinek a véleménye számít, úgyis tudja rólam, hogy nem volt plasztikai műtétem, egyszerűen szerencsés típus vagyok, hiszen a vékony testalkatomhoz viszonylag nagy méretű cicim van. Idenőtt és kész, s ezzel kaptam egy lehetőséget – miért ne élnék vele? Ha később szülni fogok és esetleg elveszti a formáját, a feszességét, lehet, hogy nem zárkózom majd el a beavatkozásról, de akkor sem biztos, hogy a szilikont választom majd. Egyelőre azonban nincs szükségem semmi ilyesmire, ráadásul eléggé ódzkodom attól, ami egy ilyen műtéten történik: összevagdosnak, rostok szakadnak…

Irigylésre méltó szakmai gyakorlat

Attól az „apróságtól" eltekintve, hogy ezen túl a világ egyik legrangosabb férfimagazinjának magyarországi arca lesz, Edina éli a főiskolások szokványos életét: két másik lánnyal egy székesfehérvári albérletben rendezkedett be, mint mondja, ez a kényelmes bázis, ahonnan Budapestre, Győrbe egyaránt gyorsan odaér.
A férfi rajongók számára jó hír, hogy éppen facér, nyáron ért véget egy hosszú, egyéves kapcsolata a főiskolán, s bár valószínűleg a jövőben férfiak hada fogja ostromolni, egyelőre még nem érzi a „rohamot". A média érdeklődését annál inkább; amióta lelépett győztesként a kifutóról, szinte meg sem áll, partik, tévé- és rádiószereplések követik egymást, néhány napja pedig „Az év illata" verseny zsűritagjaként szavazhatott a legfinomabb parfümre. S bár esténként kimerülten zuhan be az ágyba, ezek a programok nemcsak szórakoztatók, hanem tanulságosak is a végzős kommunikáció szakos PB-nyuszi számára, hiszen végre bepillanthat a kulisszák mögé.
- Most élőben is láthatom azt, amiről az iskolában tanultam, például hogy hogyan készül egy tévéműsor vagy egy interjú. Mivel kommunikációs szakemberként szeretnék dolgozni – a főiskolán PR-re szakosodtam – gyakorlatnak sem utolsó, hogy én képviselem a Playboyt és a BMW-t Magyarországon.

Kapcsolódó cikk:

PB-nyuszinak készül (2003-09-15) >>
http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=182&cid=65659
Kapcsolódó linkek:
http://www.dinababa.hu


playmet_musor.jpg
 
Oldal tetejére