Internet-Biztonság

csaacsii

Ismert tag
Azért indítom ezt a topic -ot, mert mindannyian jelenleg is támadhatóak vagyunk, lehetünk. Sokunknak megvannak a netezési szokásaink és senki nem szeretné adatait kiadni esetleg megfertőzni gépét!Várom mások biztonság technikáját és ellenőrzési szokásait!Egy két tanáccsal had szolgáljak ami az esetemben bevállt!
Mindenkit kérek hogy ha csak lehetséges kerüljük a melyik a jobb vírusírtó vitákat, ez ne erről szóljon!!!

Védelem több részre osztható!
Operációs Rendszer:
Legalkalmasabb rendszer a biztonságra az unix rendszer (linux,ubuntu stb.), nem írnak rá vírust!Először is az operációs rendszer (windows)sérülékeny pontjainak javítása. Erre vannak a windows frissítések, viszont egy nem eredeti -nél nem szabad bekapcsolni. A Flash player, java és egyéb böngésző kiegészítőket érdemes rendszeresen frissíteni.A windows -ban a legveszélyesebb szolgáltatás a Távoli rendszerleíró adatbázis ezt le kell tiltani!(Ez azért van, hogy te be tudj lépni a gépedre egy másik (távoli) gépről ez nem tanácsos.) Van egy program ami nagyon jó tisztító és egyéb program az Advanced System Care, aminek az eszköztára tartalmazza a biztonsági rések keresőt mely kijavítja ezeket a támadható pontpokat! A Browser guard -ja a böngészőket teszi biztonságossá!

Ha más gépen netezel, lehetőleg használj portable böngészőt, olyat ami nem helyez el fájlokat a merevlemezen (még a cookie, temp, tmp mappákat sem és sandbox -ban fut!

Böngészők és internetezés
Fontos, az internetezés magatartás. Vannak átverések ezt előbb utóbb kiszűröd. A böngészőkhöz (IE és FF)van egy weboldal ellenörző plugin ami segít a káros oldalak kiszűrésében, de rákereshetsz weboldalon is. WOT a neve.
http://www.mywot.com/
itt csak beírod a webcímet és mindent leír a vírus veszélytől ,az adathalász és gyermekbiztonságig mindent!Az oldalunk gyermekbiztonsága 51% a többi egész jó. A http -t nem kell beírni.


Amennyiben van egy gyanús fájlod és nem vagy biztos benne akkor ezen az oldalon leellenőrzi neked 43 vírusprogrammal, csak fel kell töltsd a fájlt.
https://www.virustotal.com/
Kerestem egy vírust:rohog:


Csak olyan oldalakra regisztrálj amik használnak biztonságos SSL-t Ezt az internet beállításokban
találod (IExplorer) és a böngésződ beállításaiban állíthatod be!

Mindíg használj változékony, rád nem utaló jelszavakat. Legyen erős, ezt itt tudod leellenőrizni
http://www.passwordmeter.com/

Ne tárold a jelszavakat a böngésződben! Én egy szöveges állományban tartom jelszóval védve!Cryptex nevű egyszerű kis programmal könnyen titkosítom fájljaimat) Soha ne adj ki magadról személyes információkat!

Fontos a tűzfal degy jó vírusírtó rendelkezik aktív fájlrendszer védelemmel. Hiába van jó tűzfalad, ha azt nem állítod be renesen, szánj rá egy kis időt, érdemes!

Van az AVG oldalnak link ellenörzője, itt leellenőrzi h. vírusos -e!
http://linkscanner.explabs.com/linkscanner/avg/

Vannak tűzfal tesztelő oldalak pl.:
HACKERWACKER aminél ha látod alul a számítógép fájljaidat akkor más is hozzáfér!!! Ezen oldalon a NOSCRIPT és adblock legyen kikapcsolva!!!
http://tau.hackerwhacker.com/freetools.phpEgyes programok portot nyitnak a tűzfalon amin komunikálnak ezzel egy ellenőrizetlen "kaput" hagyva.
Ezen az oldalon https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 tesztelheted a tűzfalad (proceed-re klikk)
Majd all service port ,de az összes többit is érdemes végigvinni! (Ezen az oldalon NE használj proxy-t!
Amennyiben az összes rácspont zöld akkor minden rendben!Ekkor a tűzfal naplódba be kell kerüljön , hogy portszkennelés!
A másik hasonló oldal http://www.whatsmyip.org/port-scanner/
Internetezéskor fontos az anonimitás, használj proxy server -t, így nem azonosíthatják be a géped! Erre jó kis program a proxy Switcher, megkeresi az ingyenes proxy kiszolgálókat!

Minden esetre oda kell figyelni mit tölt le az ember, meg amúgy is előbb lesz a vírus és utána az ellenszer! Ezért jó ha a vírusírtó naponta frissíti a vírusdefiníciós adatbázist!Minden féle képpen azért is nem aggódok hogy vírusom lesz -e, mert biztonsági mentésből bármikor
visszaállítom a gépet CD -ről, Pen drive -ről, vagy akár a számítógép indulásakor az F11 megnyomásával az op rendszer nélkül! Ez a program az Acronis True Image Home!


Aki mindenképp war(ázs)ezolni akar, annak a védelmét legtöbb esetben ki kell kapcsolni és így már nem ér semmit az egész. Erre csak annyi, hogy megbízható regisztrált oldalakról kell letölteni, amit már kommenteletek és nem vírus!

Minden esetre nincs 100% os védelem, de odafigyeléssel megoldható a baj elkerülése!
 

csaacsii

Ismert tag
Egy érdekes videó adataink biztonságáról a Facebook és hasonló oldalakon! Érdemes végignézni, teljes film!

 

csaacsii

Ismert tag
forrás:HVG

"Újabb érdekes fordulat a két hete tartó NSA-botrányban: az amerikai hírszerzés állítólag már 5 éve hozzáfér a skype-os hívásokhoz és szöveges üzenetekhez.
A hírek szerint még a vállalaton belül is csak rendkívül kevesen tudtak a „Project Chess” névre hallgató megfigyelési programról, amely állítólag már a kezdetektől fogva a szélesebb körű PRISM részét képezte - írja a New York Times-ra hivatkozva a TechCorner."
 

csaacsii

Ismert tag
A CryptoLocker egy olyan ransomware, ami meggátolja az adatainkhoz való hozzáférést, ha nem fizetjük ki a kért váltságdíjat. A hazánkban is nagy sajtóvisszhangot kapott kártevő először szeptemberben ütötte fel a fejét és azóta gépek tömegeit támadta meg.

Hogy mennyire komolyan kell vennünk a fenyegetést azt jól példázza, hogy a minap egy USA-beli rendőrőrs is kénytelen volt fizetni, hogy visszanyerje az adatait.CryptoLocker-Ransomware-demands-300-to-decrypt-your-files[1].png

Cikk.: DirtyWindows
 
Oldal tetejére