Ki nyeri/ki nyerje a BigBrother-t!!

Ki nyerje a 16 milliót? Ki lesz a BB győztese?

 • Renato

  Szavazat: 0 0.0%
 • Bálint

  Szavazat: 0 0.0%
 • Évi

  Szavazat: 0 0.0%

 • Összes szavazó
  0
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lacuss

Tiszteletbeli moderátor
2002 Augusztus 31
4,209
5
0
kep.tar.hu
Álmomban sem gondoltam volna, hohy itt a Bprdán Renátó többség lesz, mellesleg én is őt csípem és neki drukkolok, szl VAFFANKÚLÓ!!!!!!
:koccint:
 

laca

borda szamuráj <br> <b>Moderátor</b>
2002 Szeptember 1
8,347
645
113
119
lacaceleb.hu
Sajnos nem az fogja nyerni akinek drukkolunk! Renato!!!!! Még egy digi-dugi belefér!!!
 

Bateman

Tag
2002 Szeptember 26
557
0
16
41
Visit site
Remélem a latin csődör nyer!!! Nehogy már egy nagyvalagú parasztasszony, vagy egy álomszuszék döglöttló vigyen mindent.
 

Sarrel

Tag
2002 Szeptember 2
532
0
16
Visit site
Furcsa, hogy szinte bárkivel beszélek, ez a véleménye. Még sem ő fogja nyerni. Ami persze remek minőségi bizonyítvány kicsiny hazánkról
 

DaRat

Tag
2002 Szeptember 2
434
2
18
118
Mi a velemenyetek arrol, hogy adjuk a tizenotmilat Janoskanak. Janoskat megkapja Pongo (remeljuk), igy ove lesz a penz is...

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

darat
 

xpolip

Tag
2002 Október 16
38
0
6
47
Visit site
Valamelyik fórumon már írtam, de hátha valaki nem olvasta. Bálint nyeri. Éva és Renátó beépített ember. Már a műsor kezdete óta el van döntve a végeredmény. Vagyis kamu az egész.
 

laca

borda szamuráj <br> <b>Moderátor</b>
2002 Szeptember 1
8,347
645
113
119
lacaceleb.hu
Ha beépített emberek akkor miért Bálint nyerné? A műsor is elkészült és a pénz is megmarad!
 

xpolip

Tag
2002 Október 16
38
0
6
47
Visit site
Azért nyeri Bálint, hogy ha mégis kiderül (már mindenki tudja), a valódi játékosok ne perelhessenek. A nézők manipulálásával érik el a szavazás végeredményét. A kellő pillanatban bevágott jó vagy rossz rész a TV-ben, sok ember döntését megváltoztatja.
 

Lacuss

Tiszteletbeli moderátor
2002 Augusztus 31
4,209
5
0
kep.tar.hu
Világostsatok már fel plíz, mert én nem tudtam, hogy vannak beépített emberek, valaki mondja el az egész sztoryt plíz!!!!!!
:koccint:
 

xpolip

Tag
2002 Október 16
38
0
6
47
Visit site
Na jó:

Annak, aki nézi:

"Eloször is ott kell kezdenem, hogy amikor meghallottam a nyáron, hogy hamarosan indul a BB, vegyes érzelmekkel fogadtam. Hallottam ugyan már róla, de külföldi adásokat nem láttam. Mit érdekel engem az, hogy hogyan él néhány ember összezárva, hogyan esznek, fürdenek... Azután persze mégis megtekintettem az elso adásokat, s rájöttem, hogy jó a musor. Persze nem a fürdoszoba, vagy hálószobai jelenetek miatt, hanem mert EMBERI KAPCSOLATOKRÓL szól. Hogyan viselik el egymást s a kamerákat a szereplok, milyen taktikákat találnak ki a milliókért? Azt hittem, ez a lényeg. Kiválasztottam viselkedésük alapján a kedvenceket, elsosorban olyan mérce szerint, hogy én hasonló helyzetben hogyan viselkednék. És telefonáltam a jelölésekkor, mentek az SMS-ek a kiszavazáskor. Jöttek a „vérre meno" viták az ellenszurkolókkal itt a Fórumon. Tudtam, hogy pénzcsalás az egész, de úgy gondoltam, hogy a szórakozás és a kedvencek megérnek annyit, hisz oszintén mondom,a musort is és a játékosokat is nagyon megkedveltem. BB-mániássá váltam én is. Szinte minden adást megnéztem, az újságokat elolvastam. S közben feltunt néhány furcsaság, amit nem tudtam magyarázni, nem is nagyon kerestem rájuk a választ, de valahogy a fejemben maradtak... S azután, amikor mások is szóvá tettek bizonyos dolgokat, bennem is összeállt a kép. Rájöttem, hogy a Big Brother NEM ARRÓL SZÓL, hogy 12 embert figyelnek a kamerák, s hogy a Nagytesó mindent lát. Nem a 12 lakó a nagytesó játékszere, hanem mi. A BB valódi lényege az, hogy hogyan lehet a tömegeket manipulálni. A Nagytesó velünk játszik, s ez a játék abból áll, hogy úgy irányít bennünket, ahogyan az neki tetszik!

Eloször is mi lehet a Big Brother célja? Természetesen a készítoknek és a tévének is a pénz. A pénz pedig a reklámok, a telefonos szavazások és hallgatózások, az internetes kukkolások hozzák. Fontos tehát a nézettség, hogy minél több embert vonzzon a musor a képernyok elé. S mi az amire elsosorban a többség kiváncsi, mivel lehet biztosan eladni? A szex. A készítoknek, tehát olyan karaktereket kellett beválogatni, akik elég érdekesek. Akikkel történhet valami. Ám azonban, AMIKOR EKKORA BEVÉTEL A TÉT, nem lehet mindennt csak a véletlenre bízni, hisz a válogatás mégiscsak lutri. (Gondoljatok csak Popeyre, o volt a szépfiú, akire az a szerep várt, hogy sorra ledönti a lányokat, a kamerák elott mégsem mert bevállalni senkit.) Kellett tehát két ember, akik mindenre készek, akik bármikor megcsinálják a szexet, amikor a Nagytesó beint. Ki is játszhatja el ezt a szerepet? Talán egy lány, aki szerény körülmények között él édesanyjával, s a legnagyobb álma az, hogy pornószínészno legyen, hogy pénzt kereshessen, s egy srác, aki Pesten „életmuvészként" cselleng, akinek semmi sem számít, aki újságcímoldalon hozott fénykép szerint, ha kell, melegbárokban táncol. Két ilyen ember jó pénzért, bármire kész. Ok lesznek a musorban a mindig bevetheto tartalék, de mondhatjuk úgyis, a két tégla.

Csupán egy hetet kellett várni, s nagy hírverés közepette, az elso „spontán" aktus megtörtént. Mino véletlen, hogy pont akkor, amikor a konkurens csatorna valóságshowja indult. Arra, hogy megrendezett a dolog, ekkor még nem gondoltam. Csupán az volt különös, hogy minden olyan simán ment. Éva a lányoknak nyafogott a pattanások miatt, amik kijöttek rajta, mert egy hete már nem szexelt. Odaszólt Renatónak, hogy lefeküdne-e vele. Ez eddig még poénnak is elment volna, a furcsa a fiú reakciója volt: már indult is a hálóba, s a többit már tudjátok. Csendes tóban lakik a béka, effélét írtatok ekkor a topikokba, hisz Renato az elso héten eléggé visszahúzódó volt, s mindenkit meglepett, hogy éppen o lett az , aki elsoként bevállalt valakit. Éva akkor még közutálatnak örvendett: tehén, kurva, ribanc, ilyen jelzokkel illették leginkább, s rengeteget piszkálták a papucsa miatt. Alig kellett néhány napot várni, s ismét megesett a dolog Éva és Renato között. Mino véletlen, éppen élo adásban egy pénteki késo estén, amikor már a másik show is kezdte meghódítani a nézoket. Ez se volt még azonban furcsa. A tantusz egy-két hét után esett csak le, amikor a két hoskefélo ismét bevállalta egymást. Pont akkor, amikor a konkurens show egyik szereplojének hosszas ceremónia után bevittek egy csajt éjszakára, hogy hancúrozzanak egy jót. Ekkor kezdték az újságok feszegetni a témát, hogy talán nem is olyan véletlenek azok az együttlétek.

Közben furcsa módon a két foszereplo egyre népszerubb lett!!! Oszinték, magukat adják, nem képmutatóak... Ilyen vélemények jelentek meg a képernyon, ezek voltak olvashatóak az Interneten. S valahol itt kezdodött az igazi manipuláció, már velünk. Azt is mondhatnám: AZ AGYMOSÁS. Nagytesó természetesen nem engedhette meg, hogy két beépített embere kiessen. Fokozatosan úgy kellett alakítani az eseményeket, hogy a nézok a kezdetben nem túl népszeru két személyt megkedveljék. Ez természetesen nem volt nehéz. A nap 24 órájának az eseményei közül a nézok többsége, akinek nem volt Internete, csupán 45 percet láthatott. A tévé képernyojén. Egy jól összevágott válogatást. Egy nap alatt sok minden történik az emberrel, sok mindent tesz és mond. Olyasmit is, ami miatt valakit kedvelni lehet, olyasmit is, amiért utálni. Nagytesónak csak válogatnia kellett, s attól függoen, hogy valakirol mit domborított ki, asszerint kezdte utálni vagy isteníteni az ország. Nagytesó ekkor kezdett el velünk játszani, s ez a musor lényege. A tévében azt láthattuk, hogy Éva és Renato szeretik az állatokat, mindenkinek mindent a szemébe mondanak. Feltételezem, hogy a titokszobában kaptak is utasításokat, hogy éppen mit tegyenek, hogy mire vevok a nézok. A többiek közben lassan kezdtek lefelé csúszni a népszeruségi listán. Nem is csoda, hisz olyan kép alakult ki róluk, hogy nem tökéletesek. Az egyik talán meleg, a másik papucs, a harmadik ribanc, de van itt folyton vinnyogó... Hogy a hetek alatt ki ültette a fülünkbe a bogarat?

A manipuláció lényege az, hogy ne vegyük észre, hogy manipulálnak velünk. Természetesen az agymosás sem úgy történt, hogy a szemünk közé mondták, mit gondoljunk. Kiskanállal adagolták az infromációkat, hogy csak lassan alakuljon ki bennünk az a kép, amit szerettek volna. Akartok egy példát? Néztétek a tegnap esti Elmondom Brothert? Arról volt szó, hogy a lakók bútorokat készítenek egy kórház gyerekeinek. Figyeltétek, hogy a szereplok véleményei közül kinek mit vágtak be a musorba? Évi és Renato arról beszélt, hogy milyen jó segíteni a beteg gyerekeken. A többieknek ezzel szemben azokat a mondatait adták musorba, hogy milyen jó festeni, hogy még sohasem csináltak bútort stb. A nézokben tehát TUDAT ALATT az a kép alakult ki, hogy igen, Évi és Renato az, aki a gyerekeken akar segíteni, a többieknek más a fontos. S így volt ez három hónapon át, s olyan finoman csinálták, hogy észre sem vettük.

Folyt a manipuláció és hullottak a fejek minden második héten és elégedettek voltunk, hisz ezt MI AKARTUK, itt mi irányítunk.

Ez nem igaz, mondhatjátok most sokan, hisz végül is a lakók jelölnek saját maguk közül. Ez így van, de ne feledjétek, hogy a „nézok" is jelölhetnek telefonon. Nagytesó nagyjából tudja, hogy a heti konfliktusok alapján a házban milyen eredmény várható. A telefonon beérkezo szavazatokat pedig senki sem tudja ellenorizni. Ezzekkel lehet sáfárkodni. A lényeg az, hogy ne fordulhasson elo, hogy egyedül Évi és Renato legyen a két jelölt, hogy egymás ellen induljanak. Legalább egy harmadiknak még lennie kell! S soha nem is volt semmi bibi. A legrázósabb Pongó és Renato párbaja volt. Hiába volt Pongó a népszerubb, mégis neki kellett mennie. Emlékeztek a telefonos szavazásra? Furcsa volt. Hogy valami nincs rendben a voksok számlálásával, azt Zsani kiszavazása is bizonyítja. Az utolsó 10 percben hihetetlen dolgok történtek. Szerintetek hány szavazatnak kellett érkezni percenként, hogy a százalékok egy-két százezer már leadott voks mellett csak úgy meglendüljönek felfelé vagy lefelé? Na, persze itt ennek a dolognak nem volt túl nagy jelentosége, csak arra szolgált, hogy a Zsanit utálók még többet telefonáljanak, hogy több legyen a befolyt pénz.

Van még egy dolog, amit most biztos sokan felvetnek: ha Évi és Renato beépített ember, miért szavaztak egymásra? Nos, vajon nem így lehet legjobban elterelni a gyanút? (Bár kissé furcsa, hogy egymással kefélnek is, meg egymásra szavaznak is?) Renato egyébként sohasem volt túl ideges, hogy kiszavazzák és kiesik. Nem érdekelte a NÉPSZERUSÉGE A HÁZBAN. Leordított bárkit, nem dolgozott. Tudta, o bármit tesz, s hiába jelölik, úgysem megy ki. Persze emiatt a nézok körében még népszerubb lett: laza csávó...

Amikor korábban ezekrol a dolgokról írtam a Fórumon, volt aki felvetette a kérdést: Miért lenne szüksége ilyen bundára a tévének? Hogy megspórolja a 16 milliót? Nem. A válasz: a nézettség miatt. Általában az ilyen musorokban a szürkék maradnak bent végig. Képzeljétek, hogy ha az utolsó héten Bálint, Szabi és Andi marad! Nem történne semmi, és senki sem lenne kiváncsi az adásra. Így viszont Renatonak és Évinek a nagyjelenete majd csak az utolsó héten következik! Lehet, hogy lesz több is!

Ha Nagytesó jól dolgozott, s jó volt az agymosás, akkor most hülyének néztek engem. Megtehetitek, mert kézzel fogható bizonyítékom nincs, nem is tudtam most minden érvet hirtelen felsorolni, már így is hosszú és unalmas vagyok. Biztos sok szitkot is kapok, egy pár keresetlen szót. Pedig nem kérek toletek semmit, azt sem, hogy kire szavazzatok. Nem, mert az eredmény már megvan. Az utolsó hármas: Évi, Renato és valószínuleg Bálint. Bálint fog nyerni hivatalosan, nehogy túl nagyon kilógjon a lóláb, de Évi és Renato is megkapja az oket megilleto pénzt. A héten Andi esik ki, azután Popey, majd Szabi. Emlékeztek? A BB kezdetekor a két fiú és Pongó számított a lehetséges befutónak. Igyekeztek becsületesen viselkedni, s nem értik, ahogy Pongó is fogalmazott, hogy az ország miként támogathat egészen más értékrendszert. Hát azért, amit leírtam.

Ez lesz tehát a játék végso forgatókönyve. És mindannyian örülünk majd az utolsó musor után, mert az történt, amit mi akartunk. A kedvenceink lettek a döntosek. Az igazi „egyéniségek". De addig még szavazunk egy párszor, s költjük a pénzt. De ha mégis szöget üt valami a fejetekben annak kapcsán, amit leírtam, akkor próbáljátok meg az egészet ti is végiggondolni."


A fentieket nem én írtam, csak bemásoltam!
 

Lacuss

Tiszteletbeli moderátor
2002 Augusztus 31
4,209
5
0
kep.tar.hu
Hűűűűűűűű! :D :D :D :D :D
Van benne valami.... Asszem nem nézek több TV-t, de most komolyan és ez minden országba így megy, ahol van/volt BigBrother?? Ez tök gáz, nem baj, legfeljebb nem nézem a BB2-t! :D
Köszi szépen a hozászólást, sok igaz van benne!
:koccint:
 

laca

borda szamuráj <br> <b>Moderátor</b>
2002 Szeptember 1
8,347
645
113
119
lacaceleb.hu
röviden: nem szavaztam ha telefonálok ilyen céllal, akkor inkább
az elesetteket, beteg gyerekeket, stb. támogatom! rövid időre bárkit lehet hülyének nézni, majd felébred!
 

Pali

Tiszteletbeli adminisztrátor
2002 Augusztus 30
6,551
565
113
Szeged
invitel.hu
Laca: nagyon igazad van!!! Én is inkább rászorulóknak adtam volna azt a pénzt, amit szavazásra költöttem!!!
 
N

nezegeto

mondjuk én gondoltam hogy évi nem beépített ember, mert aki egy-egy szavazásnál az izgalomtól falfehérré tud változni, az bizony nem beépített...

Évi gratula!

nezegeto
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.