Lost (haladóknak)

Tristan

Új tag
Én azt nem értem, hogy tulajdonképpen mi is ez az "alt" vagy milyen sík...
Mert ugye eddig is voltak ilyen szigeten kivüli jelenetek, de azok teljesen rendben voltak, meg lehetett tudni, kivel mi történt előtte... de ez most mi?!
Egyébként meg alig várom már a végét, de nem azért mert unom, hanem mert őrülten kiváncsi vagyok a fináléra!

Nekem azok a részek tetszettek igazán, mikor nem is a jelenlegi "kiválasztottakról és a mittomén milyen síkjukról" volt szó, hanem pl. Ricardo-ról és/vagy Jacob-ékról.
 

pjotr83

Ismert tag
az "alt" az "alternatív idővonal" elnevezés rövidítése.
nem mondható biztosra, de nagyon úgy tűnik, hogy a múltban valahol elágazhatott a világ (és a sziget) történelme. ennek eredményeképpen az eddig 5 évadon keresztül látott idősík mellett létezik egy párhuzamos valóság, ahol 2004-ben a sziget az óceán mélyén nyugszik, így a 815-ös járat nem zuhan le, hanem megérkezik LA-be, és embereink élik a megszokott életüket - leszámítva azt, hogy egyre többen látnak felvillanó emlékképeket az "eredeti valóságból". :)

bocs, ha túl szájbarágós volt, de gondoltam az a biztos, ha kezdem az alapoknál. :D
 

Tristan

Új tag
semmi gond, szépen megválaszoltad :)
viszont ha létezik egy olyan verzió hogy nem zuhannak le, akkor hogyan és miért villanak fel egyesekben azok az emlékképek, hiszen akkor nem is járhattak a szigeten
most ez nem világos nekem :)
 

miszter

lost mester
Na, hazaértem Afrikából és én is megnéztem az új részt. Valóban mondhatjuk, hogy az eddigi legjobb volt!

Szülési gondok:
Aaron a Szigeten született, de NEM OTT FOGANT! Az már kiderült, hogy aki a Szigeten fogan (és annak anyja elsősorban) az van halálra ítélve, így szülhetett Denielle is a Szigeten. A Dharma elején még nem volt semmi gond a szüléssel, Ricardo is úgy kereste fel Julietet, hogy egy ideje van ez a probléma és meg kéne oldani. Sztem ez Ben születése után történik, azaz Ben még születhetett volna valóban a Szigeten, csak valami miatt ez a dolog megszűnt.

Ami még nem tiszta:

Füstifecske belebújik bármely halott testébe, oké. A testet nem csak lemásolja, hanem magát a testet "fel is veszi" így lehetett az, hogy Jack apja nem volt a koporsóban. Viszont a füsti saját eredeti holteste ott volt a barlangban, pedig azt is felvette. Amikor ilyen történt nemrégiben (hogy Locke testét vette fel, pedig megvolt az eredeti holttest), akkor arra azt mondták, hogy ezért már nem is tud változtatni az alakján, de akkor abban az ókori időben miért tudott?

Sztem a mostani rész még jóval az inkaféleségek előtt volt, ami meg legalább évszázadok, ha nem ezredek. Hogy maradt fent a csontvázuk ilyen sokáig szabad levegőn?!

A videó a játékról meg istenkirálycsászárüber****anagyon! ;)

A rész egyben természetesen: 10/10
 

Balu

Ismert tag
Erre szerintem 99,9% hogy már nem kapunk választ, erre a felveszem_a_testeket dologra, ennél most fontosabb dolgok lesznek, ezt már rég el kellett volna magyarázni.
Azt már el is felejtettem, hogy miért nem tud más testet már felvenni?
 

miszter

lost mester
Erre szerintem 99,9% hogy már nem kapunk választ, erre a felveszem_a_testeket dologra, ennél most fontosabb dolgok lesznek, ezt már rég el kellett volna magyarázni.
Azt már el is felejtettem, hogy miért nem tud más testet már felvenni?

Nem volt indokolva.
A séta közben kérdezték Ilana-t, hogy most is bármikor testet cserélhet? Erre mondta, hogy nem, már nem tud változtatni...
Ennyi
 

Balu

Ismert tag
Lehet, hogy nem jól gondolom, de mikor mondja ezt Ilana?
Mikor már Jákob meghalt?
Ha utána, akkor nem lehet, hogy Jákob halála miatt nem tud már alakot váltani?
 

miszter

lost mester
Lehet, hogy nem jól gondolom, de mikor mondja ezt Ilana?
Mikor már Jákob meghalt?
Ha utána, akkor nem lehet, hogy Jákob halála miatt nem tud már alakot váltani?

Ez látod egy nagyon jó kérdés...
Ugye, mint említettem nemrégiben néztem újra az elejéről az egészet és elég gyorsan jöttek a részek (napi 3-4) és így kicsit összefolynak a dolgok. Szinte biztos, hogy már megölték Jackob-ot, hisz csak az évad legvégén mutatták meg Locke testét, és mivel egyből ezzel fűztük össze, ezért azon a részen már túl voltunk.
szvsz
Így elképzelhető amit mondasz.
Bár nem tudom, hogy a testvére halála miben befolyásolja a testfelvételes dolgokat. Valszeg erre már tényleg nem kapunk választ...
 

Balu

Ismert tag
6x04, Locke temetése előtt mondja Ilana.
Ekkor már Jákob halott. Más ötlet nincs, úgy hogy szerintem ez elég jó megoldás, amit kitaláltam. :D
Hogy mi köze hozzá?

Ahhoz mi köze, hogy Jákob nélkül füst nem tud elmenni a szigetről? Csak ha meghal?
Nincsenek kötéllel összekötve, évezredekig megvannak egymástól jó messze a szigeten, mégis míg Jákob és az utódja él (vagy míg a fény ki nem alszik, ezért akarja felrobbantani a szigetet gondolom), addig füst nem megy sehova.

---

Egy, amit elfelejtettem.
Kik, mikor és miért mondják, hogy a füst az egy védelmi rendszer? Azt hiszem a templomé.
 

miszter

lost mester
Még nem tudjuk, hogy mi történt ott a fénnyel teli barlangba.
Lehet, hogy ott belekódolódott, hogy neki is védenie kell a Szigetet.
Volt már, hogy valóban segített ebben. Attól, hogy el akar menni onnan, attól még védheti a helyet ahol született és pár ezer évet lenyomott...
 

miszter

lost mester
Valóban...
...ha vége a sorozatnak, mi lesz a topiccal? A Borda egyik legterjedelmesebb topicjáról van szó. Szépen elcsendesedik és kihal valószínűleg. Pedig az én hsz-eim kb 75%-a, (mióta van LOST) az ide érkezett.
Előre sírok :)
 

Balu

Ismert tag
Valóban lassan ki fog halni, de én elképzelhető, hogy előről elkezdem nézni, hogy most már tudom mi lett a vége és így más érzés lesz újból, pl az 5. évad is sokkal jobb volt 2. nézésre, mert sok alap dologra már nem kell figyelni, el lehet merülni a részletekben és észrevenni olyat, amit eddig nem...és emiatt sokkal jobb lesz újra nézni.

És ha látok valami érdekeset, vagy kérdésem lesz, akkor majd jövök.

Szerintem ezt páran még rajtam kívül megcsinálják és utána kalap, kabát...
 

Tristan

Új tag
az hogy lehet srácok, hogy legtöbbeteknek annyi szabadideje van, hogy teszem azt újra tudná nézni mind a 6 évadot?
hogyhogy nem melóztok, buliztok, csajoztok inkább helyette?
leszögezem, én imádom/tam ezt a sorozatot, s minden részét láttam, elöször még a tvben, aztán már 2-3 évad múlva eredeti nyelven követtem, de egyetlen egy részt sem néztem meg pl. 2-szer...(valszeg emiatt lehetnek ilyen kérdéseim:"viszont ha létezik egy olyan verzió hogy nem zuhannak le, akkor hogyan és miért villanak fel egyesekben azok az emlékképek, hiszen akkor nem is járhattak a szigeten.most ez nem világos nekem")


bocs ha esetleg off lett volna :)
 

Balu

Ismert tag
hát pl nem egy nap kell megnézni :D
eleve ha mondjuk este szoktál tévézni pihenésképp, teszem azt bármit megnézel ami éppen van, na ahelyett megnézel napi 1 ilyet és nem tudom, negyed év alatt végignézed.
Plusz amilyen időjárás van manapság, meg lesz nyáron, belefér az időbe.
Bulizni meg amúgy sem megyek, de amikor egyszer mentem, az sem a tévézési időből ment el.
 
Oldal tetejére