Lost (haladóknak)

miszter

lost mester
T-J!
Az, hogy a sorozat hosszú, vagy rövid, azt már régebben megtárgyaltuk. Még akkor amikor az írok is csak tippelgettek az első két évad sikere után, hogy mennyinek kéne lennie.
Akkor én azon az állásponton voltam, hogy ne legyen az, hogy a siker íze arra ösztökélje az írókat, hogy egy lagymatag, ellaposuló sok-sok évados sorozatot csináljanak. Én akkor is azt mondtam, hogy minimum 4, maximum 6 évados legyen a sorozat. De azt kell mondjam, hogy sok is volt ez a 6 év és egyben kevés is. Mint Balu is említette voltak olyan részek (szerinte évadok) amik egy az egyben kimaradhattak volna. Viszont kroko-nak is igazat kell adnom abból a szempontból, hogy voltak dolgok, amikre viszont nem kaptunk választ.

Ezzel azt akarom mondani, hogy hidd el, bőven elég lett volna a 6 évad, ha kicsit kevesebb a töltelék, és több a válasz...
...viszont ez a LOST, nem szabad elfelejteni; kérdések, kérdések, kérdések!
 

kroko

Tag
Íme a lényeg: alapvetően tetszett nekik, de nem azért, amiről szólt, hanem ahogy megcsinálták, nagyon megható volt, és a konklúzió, 'megfejtés' alapvetően kielégítő volt számukra.


Volt néhány megjegyzésük: néhány dolog kicsit furán volt megoldva, és ha megváltoztatnák sokkal logikusabb, szebb értelmesebb lett volna:

- Jackre volt kihegyezve a dolog, de nem eléggé: ő volt a főszereplő, ez a keretből (szem nyit-csuk) egyértelműen kiderül, mégsem róla szólt az egész
finálé: köré írhatták volna az egész epidzódot, az ő halálával a középpontban. Az apjával találkozik (mert neki egy rokona van, ráadásul ő Christian Shepard, azaz "keresztény pásztor"), és az oceanic-osokkal max akkor, amikor már a fényben van. Ez persze nem olyan látványos. :p
- az utolsó részben előkerülő sci-fi elem mint olyan az alt és a sziget sík között az egyedüli volt az egész évadban, pedig nagyon ütős volt: Jack vérző nyaka. Lehetett volna több ilyen is... Talán csak a végén jutott az eszükbe az ötlet?
- a sok felesleges szereplő előkaparása: Boone, Shannon... A kalandok jelentős részéből kimaradtak, ráadásul Shannon soha nem volt Sayid nagy szerelme. 6 évig néztük ahogy Nadia után vágyakozik... Miért nem vele találkozott a templomban? Shannont még csak meg sem említették a halála után...
- Penny miért volt ott, ha nem volt ott Penny és Desmond gyereke?
+ Sun, Jin, és még sok szereplő kölke, Aaron? hol voltak? Itt senkinek nem volt senkije, csak az Oceanic 815 haverok?
- miért éppen keresztény templomban? Lehetett volna vallási helyett szimplán spirituális a vége: nem templom, hanem tengerpart, vagy hegy, stb...Aztán pár fejtegetés:

- valószínűleg eredetileg is átnyúlt volna a sztori a túlvilágra (purgatórium) de a nézők nagy része rájött, hogy a sziget az. A végén vissza akartak nyúlni ehhez az elemhez, de látszik, hogy ez az időutazás ugrálás utáni ötlet volt. Fontosnak érezték a 'let it go' (azaz 'elengedni') mondanivalót, mint a sorozat egyik fő konklúzióját. Csak talán túlerőltették...
- Hurley, mint vezető: érthetetlen választás: eleve nem vezető típus, ráadásul nem túl okos, Ben egyértelműen manipulálta volna... Sawyer, Kate? miért nem ők?
- az incidens, és az azt követő rész: már tudták, hogy mi lesz a vége valószínűleg, de kicsit kicsesztek a nézőkkel: mutatták jelentőségteljesen, hogy a gép nem_zuhan_le. Ergo alternatív valóságot akartak láttatni velünk!


Pár megválaszolatlan rejtély, ami fájt nekik:

- születő gyerekek miért halnak meg
- a kabin: még a rejtély sem egyértelmű :). Ugyanis nem tudni, ki volt ott: Jacob vagy Mib. Esetleg Jacobot ott fogva tartotta? Az ő hangja volt egyáltalán?
- a fertőzés. Vajon a füst okozta?

Kb ennyi. Van benne pár túlzás, de elgondolkodtató gondolatok.
 

miszter

lost mester
Nagyon köszi a fordítást!
Utolsó mondatra visszatérve: fertőzés.

Van erre is egy ötletem (magyarázatom); a fertőzés igazából abból állt, hogy furcsán viselkedtek az emberek. Lásd amikor időben visszamegyünk Danielle csapatához és a kedves párja akarja lelőni Rousso-t. Talán azt tudom erre mondani, hogy nem megfertőződött, hanem elég egyszerűen megölte a füst (amikor egyedül volt és más ezt nem látta), ezután a füstifecske (szokásához híven) belebújt és mindennel azon volt, hogy kiszabaduljon a Szigetről. Ez magyarázza a furcsa viselkedést.
Volt más mellékhatása is a "fertőzésnek"?
 

miszter

lost mester
Most nézegetem újra az utolsó részeket.
Van az a rész, amikor szül a Szigeten Jacob anyja. Kijön a kis szöszke azt mondja elhaló hangon, hogy legyen a neve Jacob, majd jön a következő és tökre vártam, hogy elhaló hangon azt mondja "legyen a neve férfi feketében"... :rohog:

OFF VÉGE
 

GinGina

borda zenekirálynő - Moderátor
Fórumvezető
Nem értelek bennetek, én szerintem igazi rajongó lettem, de ettől még nem akarom a díszdobozt nézegeti, inkább megnézem még egyszer-kétszer ugyanazt a részt :D
Vagy a kedveimről a képeket ;)
Írtam a Fan Klub és töltöttem fel képeket is , de oda se néztetek :p
 

miszter

lost mester
Nem értelek bennetek, én szerintem igazi rajongó lettem, de ettől még nem akarom a díszdobozt nézegeti, inkább megnézem még egyszer-kétszer ugyanazt a részt :D
Vagy a kedveimről a képeket ;)
Írtam a Fan Klub és töltöttem fel képeket is , de oda se néztetek :p

Kedves Gina!


1. Elmondásod alapján te valóban rajongó vagy, de nem fan, mint monnyuk én és még páran, akik - a szóhoz híven - fanatikusan szeretjük a LOST-ot és a hozzá kapcsolódó dolgokat. Én például nagyon szeretném azt a rohadt díszdobozt a kezemben nézegetni :)

2. A Lost Fan Klub 2.0 meg az egyik legnagyobb bukásom itt a Bordán. Az első klubban nagyon közel voltunk a 100 taghoz, már csak 5 vagy 6 kellett volna. Aztán jött az egyik nagyszabású átalakítás és akkor újra megcsináltam. Asszem a nevében (vagy leírásában) még mindig benne van, hogy "hátha meglesz ismét a 100" vagy valami ilyesmi. Ha jól emléxem utoljára az utolsó évad első részénél néztem rá, azt hiszem 15-en lehettünk akkor, és most sem hiszem, hogy a 100-at súrolnánk. No de amire ki akarok lyukadni; nem nagyon nézegettem én azt a klubbot, és igazándiból az is meglep, hogy oda lehet írni is :D
De minnyá arrajárok és megnézem!

Szóval van különbség szimpatizáns, rajongó, és fanatikus között...
...lehet tippelni ki melyikbe tartozik! :rohog:
 

pjotr83

Ismert tag
benézek akkor én is abba a klubba... azt hiszem tag vagyok. :rolleyes:
---

benéztem a klubba, de inkább visszajöttem a "haladó" topikba, nem szeretném ott GinGina számára esetlegesen lelőni a poénokat.

ti hogy élitek meg, hogy nincs többé Lost? nekem néha napközben néhány másodpercre eszembe jutnak a szereplők, a történések, a rejtélyek, hogy mennyire vártam minden új epizódot... aztán a befejezés, ami nem egészen olyan lett, mint amit legtöbben vártak(-tunk), és olyan különös, szomorkás hangulat fog el, hogy véget ért ez a -jóval több, mint egyszerű- történet.

ti is így vagytok vele valamennyire, vagy én hülyültem meg? :D
 

Balu

Ismert tag
Most hogy így kérdezed, eszembe se jutott már egy jó ideje. Úgy értem látom itt ezt a topikot is, meg a rádióújságban is az axn-en hogy majd lesz, de komolyan, annyira mozgatja meg a fantáziám, mint mondjuk a Monk, hogy átsiklik a szemem felette, mert nem érdekel. Én is sajnálom, hogy ezt érte meg nálam, pedig sokszor ezzel feküdtünk, keltünk, most meg az imdb-n is zuhan lefelé. miszter meg se nézze már hol áll.
 

adam89

Ismert tag
Axn-en én is szoktam látni, hogy adják, mindig mondom is, hogy megnézem. Hát, mindig elfelejtem, annyira nem hiányzik, ami eléggé érdekes. Igaz vannak helyette más kitűnő sorozatok, nálam talán ez is az oka :)
 

miszter

lost mester
Most ment(megy?) a retekklubbon újra. Ha tehetem, akkor megnézem.
...no de nem is várható el mindenkitől, hogy miután végignézte az egész sorozatot, ugyanúgy lekösse, mint a friss epizódok.
 

GinGina

borda zenekirálynő - Moderátor
Fórumvezető
Szia miszter :)
Írtam a Lost klubban, hogy pénteken végre én is végére jutottam, a teljes 6 évad utolsó évadzáró részét is megnéztem. :)
És szerintem úgy a legjobb ha nem kell a részek között se heteket, vagy az évadok között hónapokat, vagy fél évet is talán várni.
Ezért linkeltem be sorozatok ingyen oldalt ;)
Szerény véleményem szerint az 1. és 2. évad volt a legjobb, a 3-4-5 -öt meg megcsavargatták, hogy már idegesítő volt, de azért a 6 évad megint helyre tette a dolgokat :)
A legeslegjobb meg a 6. Évad - Special - Final Journey volt, egy olyan összefoglaló az utolsó rész előtt, amit hiába néz meg valaki úgyhogy nem látta előtte a sorozatot, utána már nem tudja kihagyni! ;)
 

Moreno

Ismert tag
Halihó!
Én is egybe nézem az egész sorozatot. Pár hete kezdtem, most a 4. évad közepén járok. :)
Közben olvasgatom a topicot, haladok benne úgy ahogy az epizódokkal. :)
 
Oldal tetejére