Moderátorokkal való párbeszéd...

Pópa

Moderátor
Fórumvezető
Tegnap én is csodálkoztam, mikor gugliba rányomtam, mondom jövök haza, erre irja, hogy az oldal kárt tehet a számitógépben. Megjegyzem, egy csomó oldalnál irja nekem mikor kattolok képre, hogy kész, de az oldal hibás, és maximum új ablakba tudom nyitni. A csatolás rendező sem mükszik úgy mint régen, szóval tuti gebasz van.
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Az előbbi "vírus" story meglepően mulatságos.

nap 1.: A google szűrője vírust jelez és blokkolja az oldalt. Nosza fel a webmaster tools-ra utánanézni mi is a gondja...azt mondja vírusos egy csomó url (főleg p**boy-os címek), de nem tudja megállapítani, hogy mivel fertőzött. A felpattanó vírus oldal közlés olyan külső oldalakat mutat amik sem az adatbázisban, sem a javascriptekben sem a fileokban szerepelnek (miért is szerepelnének, az indulástól kezdve, az elmúlt 10 évben egyszer sem törték fel a bordát). Megnézem az adott címeket, semmi vírusost nem találok...egy fura dolog van csak: az egyik képen az albumok között (tehát nem a fórumon) nem egy igazi kép van, hanem sok szöveg (egyszerűen a kép helyett egy rakás szöveg van sok hivatkozással, de a hivatkozás is szimpla text, nem kattintható semmi, ez nem fut le semmilyen módon a böngészőkben). Ok mindenesetre törlöm az albumot, írok a google-nak mondja már el mijabaja...ellenőrizze mégegyszer...

nap 2.: a google leellenőrizte, az oldalak szerinte még mindig vírusosak. Ugyanazok a címek mint tegnap. Lefuttatom az adott címeket mindenféle online és offline scannerrel, semelyik oldalon nincs semmilyen malware/vírus...semmi. írok a Googlenak....ellenőrizze...ellenőrzi, az oldalak szerinte még mindig vírusosak, de a rendszerük nem tudja kiszűrni, hogy mivel...káromkodó szép hosszú válasz, hogy ha semmivel nem szűrhető ez ki akkor mégis hol és mi lehet malware.

nap 3.: semmi válasz, szerinte az oldalak vírusosak

nap 4.: semmi válasz, de lekerült a blokkolás

Erre varj gombot... :)
 
Oldal tetejére