Nagyobb spam forrást sikerült eltávolítani az Internetről, eltűnt a spam-ek kétharma

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
forrás: hup.hu

( trey | 2008. november 13., csütörtök - 21:27 )

Biztonsági szakértők szerint egy, a kaliforniai San Jose-ban működő webhosting cég tehető felelőssé azért, hogy közreműködésével került naponta kiküldésre a világ minden pontjára az online spam-ek több mint 75%-a. A Washington Post Security Fix rovata hónapokon keresztül bizonyítékokat gyűjtött a McColo Corp. ellen, amelynek ügyfélkörében a hozzáértők szerint a legrosszabb hírű cyberbűnözői csoportok egyes tagjai találhatók meg. Ezután a Security Fix kapcsolatba lépett azokkal az ISP-kel, amelyek a nevezett cég internet hozzáférését biztosították, és részükre átadta a bizonyítékokat. Nem sokkal később az egyik szolgáltató már fel is függesztette a McColo Corp. szolgáltatását, amelynek a weboldala azóta már nem elérhető.

A "hadművelet" után a szakemberek azt tapasztalták, hogy meredeken esett a kiküldött spam-ek mennyisége. Ez jól látszik a SpamCop statisztikáján. Az e-mail biztonsággal foglalkozó IronPort szintén megerősítette, hogy nagymértékben esett a spam-ek száma. A vállalat szerint a spam-ek 2/3-a eltűnt.
A részletek:
Major Source of Online Scams and Spams Knocked Offline
Spam Volumes Drop by Two-Thirds After Firm Goes Offline
A Closer Look at McColo
 

Typhoon

Ismert tag
Fura is volt, hogy a tavalyi év vége felé a legrégebbi - 12 éves - e-mail címemre érkező óránkénti 100 spam visszaesett napi 2-re.
 
Oldal tetejére