Processzor hűtőborda eltávolítás

damacsek

Ismert tag
"SFC /SCANNOW" ez kivételével mindegyikre ezt írja ki Ezt írja ki de ez is csak pár tized másodpercig látható csak "Fájlrendszer tipusa: NTFS."
 

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
Ez érdekes.
Lehet, hogy félig lecsúszott a vinyó kábel valamelyik indításnál, és ez kutyult össze valamit.

Ami jó hír lehet: Ezek szerint a "gép" rendben működik, csak az Windows hülyült meg. Ebből következik, hogy végszükségben egy újratelepítés megoldja a problémádat. :)

Esetleg meg lehet próbálni egy Live Linuxos lemez ellenőrzést.

Vagy használhatsz Windows 7 Repair Disc-t is, ha 7-es van fent.
 

csaacsii

Ismert tag
Kezdek kifogyni az ötletekből... Xpsp-kettőnek volt ez régen a nyavajája.Van egy jó kis programom, az Acronis Disk Director Suite, ami profi a lemezkezelésben, Kiírja magát Boot cd -re (vagy Pendrive -re akár) és boot -oláskor onnan indul. Elküldöm pm-ben írd ki lemezre és ellenőriztesd vele boot-oláskor.
Ha semmi nem marad és a Scannow sem segít marad a telepítő cd -ről javítás.

Nem értem a CHKntfs /X C:-nek működnie kellene az nem ellenőriz?! F8 a windows legutóbbi helyes beállítások esetleg? Vagy normál mód? Talán még a vírusírtó kavarhat be, vagy valamelyik szolgáltatás ami zárolja a lemezhozzáférést!

Mára befejeztem reggel korán kelek sok sikert!
 

damacsek

Ismert tag
dombi: a vinyónak a közelébe se jártam mikor a procit raktam be de ahogy Te is írod a gép olyan értelemben rendben működik de valami nagyon összekutyulódott benne csaacsii: Oké holnap rárakon pednrive-ra és kipróbálom. Írnál pár szót a progiról hogy pontosan milyen mit fog csinálni vagy esetleg miként kell használni stb stb Közbe még fut a "SFC /SCANNOW" parancs kíváncsi vagyok mi lesz a vége
 

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
dombi: a vinyónak a közelébe se jártam mikor a procit raktam be de ahogy Te is írod a gép olyan értelemben rendben működik de valami nagyon összekutyulódott benne

:D

Én is jártam már úgy, hogy azt hittem... Aztán kiderült, hogy a szallagkábelben (30-40 szál?) volt 1! elszakadva, ami már attól problémás volt, hogy amikor az álló gépet elfektettem, megmozdult a kábel, és nem volt kontakt. (utólag ki lehetett mérni)

De mire ezt levadásztam!!! ajaj :D :D

Ne legyen ilyen gondod!
 

csaacsii

Ismert tag
Röviden. Így néz ki, ha a properties -re klikkelsz kiír róla minden adatot az error nál az esetleges hibákat.

A check -re lefuttatja a lemezellenörzést, válaszd a legalsót!


Nem minden funkciója működik boot -lemezként, már nem emlékszem melyik.Ezen kívül sok más lehetőséged van!
Próbáld ki a recover partition -t (helyreállítás). Esetleg kovertáld (convert) logikai -ra, de ez már csak találgatás.


lényeges addíg nem csinál semmit míg nem klikkelsz a zászlóra (commit) ,de már a módosításokat fogja megjeleníteni (ahogy ki fog nézni)!


A cd tartalmazza a true image -t is azzal készíthetsz teljes mentést a merevlemezről és szintén bootoláskor (azt kiválasztva) vissza tudod állítani mbr -el együtt!
Fő a biztonság és legalább lesz egy mentésed (igaz rossz)!
 

riska

Képmester
Azt írtad, ha visszarakod az eredetit, minden tökéletes, mint a csere előtt. Először is nézd meg, hogy az alaplapod támogatja-e a Celeron 2400-est.(CPU support, ha megtalálod az alaplap gyártójának oldalán). Írj egy pontos alaplap típust, és az új a proci pontos típus kódját. pl.SL7JV
Van Celeron 2400 Northwood a régebbi fajta, ez valószínűleg megy a lapodban, bár nem 100%
http://www.cpu-world.com/CPUs/Celeron/Intel-Celeron 2400 - RK80532RC056128 (BX80532RC2400B).html
2,40GHz/128/400

Az újabb Celeron D típusok valószínűleg nem fognak menni.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Celeron_D/Intel-Celeron D 320 - RK80546RE056256 - NE80546RE056256 (BX80546RE2400C).html
2,40GHz/256/533
Mivel a gyárilag 1700-as procival szerelt lapok a legelső generációs P4-esek voltak a 478-as szériából, elképzelhető, hogy a régi fajta 128kB-os cache-es Celeron sem fog benne tökéletesen működni, vagy csak BIOS frissítés után.
Csodát amúgy ne várj a 2400-astól se, minimálisan gyorsabb a másiknál.
 

csaacsii

Ismert tag
Gondoltam arra is hogy a bios beállításokban körül kellene nézni, amennyiben nem auto -n volt és meg lett adva az előző proc. tulajdonságai akkor nem ártana átállítani. Én megnézném egy Cpuz -al vagy Aida64 -el hogy rendben vannak -e a paraméterek!
 

stoned

Adminisztrátor
Dama szerintem kezdjük ezt a dolgot túlbonyolítani. Ha a jól értem a proci ezek szerint jól működik, a windows zavarodott meg. Minden különösebb faxni nélkül safe módban indítva a windowst le tudod ellenőriztetni a lemezt és a fájlrendszer hibáit. Az hogy egy proci csere után a windows nem kattan meg szerintem istencsudája lenne, bárki bármit is mondjon, a windows még NTFS fájlrendszerrel is sokszor egy elég esetlegesen működő sz@r, és ha jól értelmezem amit írtál pontosan ez is történt. Ilyenkor javítgatni szerintem teljesen fölösleges, egy teljes újrainstallálás, formázással mindennel együtt ajánlott.
 

damacsek

Ismert tag
Na átraktam öcsém gépébe a vinyót és ott lefuttattam a scandisket mivel az Én gépembe rakva mindig hibát írt ki. Szóval beraktam lefuttattam. Meglepően sok hibát talált melyeket egész sokáig javítgatott. Ezt követően visszarakva az Én gépembe majd elindítva a gépet örömmel mondhatom hogy megszűnt a csipogás, hibaüzenetek tömkelege és a proci állandó 100%on való dolgozása. Viszont ahogy a mondás is tartja minden jóban van valami rossz szóval az MSN eltünt vagyis fent van de valami bibi van szóval azon még agyalni kell de ez a végeredményhez képest elhanyagolható kár avagy ez még benne van a kálóban. Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget. Nélkületek nem sikerült volna.
 

otromba

Új tag
Ez érdekes.
Lehet, hogy félig lecsúszott a vinyó kábel valamelyik indításnál, és ez kutyult össze valamit.

:fine:

vagy a tápkábel akár egy pillanatra KH-zott
nyakam rá merem tenni hogy az volt a gond
krixkrax karakterek érintkezési problémánál jelennek meg elsősorban
aztán később még bad sectorossá is fajulhat
de reméljük nem

ha van Y tápelosztó a gépedben azt sürgősen dobd ki és vegyél rendes tápot
szerintem az előző vinyódat is az vágta haza
 
Oldal tetejére