RAW to NTFS Segítség

damacsek

Ismert tag
Olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni hogy a minap gépezek majd újra kellett indítani a gépet de a bootolás során "disk read error occurred" hibát írt ki. Átraktam a vinyót egy másik gépbe és megnéztem az olvasási hibát az okozza hogy a 80 gigás Samsung vinyón lévő 3 partícióból a C meghajtót amin a Windows van NTFS fájlrendszerben az most RAW lett. Hogy mi miatt azt nem tudom. Emiatt nem látja a gép vagyis látni látja hogy ott van de "bele látni" már nem lát.

A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám ezt a RAW fájlrendszert újra NTFS fájlrendszerré tenni. A formázás nem lehetséges mert rengeteg adat van rajta aminek nem kellene elvesznie.

A megoldást minél hamarabb várnám mert jelenleg nem tudom használni a számítógépet. Ha valami fontos információt kihagytam volna kérdezzetek és leírom. A gugliban keresgéltem és ahogy olvastam ez nem új keletű jelenség sokaknak volt már ilyen gondjuk. Írtak mindenféle adatmentést... ami itt nem kivitelezhető mert ugyan látja a partíciót meg hogy mennyi foglalt és szabad hely van rajta de a "rossz" fájlrendszer miatt "bele már nem lát". Az a szívás hogy pont ezen a meghajtón van a Windows.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget.
 

SyD

Ismert tag
Linux sem lát bele, hogy az adatokat le tudd menteni? Anno mikor megfingott a rendszerem (Windows), mindig Linux-al lett lementve minden, ami kellett, átmásolva másik partícióra, utána format és rendszer újrarakás. Talán ez segíthet neked.
 

SyD

Ismert tag
Sajnos egyáltalán nem értek a Linuxhoz, de ha jól tudom van egy olyan Linux, ami indítható egy CD-ről is, nem kell gépre másolni semmit. Azzal minden bizonnyal lehet bűvészkedni. Sajnos ennél többet nem tudok segíteni. Ehhez viszont kell egy informatikus vagy olyan, aki ért hozzá. Esetleg valami számítógépes szerviz, persze azok nem dolgoznak ingyen. Hátha van itt olyan, aki tud neked segíteni, szerencsére én még nem találkoztam ilyen problémával.

Mivel nálad a rendszer sérült ezért szükséged lesz egy másik rendszerre, ami belelát a RAW-ba, ezért is ajánlottam a Linuxot. A neten van pár program, leírás, hogy hogyan kell visszaállítani az NTFS-t. Ugye nálad az mindenképpen buktató, hogy a rendszer lett RAW.
 

csaacsii

Ismert tag
Van egy program Acronis Disk Director Suite. Boot lemez. Ezzel át tudod alakítani bármire adatvesztés nélkül, csak ki kell írd lemezre (vagy szerezd meg a progit valahogyan)
Küldöm PM-ben (ISO). Tartalmazza az adatmentő szoftverét is, ami szintén hasznos.


Csak bebootolsz a meghajtóról (CD/DVD/flash) majd választod a Disk Director-t.

kiírhatod pendrive-re is
(ha jól tudom fat16 rendszer és nem tud mappából bootolni,így a fájlokat "rá kell dobni" ez nem biztos, a telepített program, nekem így csinálta közvetlen pendrive-ra kiírva) !


Elindul a program válaszd a Change Type -t. Ha megcsinálta , (nem csinálja meg csak megmutatja hogy fog kinézni)
Klikkelj a zászlóra.


Tudsz vele adatvesztés nélkül partíció méretet növelni, meg egyéb nyalánkságok:)

Azért csak körültekintően az ilyen műveleteknél (előbb próbáld meg menteni a true image-val!!!)!!!
 

otromba

Új tag
visza kell állítani a partíció típusát rawról ntfsre ennyi , formázás nélkül természetesen, bármelyik partició recovery vagy kezelő megcsinálja, nem fog elveszni semmi, én is jártam így már de nem emlékszem mivel csináltam csak arra hogy szinte bármelyik tudja ma már, csak nehogy bennhagyd a formázást mert akkor kissé nehezebb lesz de akkor is van tartalék mentés elvileg
és ha van egy másik 80 gigás vagy annyi üres hely máshol akkor előtte oda ÁTHÚZNI, az az első !!! hogy raw másolatot csinálsz a diszkről addíg levegőt se veszel
vagy Kürt kft
 

damacsek

Ismert tag
Az a baj hogy ahogy van most RAWként abból nem tudok kiszedni semmit. Ha kitudnék akkor kiszedném majd azt a partíciót leformáznám és már rég menne a werkli. De sajnos ez így nem megy.
 

damacsek

Ismert tag
True Image programmal próbáltam adatmentést csinálni. Sikerült is de amit lementett az is RAW fájlrendszerben van.
 

otromba

Új tag
de így megy !!! az egészet átmásolod először valamire az egész diszket érted? csinálsz egy copyt
utána egy partíció recovery programmal - van ezer a neten de pl acrois vagy auseus megkeresteted az elveszett partícíót, felkínálja az ntfs-t, és a sima viszaállítást ugyanoda ahogy volt, érted? vagy nem
2 bitet módosít vissza a lemezen öszesen a patíció típus meghatározóját, ennyi, meg egy bambi, semmi több
kézzel is vissza lehet írni, de azzal inkább ne próbálkozz
át van írva az ntfs flagod rawre ennyi
a row-ból nem szedsz ki semmit mert csak az ntfs nek van part táblája ami leírja hol vannak a fájlok, anélkül meg érdekes lenne
amíg nem csináltál bekapot addig ne próbálkozz, nekem is itt áll egy 2TB-s, kell venni neki egy ugyanolyat először, de most van fontosabb
én is hülye voltam hogy az asztal sarkára raktam az üveget ami ráesett a vinyóra, tönkre is mehetett majd kiderül, bios látja de nincs partíció
de nálad nem veszett el semmi nyugodj meg
 

otromba

Új tag
most hogy máár van másolatod, szépen eresszél rá egy partíció visszaállító programot és hagyjad hogy mindent autómatikusan végigcsináljon de az újraformázást véletlenül se engedd ez sokszor az advancednél van, mert akkor letöröl mindent
 

csaacsii

Ismert tag
ugyanúgy ahogy lementetted állítsd vissza csak ne a teljes partíciót hanem fájlok-at máshova. (A disk directornak a recovery része állítja helyre a törölt partíciót!)
Ha sikerül a fájlokat máshova visszaállítsd akár formázhatod is, de nem lesz szükség raá ha a következőt teszed:
Most van mentésed nem kell aggódj!!!

Most bootolj be megint a lemezről, csak ne a true image home-t válaszd hanem a Disk Director Suite-t!
Majd jelöld ki a RAW partíciót és válaszd a Change Type-t azon belül az NTFS -t!
Ne felejtsd el utána zászlót nyomni (érvényesíteni)!


Ha törlődött a partício (partíció törlése = unallocated space (nem használt terület)
Akkor a recovery vel helyreállítható:


de ha az elsőt megcsinálod akkor jó lesz (Change Type)!
Ha telepítve lennének a programok akkor oprendszer alól lehetne ,de így csak bootolva tudsz. Profi programok én le nem vakarnám a gépről!
 

otromba

Új tag
ha valami nem sikerül neki akkor elkeseredik, nemhogy belelkesülne hogy valami új érdekeset csinálhat, eszem megáll
 

otromba

Új tag
Dama a recovery funkciót használjad, elveszett partíció viszaállítása, minden autómatikusan tovább
nehogy ÚJ ntfs partíciót csinálj mert az neked nem jó
 

otromba

Új tag
Must-Save-Porn.jpg
 

csaacsii

Ismert tag
Dama a recovery funkciót használjad, elveszett partíció viszaállítása, minden autómatikusan tovább
nehogy ÚJ ntfs partíciót csinálj mert az neked nem jó

Ez a program (disk director suite) képes megtartani a fájlokat a típusváltással is. Ha van valami ami törölné akkor azt jelzi. Én már szeleteltem ,tágítottam,szűkítettem, összeolvasztottam, dinamikussá alakítottam, cluster méretet állítottam és még ki tudja mit adatvesztés nélkül!természetesen a formázás nem megy adatvesztés nélkül;)
 

damacsek

Ismert tag
Hehe otromba :D

Na ott tartok hogy beraktam a régi vinyót. A True Image 2013al csináltam egy becapot ami 26,6gigás. Majd beraktam egy másik vinyót próbaképpen hogy arra csinálnám a visszaállítást. A True Image 2013nak van ilyen Recover funkciója. Ha ezt megcsinálom akkor berakja ugyan úgy oda RAWba. csaacsii amit ír az tuti jónak hangzik csak ez a CDre kiírós ezt meg azt csinálós dolog kicsit homályos Nekem. Na nem a CD írással van gond hanem a kétségbeesett helyzetemben mindent logikusan csinálni meg közbe arra is ügyelni hogy tesóm 250 gigás vinyójában nehogy kárt tegyek. Szóval mindenkinek köszönöm a segítséget.

csaacsii most nagyon buta módon de jól értem hogy amit küldtél iso-t ami 112 megás. Azt pölö az IsoBurn-el írjam ki CDre majd CDről bootoljak és akkor bejön ez az ablak amiről mutatod a képeket ? Lehet valamit nem jól csinálok mert még nem bootoltam semmiről. A True Image nem CDről fut.

Tudom többször leírtátok mit kell csinálni de lehet most a fáradtság miatt nem megy már. De ha jól veszem ki a szavaitokból akkor már pislákol a fény az alagút végén így hogy meg van a 26.6 gigás backup fájl.

csaacsii ne haragudj de egyenlőre képek nélkül írd már le Nekem olyan nyomi dedós szájbarágós módon hogy mit csináljak. Pótolhatatlan adatok vannak a vinyón (még szerencse hogy Andi nem ezen a partíción van mert akkor itt kő kövön nem maradna) és nem akarom véletlen leformázni mert akkor eret vágok.
 

damacsek

Ismert tag
Meg Te pontosan melyik progit is használod ? Ez az Acronis Disk Director Suite ez Neked most hogy fut ? Amit ki kell írnom CDre az ez ugye ? Kicsit az is a baj hogy nem pont ugyanazt a True Image progit használom amit Te mert te a 20XX Home-ot használod Én meg a "True Image 2013"at így Én nem ugyanazt látom ez is "baj" Nekem és ez a baj jelen esetben csak nehézséget generál számomra.
 
Oldal tetejére