Torrent szerver razzia

Szoktál torrenttel letölteni ?

 • Igen, nélküle az élet nem élet

  Votes: 34 59.6%
 • Igen, de hetente maximum 1-2 alkalommal

  Votes: 12 21.1%
 • Nem, vagy csak "legális" letöltésekre

  Votes: 3 5.3%
 • Mi az a Torrent ?

  Votes: 8 14.0%

 • Total voters
  57
 • Poll closed .

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
2002 Augusztus 27
4,405
661
113
#1
Akik jártasak a témában, azok bizonyára, hallottak arról, hogy tegnap a rendőrség különböző helyeken 100 darab torrentekkel kapcsolatos szervert lefoglalt.

Kíváncsi lennék, hogy közöttünk milyen a torrentezők aránya és van e vélemény a lefoglalásokkal kapcsolatban.

Nincs különösebb oka, egyszerűen csak érdekel a téma (én pl-ul szoktam torrentekkel letölteni, de leginkább külföldi oldalakat használok, mostanság ritkábban, mert az általam nézett show-k többsége, már a TV társaságok oldalán is ingyen fent van).

[video=youtube;1aGdcZDuuC4]http://www.youtube.com/watch?v=1aGdcZDuuC4&feature=player_embedded[/video]
 
2003 December 5
3,780
791
113
118
#2
Én egy időben torrenteztem, de aztán (szerintem annak köszönhetően) bekaptam két olyan csúnya vírust, hogy a másodikat már csak több bordás együttes segítségével tudtam letakarítani. Azóta inkább hanyagolom a dolgot.
 
2009 Március 5
690
1,011
0
#3
Nekem mobilnetem van, ami nem támogatja az ilyen műveleteket. A torrentezésnek azzal a részével értek egyet, amivel olyan zenéket, filmeket, stb.-t lehet letölteni, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható.
 

SyD

Ismert tag
2005 Július 17
967
289
83
32
#4
Nos szerintem a netezők többsége élt már a torrent lehetőségeivel és ha nem is torrentről, de valahonnan biztosan szerzett már be nem éppen legális szoftvert.
Bennem általában azok a kérdések merülnek fel, hogy miért is foglalkozik ilyenekkel a rendőrség, hiszen azt a sok veszteséget, amit szereznek a jogcímek miatt úgysem tudják visszaszedni.
A másik meg, hogy ha annyira érdekli ez őket, miért nem akkor állították le ezt az egész torrentes dolgot mikor kezdett elterjedni, felvirágozni? Ilyenkor már teljesen felesleges foglalkozni is vele mikor ezer meg ezer oldalról be lehet mindent szerezni, szinte mindent.
A másik meg itt ugye a kérdés még az is, hogy nyilvánvalóan az embereknek a többsége nem fog több ezerért esetlegesen több tízezerért megvenni dolgokat, amiket 1x használ, néz meg stb.
Túl hosszasan lehetne ezt a témát fejtegetni...

Bár itt azért kíváncsi lennék, hogy a rendőrök közül vagy a politikusok közül mennyien éltek már az illegális torrent avagy szoftver lehetőségével. :)
Főleg nézve azt, hogy a rendőrök átlag életkor is igen alacsony így sok a fiatal közűlük.
De ugye akinél adva vannak az anyagiak az más tészta...
 
2006 Október 12
43
6
8
32
#5
Üdv!

Én nagyon nem örülök neki, jó az, ha valahonnan le lehet tölteni olyan dolgokat, filmek, zenék, könyvek amiket egyébként nehéz lenne beszerezni.
Nem értem, hogy miért ezzel szórakoznak, vannak ennél komolyabb problémák is amiket meg kellene oldani a tisztelt rendőrségnek.
 

adam89

Ismert tag
2005 Szeptember 20
6,345
1,305
113
30
#8
Lehet lefoglalgatni dolgokat, de a közösség tovább él, szóval... :D

A másik meg itt ugye a kérdés még az is, hogy nyilvánvalóan az embereknek a többsége nem fog több ezerért esetlegesen több tízezerért megvenni dolgokat, amiket 1x használ, néz meg stb.
Elég sokan vannak úgy, hogy letöltenek egy filmet, és ha úgy gondolják, hogy az jó már csak azért is elmegy a moziba megnézni, esetleg megveszi később DVD-n. Torrent nélkül se mozi se dvd vásárlás.
Ugyanígy a játékoknál is.. olyan borzalmas árak vannak, hogy hihetetlen, persze vannak demók.. de van aki kipróbálja, és ha megtetszik neki szintén megvásárolja...

De én csak hallottam róla, nem tudom mi ez a torrent izé :rohog:
 
2006 Január 8
2,920
1,891
113
#9
Szerintem a jogvédők és a sündőrök menjenek dolgozni. nCore-t nagyon sajnálom, szinte mindent onnan szereztem be, remélem csak a proxyját kapcsolták le, nem magát a trackert.
 

SyD

Ismert tag
2005 Július 17
967
289
83
32
#10
Egyébként szerintem a nagy torrent oldalak vissza fognak állni, ha más nem új névvel. Egyébként is ez a torrentezés már megállíthatatlan. Bele kéne törődni és foglalkozni olyan dolgokkal amikkel még lehetne is kezdeni valamit...
 

GinGina

borda zenekirálynő - Moderátor
Fórumvezető
2005 Május 13
5,708
2,312
113
55
#11
Szerintem meg nem is kéne ilyen dolgokról itt beszélni, (mint, ahogy minden hasonló dolognak még a linkelése is tiltott a szabály szerint ;)) ráadásul az oldal teljesen nyitott, akárki (még fentebb linkelt videó szereplői is elolvashatják :rolleyes:
 

kalmj

Ismert tag
2008 Május 14
3,457
1,418
113
#12
Torrent? Nem használom, de voltam már felbújtó. :D Hogy mi a véleményem a rendőrségről?..... Nemakarásnak nyögés a vége. Pár emberrel jól ki....nak a buli meg megy tovább. Ez nem csak a letöltésekre igaz. Tegye fel a kezét, akit nem loptak még meg és aki nem vett ismeretlen eredetű árút. Ennyit a zsarukról.
 

dragon86

borda sorozatfüggő
2004 Május 14
5,370
499
113
32
#15
Én egy időben torrenteztem, de aztán (szerintem annak köszönhetően) bekaptam két olyan csúnya vírust, hogy a másodikat már csak több bordás együttes segítségével tudtam letakarítani. Azóta inkább hanyagolom a dolgot.
ezert kell a kommenteket is olvasni, neha ott jelzik ha van virus vagy kamu torrent stb. vagy normalis szoftvereket hasznalni :D
 

BaSa

R.I.P. - Nyugodj békében Kedves Barátunk
Fórumvezető
2002 Augusztus 27
6,373
412
83
42
#17
Én különböző okok miatt nehezen jutok el moziba, úgyhogy szoktam néha leszedni dolgokat, bár ha megnéznénk a letöltéseimet, többnyire olyan filmek, amik ezer évesek, legutóbb pl. egy olyan filmet sikerült megtalálnom, amit TV-ben is csak egyszer láttam, és annak is van már vagy 15-20 éve.

Egyébként nekem 2 dolog jutott eszembe a razziáról:

1. Torrent oldalaknál elég gyakran razziáznak, pedig tudtommal még a törvény is úgy szól, hogy ha a letöltés közvetlenül sem szolgál bevétel szerzésre (tehát ingyenesen van fent, és magának tölt valaki), akkor az nem tilos. Közben van egy rakás olyan oldal, ahol emelt díjas SMS ellenében lehet letölteni, és érdekes módon arról nem igazán hallottam, hogy azokat nagyon próbálnák elkapni. Pedig ott kifejezetten bevétel szerzésért folyik a móka, ráadásul ismerek olyan tárhely szolgáltatót, amelyik direkt nyújt ilyen szolgáltatáshoz tárhelyet (ugye senki nem gondolja kmolyan, hogy ha 30 giga helyet adnak, amiből 29,5 jelszóval védett és méret korlát nélkül lehet feltölteni bármit, akkor onnan majd pénzért szedik le a rokonok a saját készítésű családi fotóalbumot?). Ráadásul olvastam a szolgáltató szabályzatát, amikor egyszer tárhelyet kerestem, és az emelt díjas SMS-ből a legkisebb részt kapja maga a feltöltő. A nagyobb rész a tárhelyet adó cégnek jár, a legnagyobb részt pedig a 3 Magyarországon működő mobilos cég kapja. Valahogy arról mégsem hallok sosem a hírekben, hogy a jogvédők szépen felkeresnék az illetékes multicéget, hogy miért is kerestek egy zsák pénzt az illegális letöltésekkel?

2. Tényleg jó módszernek tűnik, hogy ha az illetékeseknek nem jön rendes sebességgel az új Metallica CD, akkor kimennek érte személyesen. :D
 

kalmj

Ismert tag
2008 Május 14
3,457
1,418
113
#20
A nagyobb rész a tárhelyet adó cégnek jár, a legnagyobb részt pedig a 3 Magyarországon működő mobilos cég kapja. Valahogy arról mégsem hallok sosem a hírekben, hogy a jogvédők szépen felkeresnék az illetékes multicéget, hogy miért is kerestek egy zsák pénzt az illegális letöltésekkel?
A bankárok is megalkudhatnak az adókulcsukról. Amit nem szabad nekünk, azt szabad nekik...