TV Tuner segítség

damacsek

Ismert tag
A napokban lecseréltem a majdnem 10 éves Tuneremet egy 3-4 éves példányra. Nevén nevezve "Leadtek WinFast TV 2000 Expert FM" és olyan problémám van vele hogy akármelyik alaplap foglalatba teszem nem látja a gép legalábbis az eszközkezelőbe nem látom. Továbbá ha elindítom magát a programot (miután installáltam mindent) akkor meg kiírja hogy "Elérhető BDA eszköz nem található" ha meg magában a programban nézem akkor "Capture device not found" hibaüzenetet kapom.

Alaplap: Abit BH-7
Op.rendszer: Windows 7 Home Basic x86 (32bit)


A Tuner biztos hogy kompatibilis a Win7-el mert több helyen is olvastam ezt továbbá képeken is láttam Win7 alatt futni. A kérdésem az lenne hogy miért nem látja a gép miután az összes létező lehetőségben kipróbáltam ? Aki tud kérem segítsen. Segítséget előre is köszönöm.

Ha valami fontos dolgot kihagytam volna írjátok meg és válaszolok.
 

miszcsi

Új tag
Biztos hogy jo az "uj" tuner ? Eszkozkezeloben (device-manager) nezted ? Ha ott felkialtojelesen stb van es nincs rendben, akkor azert nem latja meg egyik alkalmazas se amelyik kene hasznalja.
 

damacsek

Ismert tag
Jónak kell lennie. Ha rossz lenne nem vettem volna meg... Igen az eszközkezelőben néztem ott de nem látom. Az a fura hogy mikor beraktam akkor az óra mellett feljött az ablak hogy "az új hardware eszköztelepítése folyamatban..." és ott minden menüpontnál "pozitív" eredményt adott tehát vagy sikeres vagy találta amit kellett vagy rendben stb stb
 

miszcsi

Új tag
Erdekes. Probalj keresni hozza neten frissebb meghajtoprogramot mint a meglevo, nezd meg mi van a gyarto weboldalan, keress forumokon hatha talalsz valamit.
 

damacsek

Ismert tag
Na annyit elértem már hogy látja a gép. Ne kérdezzétek hogy hogyan mert magam sem tudom. Viszont van egy összetevő amihez egyszerűen megfogalmazva túl régi az illesztőprogram és emiatt a Win7 blokkolta mert stabilitási gondokat okozhat a rendszerben. És ezen összetevő blokkolása miatt nem indul el a Tuner. Ha ezt a hibát sikerülne elhárítani menne. Próbáltam a Win7 által felajánlott "megoldás keresése a neten" opciót de nem talált frissebb verziót mondván a fent lévő a legfrissebb. Ha elindítom a Tunert mindegy melyik részét rádiót vagy TVt akkor újraindul a gép.
 

miszcsi

Új tag
Manualisan keress hozza meghajtoproprogramot mondtam mar, es nezd meg a gyarto weboldalan ha talalsz valami letoltheto meghajtoprogramot hozza. Ha nem kapsz, megprobalhatsz irni a gyartonak. En az uj tunernel igy csinaltam, irtam a gyartonak hogy mi a helyzet es kuldtek e-mailben linket friss meghajtoprogramhoz amivel mukodik rendesen.
Azt se zarnam ki azert teljesen hogy valami lenne a tunerkartyaval.
 

damacsek

Ismert tag
Sok Tuner fórumot átbogarásztam most és néhány hónappal max 1 évvel frissebb drivereket sikerült leszedni hozzá majd holnap kipróbálom.
 

damacsek

Ismert tag
Elvileg minden legalábbis az "update" része amit talált azt frissítette a szerveren található legfrissebbel. Most nem ír ki semmit látszólag minden jó de ha elindítom akkor újraindul a gép :mad: Úgy érzem alakul de nagyon lassú a javulás.
 

untulu

Ismert tag
Én két hétig küzdöttem egy Leadtek WinFast DTV2000 H Plus nevű kártyával. Szinte ugyanígy ment nálam is. Hulladék driver a CD-n, internetről levadászva a működőképes, fórumok hosszú sora ... És nem tudom megmondani, hogy mitől lett jó, amikor egyszer csak beindult!
 

miszcsi

Új tag
Akkor en viszonylag szerencses voltam az enyemmel. Rairtam a gyartora, valaszoltak is es elkuldtek a mukodo driverhez a linket. Habar nalam nem az volt a gond hogy nem ismerte fel a gep a kartyat, hanem a beallitasok korul, nem mentett el egyes beallitasokat es ahanyszor elinditottam a szoftot ujra kellett csinaljam az egeszet.
 

damacsek

Ismert tag
Most már az "Eszközkezelő"ben is minden oké. Minden összetevője frissítve van az "update" serverén található legfrissebbel hibát elvileg már sehol sem ír ki de amikor elindítom ugyan úgy újraindul a gép.
 

kalmj

Ismert tag
Azért futtass egy hibaelhárítás-programkompatibilitás-t. Bár nekem ősrégi a leadtekem, de ha ezt rendberakta, akkor a tiéddel is kell boldogulnia. :)
 

kalmj

Ismert tag
Mondjuk nálam nem Home Basic van, csak reménykedtem, hogy a start menű vezérlőpultot ha elindítod, akkor látsz egy hibaelhárítást. Azon belül meg egy programok, azon belül programkomatibilitás-t. Arra kifejezetten emlékszem, hogy ezt csináltam végig mikor javítgattam 1 éve.
 

damacsek

Ismert tag
Azt dobta ki a végén hogy próbáljam meg XP SP2 módban indítani rendszergazdaként de a probléma ugyan úgy meg van
 

kalmj

Ismert tag
A javasolt beállítások kipróbálásánál újraindul a gép? A "C:\Program Files (x86)\WinFast\WFTVFM\WFTV exe" indításánál is ez történik, vagy csak a tálcán indításnál?
 

damacsek

Ismert tag
A telepítésnél kirakott az asztalra egy parancsikont azt indítva próbálom. Gondolom a program kompatibilitás bigyónál is amikor a javasolt beállításokkal elindítom a programot akkor a "program" is ezen parancsikon elérési útja alapján hivatkozik... Szóval ha az asztalra kitett parancsikonnal indítom ha a program kompatibilitással akkor is bejön a Tuner ablaka majd rögtön utána újraindul a gép. De tény hogy a Program Files-ből még nem próbáltam indítani...
 

kalmj

Ismert tag
Jó, csak mert nálam a tálcán jobb alul egy winfast wizard is van és úgy emlékszem az javult meg nálam legkésőbb.
Ezt a kártyát elbírja a géped? Ha igen, akkor jöjjön valaki nálam okosabb segíteni.
 
Hello!
Sikerült megoldani?
Én is ilyet használok, XP-n.
kb 5 program telepítődik mire kész, de nálam automatikusan jelentkezik az új hardver... és lemezről rá kell bökni.
 

damacsek

Ismert tag
Hello!
Sikerült megoldani?
Én is ilyet használok, XP-n.
kb 5 program telepítődik mire kész, de nálam automatikusan jelentkezik az új hardver... és lemezről rá kell bökni.

Még nem. Gondolom XP esetében ahogy a leírásában is olvastam minden pofon egyszerű. Nekem Win7 van de a Tuner Win7 kompatibilis és emiatt sem értem hogy mi lehet a gond. A CDn lévő driver amit több helyen is olvastam annyit ér mint golyónak az integetés. Már frissítettem minden elemét látja a gép a Tunert nem is jelez efelől semmi hibát szóval ilyen téren minden OKÉ. De ha elindítom vagy a TV vagy a Rádió részét akkor bejön az ablak eltelik kb fél mp és újraindul a gép. Ha a gép újraindul akkor ott olyan fatamorganikus jelenségek tömkelege jelentkezik amivel a gép nem tud megbirkózni jobbnak gondolja ha újraindítja magát. Erre kéne rájönni hogy mi ez a hiba. A kártya tuti jó szóval működik.


A gép elbírja a Tunert. Sőt a gépem erőforrása magasan túlszárnyalja az ajánlott szintet amit a gyártó elvár.
 
Oldal tetejére