TV Tuner segítség

dvbz

Ismert tag
Az eddig leírtakból úgy tűnik, hogy nem szoftveres probléma. Itt nagyon úgy tűnik, hogy hardver összeférhetetlenségről van szó. Ilyennel már találkoztam. A tuner és az alaplap nem szereti egymást. Ez azt jelenti, hogy a tuner hibátlan és más alaplappal kifogástanul működik, de az alaplap is tökéletes és más tunerrel rendben együtt működik. A lényeg az, hogy együtt nem mennek, azaz az egyiket cserélni kell.

Én is jártam így. Évekig használtam egy tunert, majd alaplapot cseréltem, amiben nem működött rendesen. Persze a jelenség más volt: memóriaszemét került az adatfolyamba. A tuner más gépben tökéletesen működött. Lecseréltem a tunert egy másikra, ami az új alaplapommal is tökéletesen megy. Több hetet fórumoztam magyar és külföldi fórumokon, de sehol nem találtam megoldást és hasonló esetet sem. Próbáltam én mindent, az összes létező drivert, az összes PCI slotban kipróbáltam a tunert, mindenféle beállítást kipróbáltam az alaplap bios setup-jában. Semmi sem segített.
Egyetlen megoldás volt, de az is elvétve működött. A négymagos CPU-ból három magot lekapcsoltam és ekkor kb. 5-ből egy alkalommal kifogástalanul működött a tuner. Persze ez így használhatatlan volt.

A következő ötleteim vannak:
  1. Ha több magos a CPU-d, akkor kapcsold le őket és csak egyet hagyj meg. Ettől drasztikusan lassabb lesz a gép teljesítménye, de lehet, hogy működni fog a tuner.
  2. Próbáld ki az összes PCI slotban a tunert.
  3. Ha van másik PCI-os kártyád is a gépben, akkor vedd ki és csak a tunert hagyd bent.
  4. Ha az alaplap bios setup-jában van olyan, hogy "PCI Latency Timer" beállítás, akkor érdemes egy próbát tenni és megemelni az értékét vagy csökkenteni.
  5. Ha van rá lehetőséged, akkor ugyan azon a gépen próbáld ki XP-vel is. (vélhetően használatba vételkor az is újra fog indulni, így már biztosan nem szoftveres a probléma)
 

damacsek

Ismert tag
dvbz Én épp arra gyanakszom hogy szoftveres probléma áll fent mert a rádió részével viszont nincs gond. Én is rengeteg fórumot olvastam végig de semmi "javulás". A procim az 1magos. Az összes slotban végig próbáltam a Tunert de mindegyik slotban változatlan a helyzet. Erős túlzással e Tuner miatt raktam fel a Win7et mert idáig XP-t használtam de újítani akartam az op.rendszer terén is és ezért raktam fel a Win7 Home Basic-et. A régi Tuner Win7en nem fut és napjaink Tunerjaival nem tudja felvenni a versenyt. Erről a Tunerről sok jót olvastam hogy ár/érték arány stb stb és emiatt esett erre a választás de azt is olvastam hogy XP-n és Win7-en is egyaránt elmegy. Több driverrel is kipróbálta persze még nem az összessel. Az a fura hogy sehol sem jelez ki hibát (most már) a rádió része tökéletesen megy csak a TV-nél van gond hogy elindítom és rá 1mp-re újraindul a gép. Próbáltam mindenféle kompatibilitással indítani de akkor is ugyanez a helyzet. Most csak emiatt a Tuner miatt nem akarnám visszarakni az XP-t. Persze most a régit se tudom használni mert az még ennél a Tunernél is régibb és az XP-n megy csak.
 
Oldal tetejére