VirtualDub - help plíz!

saii

Ismert tag
Sziasztok

Nekem is szükségem lenne egy kis segítségre. A kérdésem az, hogy hogyan tudok avi fájlba felirat fájl égetni?
Előre is köszönöm a segítséget.
 
hogyan lehet filmet összeilleszteni (1 film két részre volt vágva) úgy hogy kiírta hogy nem tudja összeilleszteni: Cannot appeng segment:... The audio streams have different sampling rates....
 

Balu

Ismert tag
CharstonVJ írta:
hogyan lehet filmet összeilleszteni (1 film két részre volt vágva) úgy hogy kiírta hogy nem tudja összeilleszteni: Cannot appeng segment:... The audio streams have different sampling rates....

azonos kell, hogy legyen az audio, meg a framerate.
 
kellene még egy kis segítség képarány átalakításhoz (4:3ra és 16:9re) a bennydog-on nem sikerült találnom ehhez segítséget.
 

tomoka

Új tag
Tudom, hogy nem teljesen ide illik a kerdes, de azert hatha tud valaki valaszolni. Az erdekelne, hogy linux alatt hogyan lehet dual-audios videot csinalni, ha megvan egy filmnek az angol, es a magyar valtozata.
 

Paul van Dyk

Ismert tag
Nem tudom, hogy miért írja a ki a VirtualDub ezt a hülye hibát, ha egy videót akarok megnyítni szerkesztésre, pedig az Xvid codec már rég telepítettem a gépre.:eek::(


Ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék.:koccint:
 
Megnyitni se akarja? Nálam is volt 1x valami kodek gubanc, a File -> File information-nál a vdub az indeo kodeket írta dekompresszornak az xvid-hez. Persze akkor már meg volt nyitva a fájl. Úgy rémlik újratelepítettem pár kodeket és rendbejött. Vagy valami hasonló.
 
A codec újratelepítésen túl érdemes lehet megnézni pl. gspot-tal, mit mond a videóról. Ha hibásan szerepel a fájlban a codec típusa, akkor pl. a FourCC changer progival módosítani lehet.
 

Balu

Ismert tag
A probléma a Virtual Dub Mod All Inclusive-val van:
Mikor jön elő:
a videót előtte PVAstrumentóval kezeltem (make ps), majd betöltöm az mpeg-et, majd ADD ac3, és ekkor kerül hozzá hozzá a hang.

Load processing settings: NA ekkor jön a hiba. :cool::confused::(


(megj: sima vdub mpeg2-vel tökéletesen megy ez a load akármi :confused:)


---------

Nekem ez fontos lenne.
Semmi 5let?
 
Lenne 2 kérdésem:
1.Nem tudja valaki mivel lehet .m2v kiterjesztést .aviba konvertálni?
2. Hogyan lehet videot felgyorsítani 2,3,4, akár 5x-ére?
 
1. Az m2v elvileg mpeg-2 kódolású video, tehát lejátszani/dekódolni akkor tudod, ha mpeg-2 codec telepítve van a gépeden (pl. valamilyen dvd-játszó progi). avi-ra konvertálni pl. virtualdubmod nevű progival lehet. Pont ilyennel még nem volt dolgom, de mpeg-2 forrásból (dvd-rip) készített d2v projekttel már igen. Szükség van az avisynth nevű progira is, asszem telepítésnél meg kell neki mondani, hogy telepítse a virtualdubmod-hoz való sablonokat is.
Eztán elindítod a vdubmodot, és megnyitod vele az m2v fájlt - valószínű meg kell mondani neki, hogy mpeg2 forrással van dolga, az avisynth template kiválasztásával - lásd csatolt kép. Ha minden igaz, szépen megnyitja a videt a vdubmod, le tudod játszani illetve konvertálni a neked tetsző formátumra - attól függően, hogy akarsz szűrni - átméretezni, full vagy fast recompress mód, codec kiválasztása (pl. divx, vagy xvid), tömörítési mód beállítása (1 menetes, 2 menetes) stb. és mehet a menet.

Ha valami miatt mégsem úgy van, ahogy gondolom, és nem akarja megnyitni a vdubmod az m2v-t, akkor vadászd le netről a dgmpgdec nevű progicsomagot. Ennek elindítod a dgindex nevű progiját, ez tuti megeszi az m2v-t. Aszondod, save project, így készít egy d2v fájlt. Még egy fájl érdekes ebből a pakkból, a DGDecode.dll, ezt másold az avisynth plugin könyvtárába. Eztán az elmentett d2v-t már tuti megeszi a vdubmod (szintént mpeg2source opcióval megnyitva), mert ilyet már csináltam :D Ha sikeresen megnyitotta, onnan a konvertálás lépései már a szokásos vdubmodosak. Kicsit körülményesen írtam le, de talán követhető.

2. ha a video framerate-et növeled, akkor gyorsul a lejátszás, pl virtualdubmod-ban: video -> framerate -> change to ... Ha van hang is, azzal szvsz külön kell bíbelődni
 
Oldal tetejére