Wifis jeladó (IP) segítség

Cheatboy2

Borda Cheat
Üdv!

Olyan problémám van hogy van egy routerem itthon, amire csatlakozik 2gép, + csatlakozik hozzá egy wifis rádió adó a laptopoknak.
A problémám hogy a normál routeremnek tudom az ip címét és ott be tudom állítani a beállításokat, azzal nincs is gond. De nekem a wifis jeladónak szeretném tudni az IPcímét hogy ott is betudjak állítani pár dolgot (wifi nevet, jelszó stb.) magyarul a kezelő felületét szeretném előhozni mint a routernek.
A probléma az hogy nincs nálam a doboza, meg semmi plusz eredetileg is olyan problémája is volt hogy mikor hozták ezt a wifis cuccot nem volt jó az eredeti IPje vagy valami ilyesmi bibije volt és aki hozta adott neki másik IP címet vagy valahol a futtatásnál babrált valamit azt hiszem (sajna nem voltam itthon ezért nem tudom pontosan)
Kérdésem hogy lehetne kideríteni hogy mi lehet a wifis cuccnak az IPje vagy hogy tudok belemenni a menüjébe, próbáltam már mindent az eredeti routernél hogy kijelzi-e hogy mik csatlakoznak rá de csak azt jelzi ki hogy wifin milyen IPvel csatlakozik a laptopom , próbáltam a laptopon a hálózati helyeknél megnézni az IP de ugyanazt mutatja ami a routernek az IPje.
Ismerős meg most külföldön van, nem tudom meddig tőle nem tudom megkérdezni a dolgokat.
Ha valaki tud valami megoldást azt előre is nagyon köszönöm és várom.:):koccint:
 

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
Talán félreértem.

Ez ez Wifi router?

Tehát közvetlen kábellel csatlakozik 2 gép, + van rajta egy Wifi antenna a vezeték nélküli csatlakozáshoz?

Ha igen, akkor valószínűleg ugyanaz az admin felület mindkét csatlakozás beállításaihoz. És valószínűleg az IP cím is azonos. Ugye az IP-t a kiszolgáló adja. Ezt veszi át a router. (Tehát csak 1-et.)

Nem lehet, hogy DHCP-vel vannak kiosztva az IP-k?

sokat segítene, ha megmondanád a (wifi)router, típusát.
 

CJKrisz

Ismert tag
Vélhetően azért lett megváltoztatva az alapértelmezett IP-je, mert a ütközhetett a routereknél többnyire használatos 192.168.2.1, 192.168.1.0, esetleg 192.168.1.1 IP-vel. Biztos lehet resetelni azt az adót, utána próbáld meg a felsorolt IP-k valamelyikével, vélhetően az egyik nyerő lesz. A felhasználó név legtöbbször "admin" a jelszó meg "1234", vagy semmi, üresen kell hagyni a sort. Ha SMC márkájú, akkor "smcadmin" a jelszó.
 

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
Ezen filóztam én is. :) De ahogy leírta inkább arra jutottam, hogy a madzagos router egyik LAN portjaba dugott Wifi egység lehet. Életemben nem láttam még olyat, de Új-Zélandot sem láttam még, mégis létezik. :)

Hmmm.

UTP-s csatlakozóval ellátott Wifi?
Érdekes holmi lehet. :) USB-s, PCI-os, inkább elképzelhető.
De tip. esetén beazonosítható.
 

CJKrisz

Ismert tag
UTP-s csatlakozóval ellátott Wifi?
Érdekes holmi lehet. :) USB-s, PCI-os, inkább elképzelhető.
De tip. esetén beazonosítható.

Vakargattam én a fejem, mint paraszt bácsi az állatkertben a zsiráfnál, hogy márpedig ilyen állat akkor sincs. :) De a leírásból valami ilyet hámoztam ki. Ha meg nem így van, akkor nem értem a dolgot. Vezetékes router, amin van USB és egy oda való stick-kel Wifi routerrél lehet varázsolni? Cheat, hogy is van ez? :)
 

CJKrisz

Ismert tag
A Router egy SMC 7004VBR erre van rákötve a 2gép és a "TP-Link WA501G" wifis router (http://www.skycomp.com.au/images/products/tl_wa501g_01.jpg)
192.168.2.1 ezen bejön az SMC kezelő felülete de ott nincs semmi TPlinkes meg Wifis beállítási lehetőség.

Ahaaa! Akkor a TP-Link jelen esetben switch-ként üzemel, ha jól értem. A TP-Linknek viszont az alapértelmezett IP-je úgy tudom, hogy pont 192.168.2.1. Elképzelhető, hogy ütköznek. Nekem hasonló megoldásom van itthon. Egy Edimax router (192.168.2.1) egyik LAN-jába van dugva egy SMC Wifi router (ami így switch-ként működik), aminek 192.168.1.10 IP-t adtam és tök jól el lehet érni bármelyiket.
Csináld azt, hogy a TP-Linket közvetlen kábellel kösd rá valamelyik gépre és konfiguráld be úgy. Szerintem 192.168.2.1 lesz az alapértelmezett IP-je annak is. Adj neki valami másikat, mint én és jöhet a mehet.

update:
bocsi a TP-link alapértelmezett IP-je 192.168.1.1! Mivel az SMC meg a 192.168.2.x tartományban üzemel, így soha nem fog együttműködni a TP-Linkkel. Szóval ahogy fentebb írtam kösd kábellel egy gépedre a TP-Linket, a géped IP kiosztása DHCP legyen és állítsd át a TP-Link alapértelemezz IP-jet mondjuk 192.168.2.10-re. Remélem ez segít.
 

dombi1976

borda veterán Moderátor
Fórumvezető
iktasd ki azt, amin a kábeles kapcsolatok vannak. dugd a smc 1-es helyére a gépből jövő UTP kábelt, és valószínű ilyen esetben a 192.168.0.1 IP-n eléred a wifi-s Router admin oldalát.
Próbáld az user: "admin". és smcadmin (vagy ürese) pass-al.
Ott megtalálod az infókat.
nem több mint 3 perc.

hoppppp.

sokan leszünk.
kiszálltam.
ha nem megy, keress meg priv-ben!
 

Cheatboy2

Borda Cheat
Krisz megcsináltam rákötöttem az én asztalimat a TP wifire de 192.168.1.1 nem adja be a menüjét :(

Dombi, azt smc az a normál router annak elérem a menüjét nekem a TP wifisnek kéne, annak meg csak 1dugasza van ami megy az smcbe.
 

CJKrisz

Ismert tag
Ez esetben akkor tényleg valami más IP-je lehet annak a routernek. Az alapértelmezettől eltérő. Csak ilyenkor a fene sem tudja, hogy mi. Ahogy Adam is mondta reset kell neki és visszaáll az alapértékre, utána el tudod érni a 192.168.1.1-et. Reset gombot pár 4-5mp-ig nyomni kell a routeren, amíg a power LED ki nem alszik rajta, majd újra kigyullad. Ekkor kap egy ún. hard resetet és visszaáll minden a gyári, alapértelmezett értékre.
 
Oldal tetejére