Windows 8

GoodSpeed

Ismert tag
Október 26-án elindult a Windows 8 kiskereskedelmi forgalmazása, mely páratlan licencelési és beszerzési lehetőséggekkel bír, hiszen minden eddiginél olcsóbban és könnyebben hozzá lehet jutni az új rendszerhez. Hogy mi és pontosan hogy van korábban több helyen is leírtam így most egy idézettel - mely a teljes sztorit leírja - nyitnám is a fórum első Windows 8 -as topicját ;)

http://www.betateam.hu/2012/10/windows-8-upgrade írta:
A Microsoft pontosan csütörtök éjfélkor tette elérhető legújabb operációs rendszerét a nagyközönség számára. A Windows 8 egy különleges operációs rendszer mely nem csak a korszakalkotó új Modern UI miatt hozhat forradalmat a PC-s OS-ek világába hanem az igen kedvező licencelésének is köszönhetően. Redmond nyitott a vásárlók felé, és eddig tőle példátlan módon lehetővé tette, hogy egy kedvezményes időszakban mely október 26-tól tart január utolsó napjáig 30€-nak megfelelő összegért azok is válthassanak az új OS-re akik nem esnek bele a másik akció követelményeként támasztott feltételbe amikor ugyanis 15 €-ért tehették meg ugyanezt azon magánszemélyek akik új laptopot vagy PC-t vásároltak 2012 június 2-a után. Nos én sem estem bele, de gyorsan eldöntöttem, hogy frissítem a Dobozos Windows 7 rendszeremet, ráadásul én még akkor 40 € -ról tudtam, szóval a 30 € ismételten kellemes meglepetés volt, és ezzel még nincs vége a meglepetéseknek! Pláne mikor kiderült, hogy a kiskereskedelemben kapható - offline boltban – Windows 8 árak 26 000 Ft-tól kezdődnek, és a PRO ennél is lényegesen drágább a legolcsóbb helyen is 38 000 Ft-ot kérnek el érte de van ahol 52 000 Ft az OEM PRO. A Windows 8 otthoni felhasználóknak szánt rendszerei lényegében az XP-s időket idézik, amikor csak egy Home Edition volt és egy Professional. Ezúttal pedig egy sima Windows 8 és egy PRO verzió kapható a boltokban. Vége tehát a Vista és a Windows 7 idejébeni sok verziós üzemnek. A PRO verzió a legnagyobb tudású Bitlockerrel és minden földi jóval. A meglepetés, hogy a promóciós időszakban az egyébként 15 € értékű Media Center kiegészítés ingyenesen igényelhető. A másik kellemes dolog hogy a Windows 8-ból nincs ugyan dobozos verzió, de az OEM sem kötődik már az alaplaphoz. Az egyetlen feltétel, hogy egyszerre csak egy vason szabad használni.
http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows/buy?ocid=GA8_O_WOL_DIS_ShopHP_FPP_Light
A Microsoft oldaláról elsőként a frissítési segédet kell letöltenünk, ez segít megállapítani, hogy a rendszerünk kompatibilis e részben vagy teljes egészében a Windows 8-al. Fontos tudni, hogy nincs lehetőség a telepítő típusának megválasztására annak tekintetében, hogy 32 vagy 64 bites telepítőt tölt le. 32-bites XP-ről frissítők erre legyenek tekintettel.
A kompatibilitási segéd szerint nálam csak az X-FI XtremeMusic lett volna problémás, de a gyakorlatban a Leadtek Winfast PxDVR3200 H TV Tuner sem működik, és a Logitech C270-es webkamera sem. Igen sajnos 2 hónap még úgy látszik a nevesebb gyártóknál sem volt elég, és ez nem a Microsoft hibája. A Creative legalább egy Beta Windows 8-as drivert összedobott ami még működik is. Ha minden oké, akkor jöhet a következő lépés.

Lemezzel együtt 45€ lett volna de nekem volt itthon nyers lemezem, a számlát pedig kinyomtattam három példányba
icon_smile.gifEgyébként összesen ennyit zároltak a CIB-es MasterCardomon. Innentől mehet a letöltés.
15 Mbit/s-al jött, de hajnal volt szóval kicsit türelmetlen voltam. Miután letöltődött ellenőrizte a telepítő épségét majd felajánlott három lehetőséget, miszerint Lemezre akarom e írni azonnal, Pendrive helyezze e, vagy pedig egy külön mappába.
Kiírás után eldönthetjük, hogy ráfrissítünk a régi rendszerünkre vagy tiszta telepítést hajtunk e végre. Nagyon fontos információ az is, hogy azt a kulcsot melyről frissítettünk az új rendszerre automatikusan letiltják, tehát visszatérni a korábbi operációs rendszerre legalábbis a régi kulccsal már nem lesz mód!
Kellemes vásárlást
icon_smile.gif

GoodSpeed

A rendszer egyébként roppantul gyors, csináltam is egy videót :)

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/5VFxc_WwX7Y" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Természetesen SSD-ről megy ilyen szépen.

Paraméterek:

ASUS M4A785D-M PRO; AMD Phenom II X4 945 3GHz AM3 BOXC2;Cooler Master Hyper TX3; Geil Black Dragon 4 x 2GB 1066MHz GB24GB8500C5DC DDR2 ; Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB 11GDDR5;Corsair 60GB Force GT CSSD-F60GBGT-BK;Leadtek Winfast PxDVR3200 H Premium TV T.; Creative SB XtremeMusic ; Aerocool Hi-Tech 7 PRO ; Corsair 450VX ; Chieftec CRD-501 ; LG GH22NS70 ; Logitech G15 Gaming Ke***ard ; Logitech G500 Gaming Mouse ; XBOX 360 Controller ; PHILIPS BRILLIANCE 200WP7ES ; APC Back UPS CS 650 ; Windows 8 PRO with Media Center
 
Oldal tetejére